V&D online; shop jij daar wel eens?

De oude vertrouwde V&D is inmiddels alweer een tijdje terug, maar toch zijn er nog mensen die hier niet bekend mee zijn. Jammer want de V&D online heeft een ruim assortiment in zijn online jasje. Helaas geen warenhuizen meer waar je nog lekker kan rondsnuffelen, maar wel een stevige online webshop waar je vanaf je bank je winkelwagen vol kan gooien met al het moois wat V&D altijd te bieden had. Past prima tussen alle mooie online webshops die het internet al te bieden heeft!

V&D online
Shutterstock foto van de V&D door JPstock

V&D online; back in business

Je kon er altijd van alles vinden, maar toch kreeg de V&D het niet voor elkaar om de warenhuizen te behouden. Toen de V&D echter compleet uit het straatbeeld verdween is er menig vrouw geweest die een traantje weg heeft moeten pinken. Ik ook. Het was toch een van de weinige warenhuizen waar je alles kon vinden tegen een schappelijke prijs. Nu zat er bij ons in ‘het dorp’ geen V&D, maar als ik naar den Bosch ging om te shoppen, dan was de V&D steevast een winkeladresje. Hordes schoolspullen kocht ik daar vroeger 😉 .

Met V&D online brengen ze dat gevoel weer terug. Als ik kijk naar het online assortiment van de V&D dan duizelt het me bijna. Wat een hoeveelheid producten hebben ze! Van kleding tot electronica en van planten tot zwembaden en alles voor op reis. In een notendop dan hè, want er is nog véél meer.

Mooie quote voor hernieuwde kennismaking

Wat ik vooral grappig vind is de manier waarop ze zichzelf nu als V&D online in de markt gezet hebben en hoe ze inspelen op je gevoel. Dan doen ze met de volgende quote: Echte vriendschap is…. elkaar jaren niet zien, maar als je elkaar dan ziet, dan is het als vanouds.

Werkt hij al een beetje?

Het bizarre is dat het best wel lang geduurd heeft voordat V&D zover was dat ze toch onder die naam online verder gingen, blijkbaar waren ze in de veronderstelling dat er geen plek voor hen meer was op de online markt. Natuurlijk snap ik dat een Wehkamp, Hema en een Zalando hun online strategie al veel verder uitgebouwd hebben, maar de naam V&D geeft nog zoveel herinnering.

V&D online versus V&D vroeger

Leuk om even het ontstaan van de V&D op te rakelen…

Het ontstaan van de V&D

Op 21 mei 1887 openden de ondernemers Willem Vroom (1850-1925) en Anton Dreesmann (1854-1934) in Amsterdam hun eerste gezamenlijke winkel ‘De Zon’. In de Kalverstraat te Amsterdam openden zij 25 jaar later het eerste moderne warenhuis van Nederland waar van alles te koop was, van kleding tot koffers. De pioniers waren hun tijd ver vooruit. 128 jaar heeft V&D een belangrijke rol gespeeld in de detailhandel. Een Nederlands instituut met veel historie en herinneringen.

Inmiddels is er veel veranderd in het winkellandschap. Er wordt veel meer online geshopt, en ook de V&D bewandelt dat pad. En met een kortingscode voor de nieuwe V&D is het nog leuk online shoppen ook.

Je vindt de webshop van dit warenhuis hier

V&D online anno nu

Na twee jaar van afwezigheid, is de V&D inmiddels al weer een paar jaar terug. Niet als fysieke winkel, maar als V&D online warenhuis. V&D richt zich als online retailer op de interessegebieden van de actieve 40+’ers, zoals reizen, hobby’s, gezondheid, wonen, tuin en mode. Alle producten worden geleverd door gerenommeerde partners en merken. Daarmee is de kwaliteit van levering, product en service gewaarborgd.

Onder de vertrouwde V&D-vlag vindt de Nederlandse consument weer het oude V&D gevoel, in een nieuw jasje. Uitstekende kwaliteit, goede service en scherpe prijzen. V&D heeft de ambitie om een vervolg te geven aan de rijke historie van Vroom & Dreesmann.

Ben jij inmiddels weer een online V&D shopper, of ben je ze nog niet tegengekomen op het net? En wat heb jij het meeste aan de V&D gemist en denk je nu weer terug te kunnen vinden in de V&D online? Of verwacht je er niet veel meer van en is de liefde echt over?

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven