Vakantiepark Dierenbos in Vinkel; verrassend compleet

Afgelopen weekend togen wij naar het Vakantiepark Dierenbos, onderdeel van Libema waar ook het Safari Resort onder valt waar we geweest zijn.

Vol enthousiasme en toe aan even wat familytime pakten wij vrijdagmiddag onze koffers in. Hoe relaxed is het als je nét voordat je gaat pas je koffers hoeft in te pakken. En dat je ook maar 20 minuten hoeft te rijden.

Uiteraard waren ook de kinderen behoorlijk verbaasd. Hè? Zijn we er nu al? Ja jongens, uitstappen, we zijn in het Vakantiepark Dierenbos in Vinkel!

  • Direct Vakantiepark Dierenbos boeken 
  • Meivakantie aanbiedingen boeken
vakantiepark dierenbos Vinkel
Het meest rechtste huisje is ons paradijs voor dit weekend

Bij het laatste damherthuisje van Vakantiepark Dierenbos parkeren wij onze auto. Wij staan he-le-maal vooraan op dit vakantiepark, naast een buitenspeeltuin en met uitzicht op een groot weiland vanuit onze slaapkamers.

Het huisje geeft een groot gevoel van ‘privé’ en persoonlijk vind ik dat heerlijk. Ik hou ervan om tussen de mensen te zijn, maar ik vind het ook erg fijn als ik me even een beetje kan afzonderen. Genieten van de rust.

Vakantiepark Dierenbos op de kaart

Vakantiepark Dierenbos

Zoals je ziet ligt Vakantiepark Dierenbos erg dichtbij den Bosch. En aangezien wij zelf in Schijndel wonen (middenonder op de kaart) is dit dus een thuiswedstrijd voor ons.

Normaal gesproken zal je richting het Vakantiepark Dierenbos rijden over de A59, want het ligt relatief dicht bij de snelweg, ook al heb je daar geen last van. Wij werden door onze navigatie echter helemaal binnendoor gestuurd.

Bij binnenkomst rij je een enorme lange laan met hoge bomen in, een behoorlijke entree kan je wel zeggen. En helemaal aan het begin ervan staan dus al de damherthuisjes waarin wij terecht konden. De receptie ligt echter een stukje verder.

Met de auto parkeren we eerst daar om ons aan te melden, maar het is ook prima te lopen merken we de dagen daarop, want je kan handig binnendoor steken als je te voet bent.

vakantiepark dierenbos vinkel damhert huisje

Wat voor type accommodaties heeft Vakantiepark Dierenbos?

Alle type accommodaties van Vakantiepark Dierenbos hebben een dierennaam, leuk bedacht! De accommodaties variëren van stenen bungalows tot houten huisjes en van een heuse boomhut tot lodgetenten.

Verder heb je nog een groepsboerderij en mooie villa’s, maar je kan er ook met je eigen caravan of tent terecht.

vakantiepark dierenbos vinkel, bed

Bij aankomst in het Vakantiepark Dierenbos wordt uiteraard direct ons hele huisje ‘beoordeeld’. Ik weet niet hoe dat bij jullie zit als je ergens bent, maar bij ons worden er gelijk bedden opgeëist.

Het kost dan ook wat moeite om onze master bedroom voor onszelf te houden, maar hé, een slaapkamer met infraroodsauna, die laat ik me niet afpakken. Gelukkig is het antwoord simpel. Zoon aast namelijk op het eekhoorndekbedovertrek, dus een simpele wissel van de dekbedden geeft ieder zijn kleine geluk.

Wel gooi ik overal de deuren en ramen even open om door te laten waaien. Er hangt een frisse-spray-lucht-van-de-schoonmaakster waar ik persoonlijk niet zo van hou. Even wat gewone frisse natuurlijke lucht erbij en dan is dat luchtje zo verdwenen.

Frank had er overigens geen last van, dus dit heeft nogal met persoonlijke voorkeuren te maken.

vakantiepark dierenbos vinkel hottub bij huisje

Een hottub bij ons huisje

Wij hebben zoals gezegd een weekendje vertoefd in de bungalow Damhert, maar dan wel de luxe variant, met hottub, yeah!

Je snapt dat Frank meteen moest gaan stoken bij aankomst, want een hot tub is wel het summum voor onze kinderen. Bij een verblijf van vrijdag tot en met zondag zijn ze daar zeker driemaal in te vinden.

Met de eerste keer stoken moet je er echter wel vanuit gaan dat je daar wat langer de tijd voor nodig hebt. Je moet immers de hottub eerst vol laten lopen met schoon water -wat ijskoud is- en dat water daarna nog verwarmen door flink te stoken. Drie zakken hout verder konden wij vrijdagavond om 22.30 (!) dan eindelijk met zijn viertjes in de hottub.

Op een kluitje bij de warmte toevoer omdat de temperatuur nog niet helemaal hoog genoeg was, haha, maar we zaten erin! Super gezellig vind ik dat altijd om in het donker in zo’n tub te zitten. Heerlijk rustig verder en maar kletsen met zijn viertjes. Top.

Wat is er allemaal te doen in het Vakantiepark Dierenbos in Vinkel?

Het vakantiepark Dierenbos is verrassend als je kijkt naar het aantal speeltuinen. Ahoewel… volgens mij is dat ook wel een Libema dingetje want bij onze logeerpartijen in het verleden op de Beekse Bergen is dat exact zo.

vakantiepark dierenbos vinkel speeltuinen

Kleinere speeltuintjes in vakantiepark Dierenbos

Alle velden met accommodaties, maar ook de velden voor caravans en tenten zijn voorzien van kleine speeltuintjes in het midden. Fantastisch voor de kleintjes om op het veld zelf -vlakbij de tent- toch iets te spelen te hebben.

Helemaal ideaal natuurlijk omdat je de allerkleinsten nu eenmaal niet in hun eentje naar de grote speeltuinen kan laten gaan. Een schommel, een glijbaan een klein klimrek, dat soort dingen.

Grotere speeltuinen

Er zijn een aantal grotere speeltuinen te vinden in Vakantiepark Dierenbos. Met hutten om in te klauteren, glijbanen, schommels en bijvoorbeeld ook een kleine kabelbaan waar je aan kan hangen.

Zandbakken

Uiteraard zandbakken all over de place, waarvan inmiddels een aardig deel met ons mee terug naar huis is gereisd.

vakantiepark dierenbos Vinkel, de midgetgolf

Een midgetgolfbaan

Vlak voor de midgetgolf kwamen we een aantal bekenden tegen… ja wat wil je als je 20 minuten van huis af zit. Maar uiteindelijk hebben we ons van het terras en de heerlijke cappuccino losgerukt om even te gaan midgetgolfen.

Voor ons iets wat we niet over mogen slaan. Zoon heeft namelijk een soort van midgetgolfbaan fetisj, dus iedere golfbaan die we waar dan ook tegenkomen moet gespeeld worden. Dat hij dit keer dik vet verloor van zijn zusje mocht de pret niet drukken. Nou ja, heel even dan…

Een binnenzwembad

In Vakantiepark Dierenbos hebben ze een binnenzwembad. Niet heel groot, maar groot genoeg om je een paar uurtjes in te vermaken, terwijl je ouders lekker op het terras buiten een cappuccino drinken. Helaas pindakaas…

Lotte is nog geen 8 jaar (wel bijna) en dan moet er verplicht iemand in het zwembad blijven, ook al is grote broer van 12 erbij. Kleine domper op de pret, want ik zat in mijn eentje buiten een cappuccino te drinken (ik had namelijk ook de hond meegenomen naar het terras).

Manlief zat binnen in het warme zwembad en na een uurtje had hij het daar wel gezien en moesten de kids er dus ook uit. Hou daar dus rekening mee als je een plannetje in je hoofd hebt.

Gelukkig was het dit keer nog niet zo frustrerend als het Tikibad in Duinrell waar we eens waren. Daar mocht dochterlief nog niet zonder zwembandjes zwemmen omdat ze geen 1.20 m. groot was. Ook al had ze haar A en B diploma. Toen was ze écht not amused 😉 .

Een buitenzwembad en zwemwater

Het buitenzwembad van Vakantiepark Dierenbos was nog niet open nu maar is uiteraard heerlijk als de warme zomermaanden aanbreken.

Een zwemwater bij de grotere speeltuin en voor de lodgetenten. Dit strandachtige tafereel zal in de zomermaanden het drukste deel van het Vakantiepark Dierenbos zijn denk ik.

Het doet strandhuisachtig aan als je de lodgetenten aan de rand van het zand zien staan en zelfs afgelopen weekend waren er al kindjes in het water te vinden. Is het wat kouder dan struinen ze aan de rand rond met een schep en bij wat warmer weer (zondag was het 21°) gewoon lekker in badpak poedelen.

vakantiepark dierenbos Vinkel, het bowlen

Bowlen

Nog zo’n liefhebberij van zoon. Bowlen. We doen het niet zo heel veel moet ik zeggen, maar dit keer hebben we het als afsluiter van het weekendje ingepland. Een uurtje ballen gooien, een frisdrankje en een portie bitterballen zorgt voor uitstekend vermaak.

Uiteraard wint Frank met zijn enorme hoeveelheid strikes, daar is niet tegen te spelen!

vakantiepark dierenbos vinkel visvijver

Een visvijver

Ben je een fanatiek visser, dan kan je hier op Vakantiepark Dierenbos je lol op. Niet op de enorme sierkarpers in het vijvertje bij de midgetgolf graag, maar wel in de grote visvijver vlakbij ons huisje.

Er hangen wat spelregels op een bord voor de kenners onder ons, ik heb er verder niet zo goed naar gekeken want ik vind het maar niets, die vissen aan een haakje. Honden zijn overigens in deze visvijver niet toegestaan, dat snap je!

vakantiepark Dierenbos Vinkel, dierenparkjes

Heel veel dierenparkjes

Super leuk zijn de vele dierenparkjes die je vindt op het vakantiepark. Van apalca’s tot damhertjes (zóóó schattig) en van een pony tot hangbuikzwijnen, kippen en konijnen. Ook de nodige vogeltjes ontbreken niet in een ruime vollière.

Lees ook: een familiecamping voor tieners

Voor ons was dit alles meer dan voldoende om een weekendje lekker te genieten, maar is het voor jou niet genoeg? Dan heeft Vakantiepark Dierenbos een uitstekende service kan ik wel zeggen. Als je namelijk een vakantiehuisje of een vakantieplek boekt bij het vakantiepark in Vinkel, dan krijg je gratis de attractiepas erbij.

vakantiepark dierenbos vinkel tent

Een gratis attractiepas bij je verblijf in Vakantiepark Dierenbos

De attractiepas die je krijgt in Vakantiepark Dierenbos levert je enorm veel extra’s op. Wij hebben er dit keer geen gebruik van gemaakt, maar als je hier een week of langer staat, dan kan je met deze attractiepas nog hele leuke andere dingen doen.

Gratis!

Zeker ook een goed idee als je rekening moet houden met je budget, maar toch graag wat leuke dingen wilt ondernemen met je kinderen in de vakantie.

Gratis entree met de attractiepas in onderstaande parken

Kom je er niet aan toe om al deze parken te bezoeken tijdens je break in het Vakantiepark Dierenbos? No worry’s! Met de kaartjes die je krijgt ontvang je het hele jaar door nog 25% korting op de genoemde parken.

En, lijkt het jouw iets om naar Vakantiepark Dierenbos in Vinkel te gaan? Of ben je er al eens geweest misschien?

12 gedachten over “Vakantiepark Dierenbos in Vinkel; verrassend compleet”

  1. Haha dat was een leukk weekendje zo te zien. Eerlijk gezegd vind ik het wel heel leuk om ook een keer met ons gezin te doen. Mijn jongste is helemaal gek van diertjes, mijn oudste vind vissen erg leuk om te doen en mijn man wil wel eens met die hottub aan de slag. Zelf vind ik het al gewoon lekker om even geen was te hoeven doen;). Dus wie weet gaan wij in het voorjaar wel naar vakantiepark dierenbos!

  2. Kende dit park nog niet, maar wat heerlijk knus en gezellig. Vind de huisjes zelf ook mooi. Ga hem ook onthouden, wie weet voor de zomer!

  3. Die blokhutten lijken me super gezellig met kinderen of zelfs met vriendinnen! Leuk dat er zo’n groot aanbod aan activiteiten is!

  4. Wat leuk! Dat klinkt heel goed. Ook om een weekend te doen. Ik ga het onthouden, want dit lijkt mij echt iets om te doen als gezin met ons (5-jarig) dochtertje.

  5. Klinkt goed! Ben zelf ooit weleens in Beekse Bergen op vakantie geweest maar toen vielen met heel jonge kinderen de speeltuintjes tegen, wel fijn was de volderkar bij elk huisje. Ga dot park onthouden voor de zomer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven