Vampierzusjes 2, bioscoopfilm over zusjes Dakaria en Silvania, ook op dvd

Niet lang geleden reviewden wij Finding Dory. Altijd heerlijk, zo’n Disney film is voor alle leeftijden, toch? Toch doen de Vampierzusjes 2 er niet voor onder. Geen animatiefilm, maar een ‘gewone’ film die leuk is voor het hele gezin! En dus keken wij ook met het hele gezin 😉 .

Vampierzusjes 2, de film

Dakaria en Silvania zijn 2 pubermeiden die deels ‘gewoon’ zijn en deels vampier. Hoe dat dan? Nou simpel, ze hebben een vampier als vader en een mens als moeder. Voor de buitenwereld proberen ze een gewoon gezin te zijn, maar natuurlijk zijn er wel wat vampiertrekjes waar ze niet aan ontkomen. Zoals slapen in een kist (Dakaria en papa), Silvania doet haar best om juist de menselijke dingen te doen dus die slaapt in een bed. En vliegen uiteraard.vampierzusjes

De meiden doen het goed op school en Silvania heeft zelfs een vriendje, Jacob. Jacobs vader brengt de moeder van Silvania in extase door haar de mogelijkheid te geven een nieuwe expositieruimte te huren. Volbloedvampier Mihai (de vader van Silvania en Dakaria) is daar absoluut niet blij mee en lichtelijk jaloers van aard. Dat levert hilarische momenten op. Evenals de buurman die in de gaten denkt te hebben dat er vampiers naast hem wonen. Hij knutselt wat af om knoflookmachines te maken en de vampieren te bestrijden.

Geinige details tussendoor maken de film extra leuk. Zo begint Mihai als hij opstaat uit zijn kist om de dag te beginnen, met een buisje bloed als ontbijt. Hij schenkt een glaasje wijn in voor zijn vrouw en een glaasje bloed voor zichzelf en ook het avondeten bestaat uiteraard uit een speciaal recept. Daarnaast heeft Silvania angst voor nachtvliegen.

Stiekem gaan de meiden op pad

De vampierzusjes Dakaria en Silvania glippen op een nacht stiekem het huis uit. Silvania wil niet, maar Dakaria is vast van plan om de favoriete band Krypton Krax te zien spelen. Haar zusje vindt dat ze haar niet alleen kan laten gaan. Het is maar een uurtje vliegen, maar ze mogen eigenlijk niet van hun vader. Ze snappen niet waarom, maar de kijker weet al gauw dat ze in gevaar komen. De manager van Krypton Krax is namelijk de vampier Xantor.

Een gevaarlijke man, met name omdat Mihai hem in het verleden wat geflikt heeft. Tegen alle regels in is hij namelijk met zijn geliefde getrouwd (Elvira, de moeder van Silvania en Dakaria). Daarmee heeft hij Elvira afgepakt van Xantor die haar als zijn eigen slaaf wilde gaan gebruiken. Xantor heeft dus nog een appeltje te schillen met de familie Tepes.

Gelukkig is daar Murdo, de leadzanger van de band Krypton Krax. Dakaria is verliefd en ook Murdo voelt wat voor Dakaria. Hoe gaat dat allemaal aflopen?

Vampierzusjes om te lezen

Wist je trouwens dat de vampierzusjes ook in boekvorm te verkrijgen zijn? Daar is het allemaal mee begonnen! Superleuk om aan je kinderen te geven en al helemaal om de vakantie leesdip tegen te gaan! Op de website vind je het achterliggende verhaal.

vampierzusjes

Winactie

De winactie van vampierzusjes – de box – is inmiddels verlopen, maar we hebben nog 2 leuke dvd’s van deze film weg te geven! Doe je mee?  Alleen reacties gegeven tussen 11 oktober 2016 en 18 oktober 2016 dingen mee. Wat moet je doen? Laat hieronder een reactie achter en deel dit bericht via onderstaande social media knoppen. Let op: deze winactie is verlopen! Winnaars hebben een berichtje ontvangen.

43 gedachten over “Vampierzusjes 2, bioscoopfilm over zusjes Dakaria en Silvania, ook op dvd”

 1. Avatar foto
  Mirjam Hellingman

  Mijn tweelingdochters Sterre en Nikki zullen de films de Vampierzusjes 1, Heksje Lily 2 en Yoko heel erg leuk vinden! Lekker samen op de bank op een regenachtige middag (die gaan in Nederland gegarandeerd nog komen).

 2. Avatar foto
  Jacques Leliveld

  geweldige series voor de kleinkinderen. Dit winnen..? dan ben ik beter voorbereid dan nu voor de aankomende logeerpartijtjes. Ben benieuwd

 3. Avatar foto
  Anneliese de Waal

  Heel erg leuk voor de kinderen, tijdens deze vakantie, ik doe graag voor ze mee !! 🙂

  Groetjes Anneliese

 4. Avatar foto
  Claudie Buurman

  Doe graag mee voor mijn 4 draakies <3 , kunnen we als het zomer weer weer een beetje tegenzit binnen genieten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven