Veilig zonnen, 10 tips om optimaal van de zon te genieten

Heerlijk, het zonnetje is er eindelijk weer! Het heeft even geduurd maar nu mogen we weer volop genieten van die lekkere warme stralen. Het positieve van de zon is dat je er vrolijk en blij van wordt. De kids (en wij zelf) kunnen weer lekker naar buiten en het bezorgt ons tevens een flinke portie pure vitamine D. Beter kan niet. Maar doe het vooral veilig, want veilig zonnen zodat je alle risico’s buiten de deur houdt!

veilig zonnen

Want uiteraard zitten er ook nadelen aan het ooohhhh zoooo fijne warme zonnetje. De UV-A en UV-B stralen zorgen voor huidverbranding en huidveroudering als je zonder bescherming de zon in gaat. Niet altijd direct, maar wel op langere termijn. De UV-A stralen zorgen voor veroudering van de huid, ze verminderen de elasticiteit en veerkracht van de huid. Dat willen we natuurlijk niet! De UV-B stralen zorgen voor verbranding van de huid, wat geen prettig gevoel is, maar je zal het ongetwijfeld wel herkennen van die ene keer dat je weer eens niet nadacht voordat je te lang in de zon zat 😉 . Deze veilig zonnen tips zorgen ervoor dat het hele gezin optimaal kan genieten!

Veilig zonnen voor het hele gezin

  • Zoek liever de schaduw op, sowieso tussen 12.00 uur en 15.00 uur. De zon is dan het sterkst!
  • Draag een petje of hoedje voor de warmte en verbranding van je hoofdhuid. Tegenwoordig ook nog eens heel hip, dus leef je uit!
  • Kies voor een zonnebrandcrème die past bij jouw huidtype.
  • Kies voor kinderen een zonnebrandcrème met factor 50, dit zorgt voor optimale bescherming van de huid en veilig zonnen is zeker voor hen heel belangrijk.
  • Smeer jezelf en de kinderen een half uur voordat je naar buiten gaat royaal in, zodat de huid optimaal beschermd is.
  • Smeer minstens elke twee uur opnieuw in, ongeacht het merk en factor. Het is een karweitje, we geven het toe, maar voor het goede doel!
  • Smeer ook na elke duik opnieuw in, ook al heb je een zonnebrandcrème die waterresistant is. Door het water en afdrogen verliest de huid toch veel crème.
  • Drink voldoende (water) om hoofdpijn en uitdroging (een zonnesteek) te voorkomen.
  • Er is ook speciale strand- en badkleding met UV-bescherming verkrijgbaar voor kinderen, maar dat wist je vast al wel. Twijfel je hierover? Niet doen hoor, je ziet het tegenwoordig steeds vaker! Een heel groot assortiment UV-badpakken vind je bijvoorbeeld hier.
  • Draag eventueel een zonnebril voor het felle licht, voor de kleintjes zijn er speciale zonnebrilletjes met UV-bescherming verkrijgbaar.

Genieten van het zonnetje kan dus best, als je maar zorgt dat de bescherming optimaal is. Ben je toch verbrand, kies dan voor een heerlijke verkoelende aftersun gelcrème. Die verkoelt, ontspant en verzorgt de huid. Bij ernstige verbranding neem je uiteraard contact op met een huisarts in de buurt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven