Verandering van je seksleven na het krijgen van kinderen

Voorheen spatte de vlammen er vanaf maar tegenwoordig is er weinig meer van over. Hoe is het gesteld met jullie seksleven? Welk seksleven? Ik voel me schuldig maar durf geen verdere stappen te zetten.

Een paar jaar geleden kwam ik mijn vriend tegen op het werk. Voor mij was het niet direct liefde op het eerste gezicht maar ik voelde me wel meteen ontzettend aangetrokken.
Zijn ogen, zijn lach en vooral de gezelligheid en hoe hij kan praten over alles wat hem lief is.
Van het een kwam het ander en stiekem spraken we af. Na die eerste date was ik meteen verkocht. Zo zorgzaam en lief dat hij was. We hadden het ontzettend leuk, echt een klik!

verandering in seksleven

Niet veel later belanden we in bed en nog wat later hadden we officieel een relatie.
Over onze intimiteit viel echt niet te klagen. Meerdere keren per dag, altijd goed, altijd leuk, soms romantisch, soms totaal niet, echte fanatiekelingen 😉 !

Verandering in ons seksleven na bevalling

Nu mis ik die tijd, ook al gelooft mijn vriend dat niet, want in zijn ogen ben ik degene die nooit zin heeft. En voor een gedeelte klopt dat ook. Wist ik maar waar dat aan lag!
Ik vind hem nog steeds aantrekkelijk, hou ontzettend veel van hem en ik heb ook heus nog steeds zin. Maar op de een of andere manier kan ik me er niet toe zetten, en dat is eigenlijk begonnen toen we ons eerste kindje kregen.

Het klinkt als zo’n stomme standaard smoes, maar echt, ik ben ’s avonds zo moe, blij dat ik mag slapen. Dan wil ik wel knuffelen en tegen hem aan liggen, maar meer hoeft niet van mij.
Liever val ik zo in slaap. Heb ik dan geen zin? Jawel, maar ik ben er te moe voor en vind het teveel gedoe ofzo?
Zo ken ik mezelf helemaal niet! Ik lustte er wel pap van, niets was te gek. Wat is er toch mis met mij en ons seksleven?

Pijn in je buik tijdens de seks

Wat ik er wel bij moet zeggen is dat het vaak pijn in mijn buik doet en tegenwoordig is het dus zo dat ik daar al vooraf bang voor ben, wat dus weer veroorzaakt dat ik afhaak.
Als ik besluit toch door te gaan word het krampachtig vervelend. Zo wordt de cirkel natuurlijk alleen maar in stand gehouden.

Soms zeg ik tegen mezelf, kom op meid stel je niet aan en gaan met die banaan. Doe het dan op z’n minst voor je vent. Maar dat voelt niet goed, minder prettig, niet eerlijk en meer een moetje als daadwerkelijk genieten. Ik wil het niet alleen voor hem maar ook voor mezelf zo graag weer fijn vinden!

Je begrijpt dat er hierover thuis geregeld spanning of irritatie is. Met name bij mijn vriend natuurlijk. En dat snap ik zo goed! Maar ik weet domweg niet wat ik moet doen, of misschien weet ik dat wel, maar durf het niet; hulp inschakelen van een professional.

Het zou namelijk best kunnen zijn dat iets uit het verleden hieraan ten grondslag ligt.
Misschien zit de pijn wel tussen mijn oren en ben ik daardoor te gespannen. Ik geloof toch dat ik eens een stap naar een seksuoloog moet zetten. Maar ik ben bang.
Wat gaat ze zeggen, wat moet ik doen, wordt het niet gênant? Moet ik straks mijn lichaam leren kennen, in het bijzijn van een ander. Weet jij veel. Doodeng.

Ik ga weer op zoek naar het innerlijke ondeugende meisje, want echt schat, dat ben ik heus nog steeds! Herken jij de verandering in je seksleven na het krijgen van kinderen?

Bovenstaande inzending kregen wij anoniem binnen, en ik moet zeggen… met tijden is dit voor mijzelf best herkenbaar geweest. En weet je… zo gek is dit niet, je moet maar eens lezen hoeveel vrouwen geen zin hebben in seks… dat zijn er veel meer dan je denkt!

2 gedachten over “Verandering van je seksleven na het krijgen van kinderen”

 1. Hoi
  dat is heel herkenbaar. Praat erover als jij niet praat weet je vriend het niet. Er is wel een kindje doorheen gegaan misschien wel gehecht enzo het is ook spannend. Gebruik veel glijmiddel zodat het minder pijn doet. Ga tussen de middag ff een half uur liggen zodat je savonds meer energie heb.
  je bent nu niet alleen vrouw ook moeder en dat speelt ook een grote rol.
  laat anders iemand oppassen ga samen een nachtje weg en neem het er dan van.
  echt waar het is overal hetzelfde. Slik je al floradix? Laat anders je bloedwaarde eens nakijken.
  ook aan deze periode komt een eind. Echt waar..sterkte

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven