Vegetarische courgetti met een vleugje spaghettismaak

Ik neem tegenwoordig mijn toevlucht weer tot courgetti, aangezien de hoeveelheid koolhydraten die wij naar binnen werken de pan uit rijst. Niet alleen ik, maar ook de rest van mijn gezin kan er wat van! Nu eet ik wel vaker courgetti -door mijn kinderen courgette spaghetti genoemd- maar eigenlijk niet zo vaak in spaghetti variant.

De sliertjes wel uiteraard, maar de smaak niet. Meestal maak ik hem volgens het recept waar ik hierboven naar link, met lekker veel knoflook, wat geroosterde tomaatjes uit de oven en pijnboompitjes. Heerlijk vind ik dat, maar de kinderen iets minder. Vandaar nu ook een courgetti variant die écht lijkt op -en smaakt naar- spaghetti. Gaat er net wat makkelijker in bij de kids.

vegetarische courgetti

Courgetti met de smaak van spaghetti

Het is eigenlijk net zo simpel te maken als de gewone spaghetti die je normaal maakt. Alleen in plaats van het koken van spaghetti maak je dit keer gebruik van courgette.

Ingrediënten voor de courgetti

  • 2 courgettes
  • paprika, 1 rood en 1 geel
  • vegetarisch gehakt
  • 1 doosje champignons
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • paar cherrytomaatjes
  • verse basilicum naar smaak
  • potje spaghettisaus (je kan het natuurlijk ook met verse tomaten maken)
  • theelepeltje tuinkruiden bouillon poeder

De basis van de courgetti

De basis is dus heel eenvoudig. Als ik het eet met rode saus dan heb ik voor 4 personen aan 2 courgette’s eigenlijk wel genoeg. Anders pak ik 1 courgette per persoon, nu dus niet. De 2 courgette’s die haal ik door mijn Lurch spiraalsnijder heen. Het kan ook met de hand, maar dit ding vind ik wel héél eenvoudig. En je mag jezelf soms best kietelen, toch?

Het bereiden van de courgetti

Snij de paprika, ui en champignons in grove stukken en de cherrytomaatjes door de helft. Snipper de knoflook en bak deze samen met de groenten in een grote wokpan. Voeg na een paar minuutjes het vegetarisch gehakt toe. Was terwijl de basilicim blaadjes en hak of knip die in stukjes.

Voeg de spaghettisaus toe (of de verse gewelde tomaten) en warm nog even verder door. Verse stukjes basilicum erdoor en een beetje op smaak maken met wat vegetarische Maggi tuinkruiden bouillon poeder.

Zeker weten dat de kinderen eigenlijk geen echte smaakverschil proeven met gewone spaghetti, de courgetti is alleen iets meer met een bite, maar wél een stuk gezonder.

Lees ook: andere lekkere eenvoudige diner recepten vind je hier

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven