Van single yup naar moeder

Ik werd wakker in een vreemd bed, in de armen van een leuke maar vreemde man en bleef.
Het was gedaan met mijn gefladder door de stad, het doorhalen tot laat en de flirts voor een avond of een dag.  Van de een op de andere dag veranderde ik van single yup naar moeder. Stiefmoeder. Had iemand me niet even kunnen waarschuwen?

Omdat ik zelf opgegroeid ben in een gezin met een alleenstaande moeder was de one package deal geen onbekende regel. Een man moet mijn kinderen ook accepteren, zei mijn moeder altijd. We horen bij elkaar. En natuurlijk geldt dit dan ook voor vaders met co-ouderschap, kies je voor hem dan kies je ook voor zijn kinderen.

Maar waarom wordt een vierjarige om half zeven s’ochtends wakker, op zaterdag? En is dat normaal dat als je met z’n vieren ( meisje van vier, jongen van zes en verliefd stel) net 10 minuten in de auto zit dat er dan om drinken wordt gevraagd en om zakdoekjes voor vieze neuzen en dat iedereen naar jou kijkt, de vrouw in het gezelschap? Oh, en wat te denken van het “ik ben klaar” wat vanuit het toilet wordt geschreeuwd als voorbode van helse geuren die je reukorgaan aanvallen en je je er met je kop niet bij kan dat zo’n klein mensje zo kan rieken..

Ik heb het overleefd. We zijn nu meer dan vier jaar verder, als man en vrouw maar ook als nieuw, samengesteld gezin. Vader, moeder, stiefmoeder, kinderen. De smoelendoekjes zitten in mijn tas, pakjes drinken en wat lekkers voor onderweg ook. Alle vestigingen van de BSO weet ik te vinden, waarom kunnen ze niet beter doorgeven waar de kinderen zijn, en ik weet ook waar de afkorting voor staat! Aanplakfamilie noemen de kinderen mij. En binnenkort komt er nog meer familie bij: eind maart verwachten we een kindje, mijn buik is al wat ronder. De dagen van stappen en flink doorhalen liggen nu echt definitief achter mij. Wat volgt is het moederschap, maar moeder, dat ben ik al.

6 REACTIES

 1. Hallo Leontine,

  Om stiefmoeder te worden als je zelf nog geen moeder bent. lijkt me moeilijk. In je eigen moederschap groei je automatisch maar als stiefmoeder ben je dat ineens, is het pakket al klaar. Petje af hoor.

  En wat heerlijk dat je nu in verwachting bent!! Hou je ons op de hoogte van je zwangerschap? Leuk!!

  Groetjes,
  Jeanne

 2. Wauw, Leontine. Mooi geschreven verhaal over jullie samengesteld gezin en jouw ervaringen als moeder. En nu nog een klein cadeautje erbij ‘aangeplakt’.
  Geniet ervan met z’n allen 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here