Je vakantieherinneringen steeds opnieuw beleven? Wij doen dat zo!

Ik moet je bekennen dat ik tot op heden nooit zo’n fotofreak was. Frank daarentegen is een enorme fotoliefhebber en hij zou het liefst dagelijks door fotoboeken bladeren om herinneringen op te halen. Vakantieherinneringen bijvoorbeeld. Ik ben dus niet zo’n fotoboeken bladeraar (een woord dat je niet zo vaak hoort 😉 ), maar ik vind het wel leuk om herinneringen van de vakantie opnieuw te beleven. En ik heb daar zo mijn eigen manier in gevonden waardoor ik niet persé in de fotoboeken hoef te bladeren.

Bij het zoeken naar leuke ideeën om de vakantieherinneringen te bewaren kwam ik nog meer leuks tegen wat ik graag met je deel.

Vakantieherinneringen bewaren en opnieuw beleven

Er zijn natuurlijk veel meer manieren om je vakantieherinneringen te bewaren en opnieuw te beleven. De leukste ideeën die ik gevonden heb die laat ik je hieronder zien.

vakantieherinneringen in een potje bewaren
Bron: pinterest

1. Vakantieherinneringen in een potje

Een heel leuk idee. Voor iedere toffe vakantie die je hebt gedaan een potje met vakantieherinneringen bewaren. Je kan zo’n potje bijvoorbeeld vullen met wat zand van de plek waar je geweest bent, wat souveniers die je daar gevonden of gekocht hebt en een paar foto’s die je uit laat printen. Een hele unieke manier om je herinneringen te bewaren.

vakantieherinneringen printen

2. Op een praktische manier je herinneringen bij de hand hebben

Ik heb zelf een aantal spullen besteld om iedere keer weer met mijn hoofd in de memories te zitten. De foto’s die ik ervoor heb uitgekozen zijn overigens van onze vakantie in Kroatië in mei. We hebben daar zo’n heerlijke tijd gehad en de kleuren in de foto’s zijn zo mooi geworden dat ik er niet lang over hoefde na te denken of ze wel geschikt zouden zijn.

Aangezien ik zoveel tijd doorbreng achter mijn pc is mijn bureau natuurlijk de uitgelezen plek om wat vakantieherinneringen uit te stallen. Maar om mijn bureau nu vol fotolijstjes te zetten, dat zie ik niet zo zitten. Ik bestelde dan ook een ergonomische mousemat (werd écht tijd voor een nieuwe) én een houder voor notitieblokjes waar wat foto’s in verwerkt zijn. Lief en ook nog praktisch, dat past wel bij mij. Maar je kan echt vanalles bedenken om je foto’s op te printen.

Onze herinneringen van de vakantie komen bij Smartphoto vandaan.

vakantieherinneringen op onderzetters

Omdat ik niet alleen op kantoor wil mijmeren over hoe leuk de vakantie wel niet was heb ik ook onderzetters laten printen van onze vakantieherinneringen voor in de woonkamer. En die zijn me toch mooi geworden! Die liggen nu dus op de salontafel te prijken. De grap is dat ik normaal gesproken geneigd ben om alle onderzetters iedere keer op te ruimen, maar deze vind ik zo mooi dat ik ze gewoon lekker laat liggen! Ander voordeel: de kinderen denken er normaal gesproken niet aan om een onderzetter te pakken, nu willen ze als eerste kiezen welke onderzetter ze willen gebruiken 😉 . Als je een setje onderzetters besteld kan je er namelijk meerdere vakantieherinneringen op laten printen.

vakantiefoto op schrift

Lotte heeft verder nog een mooi schriftje voor school gekregen met haar eigen foto’s erop, samen met de schoolspullen die ze gekocht heeft is ze er nu weer helemaal klaar voor!

vakantieherinneringen bewaren, van iedere vakantie een steen
Bron: pinterest

3. Heerlijke fotoslingers maken

Super leuk en eenvoudig idee om je foto’s op te hangen aan een touwtje met wat knijpertjes. Nu kan je natuurlijk zelf wat touw en knijpertjes bijde Action halen, of bij de Xenos, maar Coolgift heeft ook een leuke variant, namelijk mét led verlichting waardoor het nog net ietsje gezelliger oogt.

Touw met knijpertjes vind je bij Xenos en bovenstaand gave idee bij Coolgift.

4. Stenen verzamelen uit je vakantieland

Één steen per land verzamelen, erop schrijven uit welk land en welk jaar je daar op vaakntie geweest bent en voilá… je hebt je vakantieherinneringen al op een unieke manier bewaard. Je hebt er weliswaar geen foto’s bij, maar die kan je natuurlijk altijd nog apart verzamelen.

vakantieherinneringen bewaren in 3d fotolijstje
Bron: pinterest

5. 3D vakantielijstjes samenstellen

Liever geen herinneringen in een pot op een plank, maar een muur vol met vakantieherinneringen? Dan ga je voor 3D fotolijstjes aan de muur die je overal mee kan vullen. Hierboven bijvoorbeeld een leuk voorbeeld van een stuk wereldkaart, met zand en schelpen erbij. Maar je kan in zo’n 3D lijst natuurlijk vanalles doen (net als in zo’n potje).

Ga voor de 3D lijst die bij je past. Eentje met een houten rand, of liever zoiets als dit lijstje van metaal. Vind ik wel een erg leuk idee voor bij ons in de hal.

Metalen fotolijstjes in 3D vind je bijvoorbeeld hier.

Sneeuwbol met foto

6. Vakantieherinneringen op je slaapkamer

Inmiddels ben ik er wel achter dat er écht legio mogelijkheden zijn om je foto’s op te printen als je dat wilt. Het ene idee nog leuker dan het andere! Aangezien Lotte iedere keer als ze een sneeuwbol ziet deze op moet pakken om het te laten sneeuwen heb ik deze nog voor haar slaapkamer besteld. Met een leuke foto van ons viertjes erin.

Herinneringen aan vakantie in doos bewaren
Bron: pinterest

7. Vakantieherinneringenbewaren in een doosje

Waarom, dat weet ik niet, maar ik vind zo’n doosje om je vakantieherinneringen in te bewaren (wat bij ons veelal foto’s zijn) tóch leuker dan een fotoalbum. Leuk als je allemaal dezelfde soort doosjes hebt (in andere kleuren bijvoorbeeld) en die dan opstapelt in de woonkamer zodat je ze er zo bij kan pakken.

vakantieherinneringen bewaren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven