Vakantiedokter app

Woopwoop, de vakantietijd is weer aangebroken. Nederland gaat massaal lekker vakantie vieren in het buitenland, lekker de zon opzoeken! Jij ook?
Waar je ook vakantie aan het vieren bent, ongelukjes gebeuren overal. En dan? Meteen een dokter bellen? Tja… persoonlijk vind ik dat niet altijd even handig, in een andere taal enzo. De vakantiedokter biedt dan uitkomst!

vakantiedokter

Zeker als je de taal van je vakantiebestemming inderdaad niet (helemaal) machtig bent, kan het ineens lastig worden om in de plaatselijke apotheek uit te leggen wat er aan de hand is. Zilveren Kruis heeft nu een app ontwikkeld: “App de vakantiedokter.”  Ik heb de (gratis) app meteen gedownload. Ik hou namelijk wel van een goede voorbereiding en vindt dan ook dat je je moet voorbereiden op (kleine)ongelukjes, vooral als je met kinderen op vakantie gaat.

vaantiedokterVoor de app heb je een activatiecode nodig, die makkelijk aan te vragen is. Je moet een aantal vragen beantwoorden, zoals waar je naar toe gaat op vakantie, met hoeveel volwassenen en met hoeveel kinderen. Vervolgens vul je de leeftijd van je kind(eren) in en wordt er naar het soort vakantie gevraagd (in mijn geval een kampeervakantie).
Via de mail ontvang je dan de activatiecode. In het scherm krijg je direct al een aantal tips voor het vakantieland wat je net hebt ingevuld. Bij mij kwam de mail trouwens in mijn spambox terecht. Ik maar wachten en mijn mailbox verversen, tot ik een helder moment had. Dat wil ik jou besparen (niet dat heldere moment uiteraard, maar het wachten op een mail met activatiecode). Even kijken dus in die spambox!

Wat doet de app de vakantiedokter?

Stel; je kind heeft al twee dagen buikpijn, ga je dan naar de plaatselijke dokter, of wacht je toch nog maar eventjes? Nu kan je de vakantiedokter raadplegen! Je ontvangt binnen het uur antwoord van een Nederlandstalig expert. Handig is ook dat je een foto mee kan sturen, bijvoorbeeld bij een uitslag of een bultje waarvan je niet weet wat het is.
Heb je een recept gekregen in de taal van het vakantieland? (dat is mij wel eens overkomen, heel vervelend!) De vakantiedokter app kan jou precies vertellen wat er staat!
In spoedgevallen is het noodnummer van de alarmcentrale altijd direct via de app beschikbaar.

Ook voordat je aan je vakantie begint kan je app de vakantiedokter al gebruiken, wat dacht je van handig advies over bijvoorbeeld gezondheidsrisico’s en vaccinaties?! Ook dat vind ik erg handig. Ik ben een aantal jaar geleden op vakantie naar Egypte geweest en heb op Google uit zitten zoeken of mijn gezin nou wel of geen inentingen nodig had. Met app de vakantiedokter had ik mooi vooraf al handig en duidelijk advies gehad!

Mijn vakantie is geboekt, de vakantiedokter app geïnstalleerd, zomervakantie: ik ben er klaar voor! Natuurlijk hoop ik app de vakantiedokter niet nodig te hebben, maar je weet maar nooit, met twee kleine kinderen. Oké, drie als je manlief meetelt. Maar toch ben ik blij dat ik de app heb geïnstalleerd op mijn telefoon! Weet ik tenminste zeker dat dat goed geregeld is. En die tandenborstel die ik ga vergeten mee te nemen koop ik daar wel. (app de vakantiedokter is trouwens beschikbaar in de app store en voor Android toestellen).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven