Vegetarische pasta maken zonder dat je vlees mist: eitje!

Pasta, kan jij er ook zo ont-zet-tend van genieten? Jong én oud lusten er meestal wel pap van. En je kan er natuurlijk ook oneindig mee variëren! Ook voor vegetariërs is pasta een ideaal gerecht. Je kan er immers aan toevoegen wat je wilt. En zo zet je toch een voedzame maaltijd op tafel. En dat stukje vlees? Dat mis je niet eens joh! Tenminste, als je voor een lekker recept voor vegetarische pasta gaat. En laten we die nu net eentje voor je hebben!

Bewust leven, bewust genieten en bewust omgaan met het milieu doe je zo

Minder vlees eten? Eitje

Ook voor mensen die wél vlees eten is deze vegetarische pasta een aanrader. Niet alleen vanwege de smaak (want je likt er je vingers bij af). Minder vlees eten is iets dat we eigenlijk allemaal zouden moeten doen – en ik gebruik het woord ‘moeten’ niet vaak!

De vleesconsumptie is nog steeds mega hoog. Dat kan je zielig vinden voor de dieren – of niet – maar slecht voor het milieu is het sowieso. En er zijn zoveel alternatieven: waarom zou je dat stukje vlees niet af en toe laten staan? Of liever gezegd: niet kopen? Wij dagen je uit om dit recept voor vegetarische pasta eens uit te proberen. En vertel vooral niet tegen je lief dat dit recept géén vlees bevat. Zal hij of zij het merken, denk je? En misschien nog wel belangrijker: mis je dat stukje vlees nog wel zo erg?

Recept voor vegetarische pasta

Zelf een vegetarische pasta in elkaar flansen is helemaal niet zo moeilijk. Kijk maar eens naar onderstaand recept! Heb je zelf toevallig nog een lekker culinair en vegetarisch idee? Dan horen we dat natuurlijk graag van je.

Ingrediënten

1 bak verse tortelloni verdi (groene pasta, 250 g, koelvers)

een bakje verse pesto naar keuze (a 100 g)

1 bakje rucolasla (30 g)

50 g Grana Padano (kaas, stukje, bedieningsafdeling)

Bereiding

De tortelloni op laag vuur in ruim water met zout beetgaar koken en afgieten. Enkele eetlepels kookvocht opvangen. Vervolgens meng je de tortellini in een warme schaal met pesto en enkele eetlepels kookvocht. Scheur de rucola in grove stukken en schep die door de tortelloni. Schaaf de kaas in grove krullen en strooi die over de tortelloni.

En tadaa: je pasta is klaar! Een vegetarische pasta maken, dat is toch een eitje? Je ziet het: dit is een heel eenvoudig gerecht. Snel klaar, en toch smakelijk. Je kan bijvoorbeeld ook tomaat toevoegen voor de variatie, of wat tonijn en/of pijnboompitten. Eet smakelijk!

MINDER VLEES ETEN: HEB JIJ AL EENS EEN ‘GROENE MAANDAG’ GEHOUDEN?

1 gedachte over “Vegetarische pasta maken zonder dat je vlees mist: eitje!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven