Geef eens chocolade aan je Valentijn

14 februari is het Valentijnsdag, de dag van de liefde. Of je nu al langer een relatie hebt of je bent nog (of weer) aan het daten: het blijft leuk om die ander te verrassen met een klein cadeautje of lief kaartje. Je wilt toch extra benadrukken hoe blij je met jouw man of vrouw bent? En helemaal leuk als je wat terug krijgt. Weet je niet zo goed wat je kan geven, dan is een valentijnscadeau met chocolade altijd een goed idee. En stiekem eet je er gewoon lekker van mee natuurlijk.

valentijnscadeau chocolade
Stockfoto van chocoladehart voor je valentijn door FotoDuets

Een valentijnscadeau met chocolade; diverse smaken dus volop keuze!

Allereerst kun je voor de favoriete smaak kiezen. Wit, melk en puur zijn de bekendste maar tegenwoordig zijn er allerlei lekkere combinaties mogelijk. Zo vind ik zelf de puur met karamel zeezout onweerstaanbaar lekker. Maar manlief kan ik het beste iets van puur of melk met hazelnoten of koek erdoor voorschotelen. En mijn beste vriendin is verzot op witte chocolade. Handig dus, door de variatie is er altijd wel iets wat jouw valentijn lekker vindt.

Eerlijk smaakt het beste

Eén van de belangrijkste dingen bij het uitkiezen van chocolade is natuurlijk dat het lekker smaakt maar ik vind het ook een voorwaarde dat de cacaoboeren er een eerlijke prijs voor gekregen hebben. Naast een eerlijke prijs voor de chocolade zijn er ook foundations die de gemeenschap helpen. Dit doen ze de mensen te helpen zelfvoorzienend te worden, productiever te werken of ze helpen kinderen naar school te gaan voor een betere toekomst. En door die foundations smaakt de chocolade nog lekkerder toch? Liever betaal ik dan ook wat meer voor een eerlijk chocolade valentijnscadeau.

De smaak is één, maar het oog wil ook wat met zo’n chocolade valentijnscadeau

Naast dat ik zeker wil weten dat het een (h)eerlijke smaakcombinatie is die de krijger blij maakt, is het ook een pré als het chocolade cadeau er voor Valentijn leuk uitziet. Zo kwam ik bijvoorbeeld deze chocoladeharten tegen. Je kan er een persoonlijke tekst op laten decoreren. Zeg nou zelf- dat ziet er toch enorm leuk uit zo. Zo zijn er randen met aardbeien, kleine suikerhartjes en stukjes caramel of bijvoorbeeld met M&M’s en kleine marshmallows. Daarnaast kun je ook nog een kaartje mee laten sturen als je dat wilt en wordt de valentijn chocolade leuk verpakt opgestuurd. Scheelt ook nog een ritje naar de chocoladezaak!

Aparte valentijns chocolade

Vind je zo’n hart wel leuk, maar wil je toch liever iets subtielers geven? Dan is dit assortiment aan bonbons ook geweldig om te geven (of te krijgen natuurlijk 😉 ). Een feestje in je mond met al die verschillende en aparte smaken. Dit zijn echt van die bonbons waar je even voor gaat zitten. Wel kijk ik altijd graag naar wat er precies in de bonbon zit en bewaar ik mijn favoriet voor het laatst haha. Naast de bekende smaken zoals hazelnoot, praliné, room en noutgatvulling kwam ik hele bijzondere bonbons tegen met deze smaken:

 • Beschuit met blauwe muisjes
 • Banana toffee
 • Earl grey
 • Yuzy & sesam
 • Passievrucht
 • Framboos & Kalamansi
 • Bitterkoekjes
 • Baileys

Een échte valentijnstekst voor op het hart (of op een kaartje)

Zelf ben ik dol op bonbons en dan vooral met smaken als praliné met gepofte rijst of zeezout/karamel. Maar ik weet dat mijn man het liefste de chocolade eet zonder vulling. Een chocoladehartzou dan ook beter bij hem passen. Nu nog even creatief met de tekst zijn… want ‘ik hou van jou’ is een beetje standaard vind je niet? Hieronder wat inspiratie voor lieve teksten op je valentijnscadeau met chocolade of op het kaartje. Wat jij wilt. In België kunnen ze het zo leuk zeggen als: ik zie u graag.

Maar onderstaande suggesties zijn ook leuk:

 • Jij maakt mij blij
 • Of: je maakt me blij
 • Morning schatje!
 • Vind jou de liefste
 • Samen voor altijd
 • Alles=leuk met jou
 • Je bent mijn thuis
 • Ai lof joe
 • Kusjes!
 • Piece of paradise
 • Liefde = wij
 • Hey mooierd
 • Lekker stuk!

Andere chocolade cadeaus voor Valentijn:

Naast een chocoladehart of bonbons, zijn er nog veel meer chocolade cadeaus die geschikt zijn om met Valentijn te geven.

Bron: Pinterest

Foto op chocolade

Je kunt een foto van jullie of jezelf op chocolade laten afdrukken, deze eetbare print wordt dan op de chocoladestukjes geplakt. Zo zijn er chocoladepuzzels, die bestaan uit 16 kleinere chocolaatjes die samen een foto vormen. Maar ook hartjes met een foto erop, hoe leuk! Laat je allermooiste foto op de bonbons zetten en geef deze als verrassing aan je liefje. Daarbij scoor je vast ook punten qua originaliteit en met de mooie verpakking van dit chocolade Valentijnscadeau. Je kunt kiezen uit een massieve verpakking of met een smaakje.

Bron: Pinterest

Ai lof joe chocolade

Je kunt ook bijvoorbeeld een prachtig hart versieren met eetbare chocolade zoals hierboven.

M&M’s met persoonlijke opdruk

M&M’s zijn verslavend lekker en kun je nu ook met een eigen letter of afbeelding laten bedrukken. Voor Valentijn is het extra leuk als je rood-witte geeft of alleen rode, de kleur van de liefde.

Bron: Pinterest

Toblerone liefdesreep als chocolade valentijnscadeau

Een grote Toblerone reep bedrukken met jouw naam erop… of die van je lief. Eerlijk zullen we alles delen, deze reep ook toch?

Chocolade in de vorm van een bierfles, handtasje, pumps

Veel chocoladezaken pakken met Valentijn extra uit en maken prachtige creative massieve chocolade in leuke vormen Zo zijn er chocolade handtasjes, beertjes, valentijnscadeau chocolade in de vorm van een pump en bierflesjes. Maar als je even zoekt vind je ook een plaat met een tekst erop geschreven of prachtige chocolade molens als valentijnscadeau.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven