Je vakantiegevoel vasthouden? Met deze tips waan je je weer in paradise

Vakantie, wat was dat ook alweer? Het zit er nog maar net op… maar je kan er nu al weer heimwee naar hebben. Toch kan je je vakantiegevoel behouden als je wilt, onderstaande ideeën helpen je daarbij!

vakantiegevoel behouden met deze tips

Je vakantiegevoel vasthouden doe je zo!

Waar ik op m’n vakantieadres vaak nog een paar dagen moet wennen, is dat met de dagelijkse sleur wel anders.

Vanaf dag 1 loop je weer al die ballen in de lucht te houden… Wassen, de boodschappen doen, de kinderen op tijd naar school krijgen en ga zo nog maar even door!

Alsof het nooit anders is geweest. Herkenbaar? Lees dan vooral dit blog even door. Je vakantiegevoel vasthouden (of terugkrijgen, dat kan natuurlijk ook 😉 ) is namelijk helemaal niet zo moeilijk!

Lees ook: De scholen zijn weer begonnen; mijn kind komt stampvoetend thuis

Terug van weggeweest

Eenmaal thuis ligt de dagelijkse routine weer gewoon op je te wachten. Je komt om in de was, de tuin kan wel een grote beurt gebruiken. En je sociaal leven trouwens ook.

Kortom; je bent meteen weer lekker druk. Hoewel, lekker? Zou je niet liever je vakantiegevoel vasthouden? Een paar maanden, tot het tijd is om weer te vertrekken? Of je het zó lang gaat volhouden kunnen we niet beloven.

Maar terug van weggeweest kan je wel nog langer van vakantiegevoel genieten. En wel met onderstaande tips.

Je vakantiegevoel vasthouden: 5 tips

Heb jij ontzettend genoten op die leuke camping? Of in je luxe resort? Vaak is het niet eens écht de omgeving waar we zo van genieten. Maar van dat heerlijk relaxte tempo waarop we alles doen.

In Nederland lopen we van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat te stressen. Er moet altijd wel wat, nietwaar? Hoe heerlijk is het om dat op vakantie even he-le-maal los te kunnen laten? Daar zouden we, terug in ons koude kikkerlandje, toch best een beetje mee door kunnen gaan?

Lees onderstaande tips maar eens door. Om lekker te ontstressen, en ondertussen je vakantiegevoel vasthouden. Wat wil je nog meer?

1. Houd een family night

Playdates, (kinder)feestjes, sportwedstrijden en papa’s mannenavond kunnen ervoor zorgen dat jullie elkaar niet zo vaak zien als je zou willen. Hoe gezellig waren die avonden op vakantie?

Eindelijk weer eens tijd voor elkaar, maar dat kan dus ook gewoon thuis! Bekijk samen de vakantiefoto’s en filmpjes terug. Met een lekker drankje. En wat dacht je van het spelletje dat jullie op vakantie ook speelden?

Zo hebben wij tijdens de vakantie eindeloos het spelletje Keezen gedaan met de kinderen. Super leuk en ik heb me voorgenomen dat ook vaker thuis te doen.

2. Je vakantiegevoel vasthouden met een vakantie voor één dag

Jullie moeten weer werken en de kinderen moeten weer terug naar school.

Maar je hoeft natuurlijk niet te wachten tot de volgende vakantie! Wil je je vakantiegevoel vasthouden, of weer terugkrijgen? Ga er dan samen eens lekker een dagje op uit!

Op vakantie genoten jullie van het strand, een pretpark of een fijne buitenspeeltuin. En daar hoef je natuurlijk helemaal niet voor terug naar jullie vakantieadres. Ook in Nederland is genoeg te beleven. Maak er gewoon een vakantie voor één dag van!

Natuurlijk is het ook een leuk idee om er dan maar meteen een weekendje weg van te maken. Dus pak je agenda erbij, en boek die paar daagjes quality time. Kwestie van prioriteiten stellen, toch?

3. Kijk nu al naar die volgende reis

Kan een weekendje weg jouw reislust toch niet echt stillen? Dan is er nog een heel gemakkelijke tip waarmee je vakantiegevoel vasthouden haast automatisch gaat.

Ga gewoon nú al kijken naar je volgende reisbestemming! Je hoeft nog niet eens te boeken. Het maken van plannen is al leuk – en levert zelfs vanachter je pc in het koude Nederland een heus vakantiegevoel op dat je kan vasthouden. Glaasje sangria erbij, en wie doet je wat.

4. Kijk nog eens terug naar de vorige vakantie!

Afgezien van een foto avondje met familie kan je natuurlijk op een heleboel andere manieren terugkijken op je vorige reis om je vakantiegevoel vast te houden.

Staan de foto’s nog allemaal op je harde schijf? Maak er dan een mooi album van – beleef je meteen al die heerlijke momenten opnieuw. Als je een vakantiedagboek hebt bijgehouden zit je qua je vakantiegevoel vasthouden helemaal goed. Even doorlezen, en je zit spontaan weer ver van huis.

Of wat dacht je van journallen? Met deze fijne bullet journals leg je al je vakantieherinneringen vast en tegelijkertijd kan je nog ontspannen ook. Pas op, want je hebt er zo een hobby bij.

5. Ga voor vrije uurtjes voor het vasthouden van je vakantiegevoel

Je vakantiegevoel vasthouden is vooral een uitdaging als je het gevoel hebt dat je continu van alles moet.

Gun jezelf, net als op vakantie, af en toe eens ultieme vrijheid! Even helemaal níks aan je hoofd. Een hele dag staken zal er wel niet in zitten, maar ga af en toe eens voor een uurtje vrij. En doe dan ook echt niks.

Niet even een wasje ophangen tussendoor, of de vaatwasser uitruimen. Aangezien je dit blog helemaal hebt uitgelezen ben je al aardig op weg… Ga zo door!

Kort samengevat je vakantiegevoel vasthouden

Eigenlijk is het langer vasthouden van je vakantiegevoel niet zo heel erg moeilijk. Het probleem zit hem in het feit dat wij met elkaar vinden dat we weer vanalles moeten.

Zorg ervoor dat je het ‘moeten’ nog even met rust laat, organiseer een family night of ga er met je gezin nog even een dagje extra op uit. Pak dat spelletje dat je in de vakantie gedaan hebt er nog eens bij og start met bullet journallen o je vakantieherinneringen vast te leggen.

Natuurlijk past ook het maken van een mooi fotoalbum van je vakantie bij de tips om het vakantiegevoel langer vast te houden.

We wensen je in ieder geval nog eventjes extra ontspanning toe. Heb jij nog tips voor het vasthouden van je vakantiegevoel? Laat het ons weten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven