Onmisbaar als je op vakantie gaat; dit mogen wij niet vergeten!

Even geleden schreef ik een blog over wat onmisbaar en verplicht is in de auto als we op pad gaan. Zo heb ik natuurlijk ook nog wel wat te melden over wat we allemaal meenemen als we op vakantie gaan. Zonder hier nu een volledige vakantie checklist van te maken zijn er een aantal dingen die ik toch op wil sommen die op mijn vakantiespullen lijst niet mogen ontbreken. Van persoonlijke spullen tot aan handige zaken die je niet wil vergeten als je op vakantie gaat, maar die ik toch zomaar thuis zou kunnen laten als ik hier geen check lijst op na zou houden.

vakantiespullen lijst

Vakantiespullen die ik altijd afvink op de lijst

Of dat we nu op wintersport gaan, een weekendje weg of op zomervakantie, onderstaande vakantiespullen mogen niet op de lijst ontbreken. Voor ons in ieder geval. Misschien staan er bij jullie wel andere spullen op de lijst als je op vakantie gaat, dat kan natuurlijk. Onderstaande -voor ons- onmisbare items komen bij shops vandaan als Bol.com, engelbert strauss, Greenjump en de lokale opticiën.

Onze softshell jassen

Ik vind ze onmisbaar. Of we nu met de DFDS op pad gaan, het vliegtuig pakken naar Tenerife, op wintersport gaan óf de zomervakantie tegemoet gaan. Onze handige softshell jassen zijn wat mij betreft onmisbaar. Gevonden bij engelbert strauss; fijn voor een korte wandeling, wat guurder weer op het strand of tijdens een regenbuitje. En als het heerlijk weer is op de wintersport, dan wil ik mijn dikke skijas niet aan, maar volstaat de softshell jas ook uitstekend. Een blijvertje dus op de vakantiespullen lijst!

Wandelschoenen op de lijst van vakantiespullen

Eén keer zijn we ze vergeten, en dat was precies de keer dat we de Weissee gletcher bezochten. Het was dan wel zomer, maar Lotte moest op slippertjes door de sneeuw, was niet echt handig! Deze gaan dus altijd mee.

Zonnebrandcrème

Ook een blijvertje en onmisbaar tijdens wintersport en zomervakantie is uiteraard de natuurlijke zonnebrandcrème. Ook al gaan we ‘maar’ een weekendje weg, de zonnebrand moet mee. Verbranden doen we niet zo snel, maar goed smeren is uiteraard altijd belangrijk!

Reisziekte remmers op vakantiespullen lijst

Vooral voor Lotte belangrijk, maar in sommige situaties ook nog voor mijzelf. Bij hele lange autoritten door de bergen wil ik nog wel eens heel ziek worden, maar ook bij boottochten kan mijn maag aardig van streek raken. Tot nu toe gebruike we daar Primatour voor, maar deze keer test Lotte ook de bril Seetroën, ken jij die al?

Level 8

Een klein spelletje wat we graag meenemen voor onderweg. Level 8 kan je spelen als je 15 minuutjes tijd over hebt tussendoor, of als avondvullend programma en hoort echt op onze vakantiespullen lijst. De kinderen vinden het een super tof spel, het neemt weinig ruimte in beslag in je bagage (ook handig voor het vliegtuig dus). En zelfs wij vinden dit kaartspel echt leuk!

Kotszakjes voor onderweg

Uiteraard voor het geval dat de reisziekte pilletjes niet werken, ook dat gebeurt wel eens… kotszakjes mogen ab-so-luut niet ontbreken als we op reis gaan. Deze zitten dan ook standaard achter de bijrijdersstoel en Lotte zal niet op pad gaan zonder te controleren of er nog voldoende zakjes in zitten.

Extra flesjes lenzenvloeistof

En nee, deze worden niet gebruikt voor het maken van slijm, maar gewoon voor onderweg in de auto of in het vliegtuig. Uiteraard nemen we sowieso voldoende mee, maar als ik onderweg even lig te slapen, dan heb ik -als ik weer wakker word- hele droge ogen. Ik knipper dan bijna mijn lenzen uit als ik niet op let. Even druppelen dus met een klein flesje lenzenvloeistof om weer goed te kunnen kijken.

Welke vakantiespullen staan er op jouw lijst?

Natuurlijk is bovenstaande maar een kleine greep uit de spullen die we op onze lijst hebben staan voor de vakantie. Alle benodigde documenten en andere zaken om ergens te verblijven mogen ook niet ontbreken. Maar van veel andere dingen kan ik denken… ach ja… dat kopen we dan onderweg wel weer als we het vergeten zijn’. Maar deze lijst met vakantiespullen wil ik liever niet vergeten omdat ik 100% zeker weet dat we deze altijd gaan gebruiken, óf omdat het merken zijn die we ergens anders niet zomaar kunnen krijgen. Een vreemde lenzenvloeistof zou ik bijvoorbeeld niet zo graag willen gebruiken. Als laatste staat tegenwoordig op onze zomer checklist nog het Easybreath smnorkelmasker. Daar waren jullie zo enthousiast over!

Heb jij zo ook iets op je lijst staan wat voor jullie specifiek echt onmisbaar is tijdens de vakantie of een weekendje weg?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven