Varkenshaas in slowcooker met rode portsaus

De eerste keer dat ik varkenshaas in de slowcooker maak is direct een succes. Ik heb de varkenshaas dit keer met rode portsaus gemaakt, maar ga zeker ook nog met andere recepten experimenteren. Want varkenshaas in de slowcooker? Dat is echt lekker!

Een volgende keer probeer ik in plaats van de rode portsaus bijvoorbeeld een champignon roomsausje te maken ofzo, lijkt me ook heel lekker.

Ingrediënten varkenshaas is slowcooker (4-5 personen)

 • 3 varkenshaasjes
 • 1 bosje bosuitjes
 • 4 teentjes knoflook
 • 100 ml runderbouillon
 • 300 ml port (tawny)
 • 2 laurierblaadjes
 • 4 takjes tijm
varkenshaas slowcooker

De takjes tijm kan je uiteindelijk zo in de slowcooker leggen, je hoeft de tijmblaadjes er niet af te halen, dat scheelt weer tijd!

Zoals ik hieronder heb aangegeven heb ik de varskenshaas eerst even kort aangebakken voordat ik ze in de slowcooker heb gedaan. Dit hoeft niet persé, maar wij kregen eters en ik wilde graag een mooi bruin kleurtje aan de buitenkant van de medaillons hebben, vandaar.

Deze spruitjes in de slowcooker zijn ook erg lekker trouwens!

Bereiding varkenshaas in rode portsaus in slowcooker

 • Snij de bosuitjes in kleine ringetjes
 • Bak de varkenshaasjes even kort aan (minuut of 2) en snij er dan mooie gelijkmatige medaillons van
 • Doe de bosuitjes in de slowcooker en pers de knoflook er over uit
 • Leg de varkenshaas medaillons in de slowcooker
 • Voeg de laurierblaadjes in een thee ei erbij
 • Voeg de bouillon en port toe
 • Leg de takjes tijm er bovenop
varkenshaas met portsaus in slowcooker

Let op: Om te beginnen hoeft de varkenshaas echt maar ongeveer 4 uur op low in de slowcooker, veel langer is niet nodig. Als je medaillons van de varkenshaas in de slowcooker doet tenminste. Bij een hele varkenshaas heb je misschien wat langer nodig.

De varkenshaas is nu heerlijk van smaak en klaar op gegeten te worden!

slowcooker varkenshaas maken

Rode portsaus maken, maar dan nóg lekkerder

Wil je de rode portsaus nog lekkerder maken en iets indikken? Dan kan je het beste onderstaande ook nog uitvoeren voordat je gaat opdienen:

 • Haal alle portsaus uit de slowcooker
 • Zeef de saus zodat er geen restjes ui meer zichtbaar zijn
 • Doe de saus in een pannetje
 • Meng een beetje maizena met wat koud water en dik de saus hier -al roerende- mee in
 • Schenk er nog een klein beetje port bij zodat de saus weer wat roder wordt
 • Meng er een klontje (room) boter door. Hierdoor wordt de saus nóg gladder.
 • Schenk de saus weer over de varkenshaas medaillons in de slowcooker
 • Eet smakelijk!

Serveertip: Eet deze varkenshaas medaillons met knolselderijpuree, super eenvoudig en héél lekker van smaak. En probeer vooral ook eens ons andere recept voor varkenshaas uit de slowcooker: een vleesgerecht op Oosterse wijze.

16 REACTIES

 1. Wow
  Eerste gerecht wat wij in de slowcoocker gemaakt hebben.
  Best spannend omdat we gasten kregen.
  Maar herecept t was zo ontzettend lekker.
  We gaan dit vaker maken.
  Bedankt voor het recept

  • Het is ook zeker lekker Dorith, uiteraard kan je deze ook op het fornuis klaarmaken. Het lekkere is wel dat de varkenshaas hier echt een tijd in de portsaus heeft gelegen, wil je dat ook op het fornuis voor elkaar krijgen dan moet je hem langer zachtjes laten sudderen.

 2. In het recept van de varkens,medaillons in rode wijn, staat aangegeven ongeveer 4 uur in slowcooker, maar hoe hoog? low medium of high. Staat erniet bij. Gr. J. Pos

 3. OMG, ik heb het nog niet geprobeerd, maar ik weet nu al dat mijn man dit zeer gaat waarderen. Wij zijn nu nu 3 a 4 weken bezig met de slowcooker. Oooooh wat is mijn man blij. Dat eten is zo heerlijk en ik zie dit recept en mijn man is nu weg (werk. tijd: 19.00) maar van het weekend ga ik dit zo maken want het ziet er geweldig uit. Thanks voor het recept. Wordt hier zeker gewaardeerd!

  • Hi Anna, dat snap ik eigenlijk wel… daar heb ik alleen helaas nog niets voor geregeld op de website. Voor nu kan je alleen even copy paste doen naar word ofzo. Maar bedankt voor je tip, ik zal daar eens naar gaan kijken, want dat maakt het koken natuurlijk een stuk makkelijker. In ieder geval hoop ik dat je gaat genieten van dit recept! Laat je me weten wat je ervan vond?

   • mevr. v.d. Pas, Ik heb in reactie op de vraag van mevr. Bouman, hoe de recepten uit te printen op haar vraag gereageerd. Uit uw antwoord maak ik op, dat het nog een uitzoek gebeuren is. Als u de reactie van mij leest, dan is het met recht als de slow-cooker ëen eitje” om de recepten uit te printen. Met vr. groeten J. Pos

  • Heerlijk he die recepten, ik maak van het recept een foto en stuur het naar mijn mail😉, misschien een tip!

  • ruk op de linker muisknop als het recept op het scherm staat. Er verschijnt een schermpje met o.a. afdrukken, deze aanklikken u krijgt dan een voorbeeld hoe het er uit ziet. druk op afdrukken in het programma. En u heeft het recept indien u een kleuren cadridge hebt, dan krijgt u de foto’s ook in kleur mee. Ik heb al verschillende recepten zo uitgeprint. Sukses er mee J. Pos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here