Veilige lippenbalsem: deze lippenbalsems kan je zonder risico gebruiken

Lippenbalsem. De een heeft er meer mee dan de ander. Maar voorop staat dat je tegenwoordig op zoek moet naar een veilige lippenbalsem. Want niet alle lippenbalsems blijken verstandig te zijn om te gebruiken. Een goede veilige lippenbalsem kan wonderen verrichten voor je lippen. En dat is met de schrale lippen in het aankomende seizoen natuurlijk heel erg prettig. Maar wist je ook dat je tegenwoordig niet meer zonder meer alle lippenbalsems zomaar kan gebruiken? Zeker niet als je een lippenlikker bent!

veilige lippenbalsem zonder minerale oliën

Niet veilige lippenbalsem; uit test Belgische consumentenbond

Onlangs is er in België een test gedaan op lippenbalsems waaruit is gebleken dat er maar weinig veilige lippenbalsems zijn om te gebruiken. Het merendeel van de lippenbalsems bevat namelijk minerale oliën die kwalijk kunnen zijn als je ze binnen krijgt. Het gaat om de schadelijke stoffen MOSH (Mineral Oil Saturated Hydrocarbons) en MOAH (Mineral Oil Aromatic Hydrocarbons). Bij normaal gebruik in make-up die op de huid gedragen wordt zijn deze mineralie olieën niet schadelijk, maar zodra je ze inslikt kunnen ze een risico vormen voor je gezondheid.

Wil je weten welke lippenbalsems niet veilig zijn om te gebruiken, check dan even de site van de Belgische consumentenbond. Zij hebben 21 lippenbalsems getest waarvan er aardig wat slecht uit de test zijn gekomen. De standaard merken als Labello, Vaseline, Yves Rocher maar ook Maybelline Babylips blijken de minerale oliën te bevatten en kan je dus beter in de schappen laten liggen. Gelukkig vind je die ook niet in de Goodiebox.

Veilige lippenbalsem zonder minerale oliën

We hebben voor alle schrale lippen die er de komende maanden weer aan zitten te komen voor je uitgezocht welke producten wel als veilige lippenbalsem kunnen worden aangemerkt. Onderstaande lippenbalsems zijn zonder minerale oliën.

Veilige lippenbalsem

1. Weleda Everon

Heilzaam bij gebruik van ruwe lippen en zorgt voor herstel van kleine beschadigingen. Levert een goede bescherming door de verschillende vetten die gebruikt worden en de jojobaolie zorgt voor een vochtregulerende werking. Heeft een heel natuurlijke geur en is zuinig in gebruik.

Weleda Everon kost € 5,09

2. Veilige lippenbalsem van de Body Shop

Uiteraard heeft de Body Shop ook een aantal lippenbalsems in haar assortiment die zonder gezondheidsrisico gebruikt kunnen worden. Van een lippenbalsem met cacao tot een heerlijke mango of melon uitvoering. 100% natuurlijke ingrediënten uiteraard, zoals je van de Body Shop gewend bent!

Je vindt de veilige lippenbalsem van de Body Shop vanaf € 3,50

dr organic veilige lippenbalsem

3. Dr. Organic lippenbalsems

Dr. Organic gebruikt over het algemeen geen minerale oliën. De lippenbalsems van Dr. Organic zijn dan ook veilig te gebruiken. Je vindt verschillende soorten van Dr. Organic lippenbalsems bijvoorbeeld bij Holland & Barrett, nu ook nog met 50% korting op elk 2e artikel!

Deze lippenbalsem kost € 4,99

Veilige lippenbalsem

4. Himalaya Herbals lippenbalsem

De Himalaya Herbals lippenbalsem is ook een veilige lippenbalsem zonder minerale oliën. Hij is verkrijgbaar in twee varianten, de Nourishing Lip Balm en de Cocoa Butter Lip Balm. Net zoals hun tandpasta zonder fluoride die ik een tijdje geleden testte zijn ook deze lippenbalsems vol van natuurlijke ingrediënten.

Prijzen van de Himalaya Herbals lippenbalsem liggen op € 2,89

EOS lippenbalsem

5. EOS lippenbalsem

Helemaal top is deze veilige lippenbalsem van EOS. Hij valt niet alleen op door de aparte bolvormige verpakking, hij is ook nog eens heel prettig smeerbaar. Zelf gebruik ik deze lippenbalsem erg graag. Het enige nadeel… in je broekzak steken is niet zo handig. Maar als je een tasje bij je hebt dan zou ik deze er zeker in stoppen! Ook met een kleurtje te krijgen trouwens!

EOS lippenbalsem vind je onder ander bij Douglas voor € 6,11

6. Chubby Stick van Clinique

Aangeraden door de experts, deze stick. Volledig getest op allergieën en uiteraard vrij van minerale oliën. Deze veilige lippenbalsem herstelt ontzettend goed en is daarnaast ook nog in veel mooie kleurtjes te verkrijgen waardoor je altijd een bijpassend kleurtje kan kiezen en deze kan gebruiken in plaats van lippenstift. De reviews zijn erg goed.

Helaas is deze niet goedkoop, de Chubby Stick van Clinique kost € 22,44

7. Hema care

De Hema care is een veilige lippenbalsem als je kijkt naar de onderzochte minderale olieën. Deze zijn namelijk niet aanwezig in deze lippenbalsem. Hiermee is overigens niet gezegd dat deze lippenbalsem geen ingrediënten kan bevatten die een allergische reactie kunnen veroorzaken. Als gevolg van een van de bestanddelen zou dat kunnen, maar dit levert dan geen risico op voor je gezondheid.

8. Alviana Lippenbalsems

Alviana natuurlijke lippenbalsems bestaan voor een groot gedeelte uit biologische ingrediënten en zijn in ieder geval vrij van parabenen, siliconen en minerale oliën. Hij is verkrijgbaar in de varianten shiny red, Bronze, Beeswax, Repair en Sensitiv.

Deze lippenbalsem is verkrijgbaar bij Greenjump voor € 2,29

9. De kracht van Argan Olie

Dat Argan olie voor van alles en nog wat gebruikt kan worden weten we. Maar dat het ook in lippenbalsem wordt gestopt was voor mij nieuw. Je kan trouwens ook argan olie zelf gebruiken in plaats van een lippenbalsem. Een enkel druppeltje op je lippen en even inmasseren is dan al voldoende. Om beschadigde lippen te herstellen dien je dit wel even te gebruiken. Daar geeft argan olie ook een licht glansje.

Argan olie kost per 100 ml ongeveer € 29,95 . Voordeel? Je doet er enorm lang mee 😉 .

Meer weten over het gebruik van minerale oliën in lippenbalsems? Check dan even deze site, die staat boordevol informatie!

Ben jij gewend om lippenbalsem te gebruiken en zo ja… welke gebruik je en zitten daar wel of geen minerale oliën in?

5 gedachten over “Veilige lippenbalsem: deze lippenbalsems kan je zonder risico gebruiken”

  1. Leuk artikel. Er zijn ook veel natuurlijke manieren om je lippen te verzorgen! O.a. met kokosolie, shea butter of zoete amandelolie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven