Een vakantie op een woonboot; ik zie het helemaal zitten!

Wij hebben deze zomervakantie geen echte vakantie geboekt, in verband met ons nieuwe huis. Nu hebben we – na een weekendje weg- toch de smaak weer even te pakken en ben ik aan het kijken of we er toch niet nog even tussenuit kunnen gaan. Al rondspeurend op internet kwam ik op een vakantie op een woonboot terecht. Dat lijkt me leuk joh! Om te beginnen hou ik van het avontuurlijke gevoel dat slapen op een boot geeft en daarnaast is het weer eens niets anders zo op het water.

Vakantie op een woonboot

We hebben overigens al eens eerder een vakantie op een boot gedaan, een aantal jaren geleden. Een weekje rondvaren en slapen op een motorboot in Friesland. Het was dé vakantie van de dubbele boeking ;). Maar een woonboot vakantie lijkt me ook fantastisch. En mij niet alleen, het hele gezin is direct enthousiast. Wij houden van water! Een cruise vakantie is ook fantastisch, maar dit keer gaan we voor onze eigen ‘privé boot’…

Voor ons zal het maar om een korte vakantie op een woonboot gaan, want Frank heeft niet zo heel veel vrije dagen meer vanwege de verhuizing. Maar ook tijdens een korte vakantie kan je genieten en uitrusten, toch? En zeg nou zelf, een woonboot is uitermate geschikt om weer even tot elkaar te komen. Ik kom er ook nu pas achter dat er eigenlijk best veel keuze is als je vakantie wilt vieren op een woonboot. Van groot tot klein, van betaalbaar tot redelijk prijzig en op het ‘platteland’ of bij/in een stad. Ik zet wat leuke woonboten ter inspiratie op een rij, geschikt voor een korte of langere vakantie.

De leukste woonboten voor een (korte) vakantie

Oké ik geef toe, ze zijn niet allemaal voor ons budget geschikt, maar een mens moet wat te dromen nietwaar? De eerste paar zijn overigens te doen hoor qua budget!

1. Op het water bij Maastricht

Deze heerlijke woonboot ligt in Maastricht, een prima plek voor een vakantie op het water en toch de combinatie met een leuk stad. Ik ben zelf echt wel eens i Maastricht geweest, maar met de kinderen eerlijk gezegd nog niet. Iemand van jullie die eventueel leuke tips heeft voor een citytrip Maastricht?

2. Trekkershut in Weesp

Wil je juist meer de natuur opzoeken en het echte kampeergevoel oproepen, maar dan op het water? Wat denk je dan van deze toffe trekkershut in Weesp? Verwacht geen enorm oppervlak, je moet deze trekkershut echt zien zijn een grote caravan, het oppervlak is nl 12 m². Maar zo vrij gelegen aan het water, met een kajak voor je deur en toch ook aan het vaste land geeft je alle mogelijkheden toch? Je hebt alles bij de hand en zelfs de hond mag mee!

3. Een woonboot vakantie in Friesland

Zoals ik hierboven al vertelde hebben wij eerder een bootvakantie in Friesland gehad. Een prachtige provincie om vanaf het water te bekijken. Deze woonboot levert ongetwijfeld ook een heerlijke vakantie op. Hij is behoorlijk groot, straalt veel rust uit én heeft ook nog eens een sauna. Niet echt geschikt voor een stedentrip, maar wel fijn als je tot rust wilt komen.

4. Luxe woonboot in hartje Amsterdam

Bij het rondspeuren naar woonboten en andere vakantiehuizen stuitte ik ook op deze woonboot. Laat ik voorop stellen… deze woonboot is voor ons niet echt ‘betaalbaar’, maar wat ziet deze boot er fantastisch uit. Om door een ringetje te halen. Hier zou ik heel graag eens een weekendje doorbrengen! Sterker nog… ik zou hier volgens mij ook heel goed kunnen wonen 😉 .

5. Giethoorn ervaren vanaf het water met een woonboot vakantie

Giethoorn is sowieso leuk om een keer een weekendje (of langer) te vertoeven. Met een vakantie op een woonboot voel je optimaal de sfeer die Giethoorn te bieden heeft. Helemaal als je er ook nog voor zorgt dat je een bootje bij je hebt waarmee je de grachten door kan.

Woonboot in een stad huren voor een korte vakantie

Ik denk dat we voor deze korte vakantie kiezen voor een woonboot in de buurt van een stad. Zo kunnen we een leuke stedentrip met de kinderen combineren met het relaxen op het water. Ik zie het helemaal zitten! En dan boek ik -te zijner tijd- nog eens een weekendje alleen met manlief. Voor een korte break op een woonboot waar we alleen tijd voor elkaar hoeven te maken. In alle rust, midden in de natuur. Met sauna!

Wat ik vooral zo leuk vond om te zien, tijdens dat rondsurfen is dat er zoveel verschillende inrichtingen van woonboten zijn. Van strak en modern tot aan knus, klein en gezellig. Voor ieder wat wils!

Heb jij al eens een vakantie op een woonboot doorgebracht? En hoelang verbleef je daar toen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven