Vakantie vieren op de boerderij

Stiekem dromen wij ervan om ooit op een boerderij te wonen, een boel beesten om ons heen en de vrijheid te ervaren. Dus toen wij een weekendje konden slapen op een echte boerderij, aarzelden we geen moment!
Farmcamps is nieuw in Nederland. Bij verschillende boeren in heel Nederland kun je nu tijdens je vakantie kennismaken met het boerenbedrijf en het boerenleven. Je slaapt in luxe safaritenten, die vrijwel van alle gemakken zijn voorzien. Zo zit er bijvoorbeeld een keukentje met koelkast in en een chemisch toilet. Voor kinderen en ons vrouwen wel zo handig ‘s nachts.

We logeerden op ‘t Looveld, de boerderij van boer Johan en Matine in Zweeloo (Drenthe), samen hebben zij 3 kinderen en een melkveehouderij. En op een melkveehouderij worden natuurlijk ook weleens kalfjes geboren en wij vielen met onze neus in de boter. Toen we er nog geen kwartier waren, riep de boer ons al naar de stallen en mochten we getuige zijn van de bevalling van een koe! De dame in kwestie had er al 1 kalf uitgeperst en voor onze ogen kwam het tweede kalf ter wereld! Wat een mooi welkom op de boerderij en wat een kennismaking met de koeien. [voor het filmpje, klik hier]

Safaritent van Farmcamps

De safaritenten van Farmcamps zijn prachtige grote tenten met een gezellig interieur van steigerhout en kleurrijke accessoires. De bedden sliepen fantastisch, zo lekker dat onze dochter het liefste in ons bed lag in plaats van in het campingbedje. Of zou het toch een andere reden hebben gehad? Het was in ieder geval erg gezellig in dat bed van ons. Op Farmcamps’t Looveld staan er twaalf safaritenten op een groot veld. In het midden is er een kampvuurplek en aan de zijkanten staan de koeien. Je leeft dus echt tussen het geloei van de koeien. Eva zei de eerste dag na ieder geloei; “ohh, koe”!

Wat ook heel leuk is is dat er voor de kinderen, zowel groot als klein, een speelplek is. Er staan skelters en fietsjes, een grote trampoline, schommels, een wip en zandbak. En regent het een keer dan heb je in de tent een grote speelgoedkist vol met spelletjes en ander speelgoed staan. Eigen speelgoed hoef je dus in principe niet eens mee te nemen. Het hele concept is gericht op kinderen, dat zij hun gang kunnen gaan en dat werkt. Eva is de hele dag op sjouw geweest met andere kindjes, lekker samen rennen en spelen, zo konden wij ook nog een beetje ontspannen!

Zelf boerenijs maken kan ook!

Op zaterdag kregen wij en de andere Farmcamps-gasten een rondleiding over het bedrijf en zo werden we een stuk wijzer over hoe het er in het boerenbedrijf aan toe gaat. Johan en Matine zijn heel open over hun bedrijf en het is alsof je ze al jaren kent als je met ze praat. Voor de kinderen begint dan hun speurtocht over de boerderij. Ze kunnen met verschillende opdrachten het Boerenknechtdiploma behalen. In het Boerenknechtpaspoort staan opdrachten die ze moeten behalen en voor die stempels moet worden gewerkt! De koeien moeten uit het land gehaald worden, de kalfjes moeten eten en er moet worden gemolken. Er is dus heel wat te beleven voor hen en ook voor ons. En tijdens ons verblijf voor één gezin in het bijzonder; zij kregen tijdens het koeien melken een verse lading koeienstront over zich heen!

Wij hebben ons prima vermaakt  en verheugen ons nu zelfs nog meer op later. Het boerenleven (lees; het buitenleven) is ons prima bevallen en Farmcamps kan zeker op een vervolgbezoekje rekenen.

 

De uitgebreide speelgoedkist
Het hele weekend heerlijk spelen en beleven

2 gedachten over “Vakantie vieren op de boerderij”

  1. Avatar foto
    Astrid Feitsema

    Wat een leuk verhaal Marlieke! Het klinkt heel goed, dat Farmcampen. En die tent ziet er hartstikke leuk uit. Volgens mij hebben jullie het erg leuk gehad.

    Hartelijke groet van Astrid.

  2. Pingback: Het boerderijleven!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven