Vakantievoorbereiding bij een gezinsvakantie: we gaan nog niet naar huis

Toen ik 18 was trok ik met vriendinnen door de bergen. Op mijn 22e werd het een last minute met een vriend naar Rome. Anno 2017 vraagt mijn leven om íets meer vakantievoorbereiding 😉 . Herken je dat? Een gezinsvakantie is vooral leuk wanneer het hele gezin het naar zijn zin heeft. Dan geniet iedereen en daar is een vakantie natuurlijk voor bedoeld. Maar zonder goede voorbereiding loop je als moeder opeens te redderen om iedereen het naar de zin te maken. Not this time, mom 😉 . Of je nu wil gaan kamperen, liever naar een vakantiepark gaat of je vakantiepark in ver buitenland wil vieren… Hier lees je tips voor jouw gezinsvakantie. En in het bijzonder de vakantievoorbereiding.

Het halve werk (en daarna even he-le-maal geen werk)

Een gezinsvakantie begint daarom met een goede vakantievoorbereiding. We zijn tenslotte geen 18 meer 😉 . We gaan niet meer met zijn tweeën. Overleggen jullie thuis over de vakantie mét de kids? Het met elkaar om tafel zitten en elkaars wensen bespreken, kan uiteindelijk resulteren in een mooie vakantiebestemming en een geslaagde gezinsvakantie! Hier volgen een aantal tips die je daarbij uitstekend kunnen helpen.

Dé gezinsvakantie: kamperen

Bespreek de mogelijkheid eens om te gaan kamperen. Kamperen met kinderen is ook niet meer hetzelfde als toen met je scharrel 😉 . Maar je zal zien dat je, zelfs al ben je geen kampeerder in hart en nieren, ervan geniet. Je bespaart er niet alleen veel kosten mee, de faciliteiten voor kinderen zijn vaak ook dicht in de buurt. Want wanneer je op een camping overnacht, is er meestal een zwembad of speeltuin in de directe omgeving, misschien zelfs wel op de camping. Kinderen moeten zich kunnen vermaken, dan hebben ze zeker plezier tijdens de vakantie en betekent dat dat je als ouder ook een fijne vakantie hebt. En tijdens een verblijf op de camping worden er vaak ook nieuwe vriendjes en vriendinnetjes gemaakt. Leuke kindvriendelijke campings vind je onder andere op Roan.nl.

Het vakantiepark

Wanneer je het slapen in een tent zelf echt niet zo ziet zitten, dan kun natuurlijk ook kiezen voor een huisje op een vakantiepark. Een accommodatie zoals bijvoorbeeld een stacaravan of bungalow is net wat meer comfortabel dan een tent. Heb je pubers, dan zullen die dat waarschijnlijk ook wat meer waarderen. Een vakantiepark is daarnaast voorzien van een café, restaurant en diverse andere extra’s waarmee je puber zich uitstekend kan vermaken. En vaak bevinden ze zich op ‘populaire’ plekken. Daar moet jij als ouder dan ook wel weer zin in hebben 😉 .

Qua vakantievoorbereiding: check vooral de voorzieningen. Zeker als je met een baby reist is het fijn als er al veel bij de accommodatie aanwezig is. Papa’s en mama’s weten het: de kleinsten hebben de meeste bagage 😉 . Zijn de leden van jullie gezinsvakantie al wat ouder, dan kan je overleggen wat de wensen zijn. Hebben jullie meteen wat voorpret met het hele gezin.

Lees ook: Op vakantie met baby en peuter: 7 zeer bruikbare tips

Een zonvakantie in het buitenland

Uiteraard kun je ook een zonvakantie met het hele gezin naar het buitenland boeken. Kies je voor een zonvakantie in het buitenland, zorg dan wel dat je accommodatie in de buurt van het strand ligt en/of in de buurt van een winkelcentrum. Dat is niet alleen voor jezelf makkelijk, maar ook je kinderen kunnen er dan even tussenuit als ze de camping, of het vakantiepark ‘gezien’ hebben.

Wil je gaan vliegen met je baby of jonge kids? Neem dan nog even onze tips door voor een vliegensvlugge reis!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven