Vandaag begint de rest van mijn leven

Vandaag begint de rest van mijn leven. Dat is meestal zo, dat vandaag de rest van je leven begint 😉 . Maar voor mij voelt dit op het moment veel sterker dan voorheen. Ik zal je vertellen waarom.

Vandaag begint de rest van mijn leven

Bijna 5 jaar heb ik bij een softwarebedrijf gewerkt. Mijn werkzaamheden? Lijnmanagement, projectmanagement, product management. En alles wat daarmee te maken heeft. Mensen aangestuurd, proces analyses uitgevoerd, projecten gestart en afgerond. Mooie auto, goed salaris, prima bonussen. En nu, na bijna 5 jaar, ben ik thuis. Sinds vandaag. Verschil van inzicht over de organisatie, een 2e kindje erbij, een zieke vader, nadenken over wat ik met mijn toekomst wil…. het heeft er allemaal toe bijgedragen dat mijn werkgever en ik besloten hebben er een ‘punt’ achter te zetten.

Thuis, dat is raar… thuis.

Mijn loopbaan tot nu toe

De laatste 17 jaar heb ik onafgebroken gewerkt. Bij achtereenvolgens een Bouwbedrijf, een softwarebedrijf wat Logistieke Software maakt en een software bedrijf voor Relatiebeheer software. En al die jaren fulltime. Met plezier, ook dat nog 😉 . Ook toen we kinderen kregen (de oudste is nu 6 jaar) ben ik gewoon fulltime blijven werken. Omdat ik van mijn werk genoot, er met veel plezier heen ging, en weer thuis kwam. Omdat ik nu eenmaal ambitie heb.

Lees ook: fulltime werkende moeders zorgen goed voor hun kinderen

vandaag begint de rest van mijn leven

In het diepe duiken

Ik wil nog steeds. Ik geniet nog steeds en zit nog steeds boordevol energie. Ook mijn ambitie is nog niet verdwenen 😉 . Maar ik wil ook andere dingen. Flexibiliteit bijvoorbeeld en het liefst werken wanneer het mij uitkomt. Zodat ik mijn kinderen meer kan zien en zodat ik naar mijn ouders toe kan wanneer ík dat wil, of wanneer het noodzakelijk is. Maar ik wil ook succes voor mezelf en mijn gezin. En ik wil graag vooruit, nieuwe dingen leren!

Dus vandaag begint de rest van mijn leven en ga ik werken aan de dingen die ík wil. Die wij willen en die wij als gezin nodig hebben. Ik ga dus kijken of ik het zelf kan. Of ik als zelfstandig ondernemer de kost verdienen. De ideeën zijn talrijk, het moet ‘alleen nodig’ concreet worden. Nieuwsgierig hoe het gaat? Stay tuned…. want hier word je op de hoogte gehouden! Oja, en mijn lijfspreuk: Ik sta midden in mijn leven!

Heb jij ook zo’n ‘vandaag begint de rest van mijn leven’ moment gehad? En hoe ging dat moment voor jou? Wat heb je ermee gedaan?

Gebruikte afbeelding via Shutterstock

15 gedachten over “Vandaag begint de rest van mijn leven”

 1. Eigenlijk begint elk nu-moment een nieuw leven. Maar dan ben ik teveel aan het (Eckhart Tolle) mierenneuken ; ) je hebt in veel verschillende sectoren gewerkt – softwarebedrijf, bouwbedrijf, weer softwarebedrijf – en erg knap dat je deze stap aandurft.

 2. Avatar foto
  Jeanne van Dijk

  Jeetje Joyce,

  Wat een onthulling! Dat is waarlijk met de billen bloot. (Ik zal er geen geintjes meer over maken).
  Maar wat een respect heb ik voor je en wat ben ik het met je eens!! Terwijl ik je blog voorlees aan mijn moeder (ik ben momenteel bij mijn ouders) bedenk ik me hoe goed dit bij jouw past. Je eigen dingen kunnen, willen en mogen doen. Je hebt zoveel in je mars. Wat je zelf al schrijft: zoveel energie, zoveel ambitie, zin om er iets van te maken, iets van jezelf. Weet je, ik ben super trots op je! En het gaat je zeker lukken, daarvan ben ik overtuigd!

  Liefs,
  Jeanne

  (P.S. toevallig een telefoniste nodig??…hihihi)

 3. Avatar foto
  OrangeFarmhouse - Maike

  wat een moedig besluit, dat gaat helemaal goed komen, met mamsatwork gaat het al prima, wie weet was de start daarvan een aantal maanden geleden al het begin van je nieuwe leven!

  Succes meid!
  groet Maike

 4. Hoi Joyce. nou, nieuwsgierig word ik hier als loopbaan-adviseur zeker van! Mijn te grote fantasie slaat onmiddellijk op hol van dit soort berichten. Wat ga je doen? Draagmoeder worden? Bonsaiboompjeskweekster?
  Taxichauffeur? Ja DAT denk ik, taxichauffeur: kinderen meer zien (kunnen achterin), naar ouders kunnen reizen, vooruit (voorruit kan trouwens ook met taxi!), nieuwe dingen. Heb ik het goed???

  Heel veel succes en vooral plezier met je keuze!

 5. Goh, Joyce, wat moedig en knap van je. Ik vind dat een hele grote stap en je moet maar durven. Als je niks doet gebeurt er ook niks. Ik wens je heel veel succes met je eigen onderneming. Dat gaat jou zeker lukken! Liefs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven