Vakantiestress, op het allerlaatste moment nog even boeken

Stress, mijn mannen en ik gaan op vakantie. Het is wellicht een cliché maar voor mij als werkende moeder is de periode voor het afreizen hectisch en onoverzichtelijk. Al gaiw slaat de vakantiestress toe. Maar desalniettemin hebben mijn drie mannen en ik er zin in. De hectische periode begint wanneer ik op het schoolplein ouders aan elkaar hoor vragen en vertellen: ‘Waar gaan jullie heen?’, ‘O, wat een leuke en originele vakantiebestemming…’, of ‘Wij gaan lekker kamperen aan zee, heerlijk zwemmen en spelen op het strand…’. Daartussen sta ik dan, met mijn hoofd nog op het werk want de collega’s zijn al vertrokken en ik ben er nog helemaal niet mee bezig.

vakantiestress

En daar begint mijn vakantiestress, iedereen heeft het al geregeld!

Achter het woord vakantie staat bij mij op dat moment, eigenlijk nog een heel, heel groot vraagteken. Begrijp me niet verkeerd, ik heb er wel zin in, in zo’n periode “even uit het dagelijkse ritme”. Maar er kwamen de laatste maanden gewoon geen ideeën in me op. En het gekke is dat ik in Januari precies wist hoe en wat. Maar toen vroeg ik me af; doe ik aan vroeg boeken of ga ik voor een last minute of is er tegen die tijd misschien een negatief reisadvies voor mijn droombestemming, gezien de wereldse ontwikkelingen? De twijfel sloeg daarom vastberaden toe en de ingevingen zakten ver weg.

Ik werd wakker geschut door mijn twee zonen en de ouders op het schoolplein. Maar waarheen, in vredesnaam? Ik vind het spannend met alles wat er om ons heen gebeurt, en dat is voor mij medebepalend in de keus waar wij als gezin, heen gaan. Toch maar eens even wat surfen op internet. We zijn natuurlijk erg laat met boeken dus er is al veel vol. Logisch, denk ik dan. Wie zit er ook te wachten op zo’n ‘komt tijd, komt raad’ moeder. En jee ….. wat zijn er veel vakantie sites zeg, het is bijna onmogelijk om te kunnen vergelijken. Op een gegeven moment heb ik wel tien tabbladen open staan en zie ik door de bomen het bos niet meer. Ik ben er eigenlijk wel even klaar mee.

Waar willen we naartoe en hoe willen we gaan?

Wat nu? Eerst maar eens onze wensen op een rijtje zetten. Gaan we vliegen of met de auto en wat voor weer willen we? Welke activiteiten willen we gaan doen en niet geheel onbelangrijk wat kost het allemaal? Uiteindelijk kom ik terecht op een mooie site en klik een aantal verblijven aan. Als ik de foto’s al niets vind, klik ik hem meestal al weer snel weg. Heb jij dat ook? Na lang zoeken vond ik een leuke locatie in Frankrijk, die bijna aan al onze wensen voldeed. Eindelijk…

Maar nu komt het… ik kom erachter dat je in Frankrijk op veel accommodaties moet zwemmen met een badmuts op en een strakke zwembroek aan. Nou, dáár hebben mijn mannen echt geen zin in, er valt niet eens over te praten 😉 . Ze willen er ook nog wel een beetje trendy bij lopen! Ik heb om al hun op- en aanmerkingen enorm moeten lachen, maar de conclusie was al snel duidelijk. Mam, al heb je het druk, gewoon nog even verder zoeken. En hopla, de vakantiestress is weer in beeld en ik race weer tegen de klok voor een andere accommodatie. Uiteindelijk is het me toch gelukt om een mooie locatie te vinden die aan hun wensen voldoet, pfff… ik ben aan vakantie toe 😉 .

Vakantie stress met koffers inpakken

Alles is nu geboekt en over een paar weken ga ik samen met partner en onze zoontjes inpakken en trekken de wijde wereld in. Op naar Frankrijk. En dan loop ik dus weer tegen een onoverzichtelijk moment aan. Het inpakken van de koffers. Ik neem sowieso te veel mee en ben toch altijd weer bang dat ik wat vergeet. Misschien moet ik ook maar eens zo’n vakantie checklist maken 😉 .

Maar als we eenmaal goed en wel in de auto zitten en ik hoor het geluid van onze trouwe vierwieler, ja, dat moment is het moment waar ik zo van kan genieten. Ontspanning. We gaan!

Herken jij deze vakantiestress of ben jij altijd op en top voorbereid?

3 gedachten over “Vakantiestress, op het allerlaatste moment nog even boeken”

  1. Haha, dat van die badmutsen heb je in Italië ook best vaak. Gelukkig lang niet overal!
    Het begin van je blog is trouwens heel herkenbaar. Rond kerst heb ik dat ook altijd. Dan staat iedereen de kerstboom al op te tuigen en hebben de fanatiekelingen de kerstkaarten al verstuurd en zit ik met mijn hoofd nog bij sinterklaas.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven