Ik ben mijn vakantiegevoel nu al weer kwijt!

Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens. Of de timer van mijn wasmachine, die ook. Het vakantiegevoel vasthouden kan een probleem zijn. Alhoewel, ik hoef alleen maar mijn neus in de berg handdoeken, onderbroeken en zwemkleding te steken en ik snuif de vakantiegeuren weer op. Inclusief alle restantgeurtjes 😉 . We zitten pas een paar weken in het schoolritme, maar ik ben mijn vakantiegevoel weer volledig kwijt. Zo tegen het einde van de vakantie heb ik altijd wel weer zin om naar huis te gaan. Maar eenmaal thuis gekomen, heb ik ook al héél snel weer behoefte aan vakantie. Herkenbaar?

Vakantiegevoel vasthouden? 5 minuten en dan is dat gevoel over

Van huis weggaan is alleen leuk, als je ook geniet wanneer je weer thuis komt. En na een paar weken kamperen doe ik dat ook écht. De eerste 5 minuten. Daarna kom ik eigenlijk al meteen weer in de dagelijkse sleur terecht, al lijkt die nu nog drukker dan normaal. Want de berg was die nog in de auto ligt is wel erg hoog. Net als het onkruid in je tuin trouwens. Thuis gekomen? Dan moet je aan de bak, het huishouden en de vakantiewas roept.

Lees ook: Op vakantie gaan, dat is keihard werken

Die verrekte berg was ook…

De vakantiewas: met een beetje pech heb je er een paar extra vakantiedagen voor nodig. En dat is niet eens overdreven 😉 . Uit een onderzoek van OMO is nu gebleken dat 37% van de vakantiegangers een extra vrije dag nodig heeft voor de vakantiewas. Hij is ook nog eens viezer dan normaal, door zweet of zonnebrandvlekken. Of omdat kleding bij een gebrek aan schone shirtjes nog maar een keertje wordt aangedaan. Ik krijg het in één dag ook echt niet weggewerkt, die berg was. Jij wel?

Wist jij trouwens dat 5,7% van de vakantiegangers zijn vuile was in de koffer gewoon bij de schone was stopt? Shocking! Ik ben helemaal niet zo’n proper typetje, maar hier snap ik helemaal niets van 😉 .

vakantiegevoel vasthouden

Als je de geur van de camping het liefst ook in je huis hebt hangen, of je alweer druk bent met je werk dan kan die berg wasgoed best een tijdje blijven liggen. Hier in ieder geval wel!

You get my drift… dat vakantiegevoel vasthouden is nog niet zo makkelijk. Toch baal ik daar persoonlijk van, dat je gewoon binnen een week alweer in de sleur zit. We hebben dan ook wat leuke tips voor je die je na je volgende vakantie (of tijdens) direct in kan zetten om dat vakantiegevoel langer vast te houden!

Die tuin, het onkruid staat tot aan mijn knie!

Bij thuiskomst blijkt dat je helemaal niet zo ver hoefde te zoeken voor een mooie groene omgeving. Een jungle, die vind je gewoon in eigen tuin 🙁 . Je kan het zo laten en volgend jaar in je eigen bos kamperen, maar anders zal je toch echt aan de (groen)bak moeten.

In ons geval heeft de buxusmot toegeslagen. Snoeien is dus niet meer nodig, ze zijn volledig kaal! De rest van het onkruid heeft me ruim een dag werk gekost!

Ook de stofzuiger had blijkbaar vakantie

Het is me altijd een raadsel. Het huis is niet gebruikt en tóch bedekt met een laag stof. Hoe kan dat nou?

Verplichte bezoekjes na thuiskomst

Heerlijk, om bij thuiskomst weer lekker met vrienden af te spreken. Bijkletsen onder het genot van een goed glas wijn, en natuurlijk jullie vakantiefoto’s. Maar er staan bij thuiskomst altijd wel een aantal verplichte nummertjes op de agenda waar je stiekem helemaal niet zo’n zin in hebt. Je schoonouders bijvoorbeeld 😉 . Helaas hoort dat ook bij thuiskomen: je vakantieverhalen tot vervelens toe moeten opdreunen. Misschien kan je nog eens afspreken met die leuke mensen die je op je vakantiestek hebt ontmoet? Over vakantiegevoel vasthouden gesproken. En aan hen hoef je in ieder geval niet nóg een keer je vakantiefoto’s te laten zien.

Lees ook: Herken de campinggast, deze 9 types zie je overal

Mijn allergrootste minpunt aan thuis komen: je bent weer thuis. Oftewel: de volgende vakantie laat weer heel lang op zich wachten. De voorpret van een vakantie duurt bij mij gelukkig behoorlijk lang. Maar voorlopig heb je nog niks om naar uit te kijken… Daarom kan je er voor zorgen dat ook de napret van je vakantie zo lang mogelijk duurt. Je vakantiegevoel vasthouden is namelijk minder moeilijk dan je denkt.

Vakantiegevoel vasthouden: 5 tips!

Goed, de vakantie zit er ‘dus’ op. Staat er voorlopig nog geen nieuwe vakantie op de planning? Kijk dan of je een weekendje ertussenuit kan plannen om toch alvast weer wat voorpret te creëren.

Geen budget meer? Gebruik dan een van deze tips om je vakantiegevoel vast te houden, of allemaal!

vakantiegevoel vasthouden met een kaartje

1. Stuur een kaartje… naar je eigen adres

We beginnen gelijk met de leukste! Wat ligt daar tussen die stapel post en ongeopende rekeningen? Wat leuk, het is een ansichtkaart. Van de camping waar JIJ vakantie hebt gevierd?! Nee, er is hier geen sprake van een ongelofelijk toeval. De ultieme manier van je vakantiegevoel vasthouden is het krijgen van een kaartje. Van díe plek. Jep, je zal hem zelf moeten sturen en misschien vind je dat een beetje vreemd. Maar neem maar van ons aan dat het werkt!

Ook heel leuk is het om een vakantiefoto te gebruiken. Laat daar een fotokaart van maken en verstuur die naar je eigen partner of je vrienden die zijn mee geweest. Bijvoorbeeld om ze ‘uit te nodigen’ voor nummer 3. Hoe lief!

Lees ook: zo kan je je eigen fotokaart maken

2. Neem een bekend geurtje

Door middel van vakantiefoto’s hou je je fijnste herinneringen lekker lang vast. Maar wist je dat je neus je beste geheugen is? Gebruik dus dezelfde shampoo als op vakantie of smeer je nog eens lekker in met aftersun. Waan je je in een handomdraai weer op je vakantiestek.

3. Lokale specerijen en wijn

Ook door middel van smaak kan je je geheugen triggeren. Bij thuiskomst zal je misschien een moord doen voor een boterham met hagelslag. Maar reken maar dat je over een week heimwee hebt naar de kruidige gerechten van je vakantieadresje! Neem wat van de lokale specerijen (of recepten) mee naar huis, en bereid gewoon in eigen keuken nog eens dat feestelijke vakantiemaal. Of stop een heerlijke fles wijn in je koffer mee naar huis en plan een weekendje waarbij je een lokaal diner mét bijpassend wijntje serveert. Wat leuke kaarsen erbij en voilà.

4. De kracht van muziek

Hebben jullie ook altijd een vakantienummer? Zo’n lied dat helemaal wordt platgedraaid op de Franse radio? Of op de cd met kinderliedjes die, tot vervelens toe, op repeat heeft gestaan? Zorg er dan voor dat dit lied in je playlist komt te staan. Want muziek is gevoel. Dus je vakantienummer luisteren is je vakantiegevoel vasthouden!

5. Maak een fotoalbum

Waarschijnlijk heb je ook tijdens deze reis weer heel wat momenten vastgelegd. Wil je je vakantiegevoel vasthouden (al is het maar voor even), blader dan je foto’s nog eens door. Selecteer de leukste kiekjes en maak er een mooi verzamelalbum voor. Goed voor het vakantiegevoel, maar ook een toffe herinnering voor over een paar jaar. Wacht niet te lang: want dan wordt het gevoel misschien meer een verplichting. Dat zou jammer zijn!

 

[button color=”grey” size=”” type=”square_outlined” target=”” link=”https://www.mamsatwork.nl/brood-op-de-plank/”]#broodopdeplank[/button]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven