Van huis uit werken; de verbouwing van ons kantoor

Dat van huis uit werken voor zoveel mensen tegelijk een feit zou worden had niemand bedacht. En ook al werk ik al jaren vanuit mijn eigen huis, ook voor mij is er op het moment een hoop veranderd. Met twee kinderen op mijn lip en een man die inmiddels al ruim twee weken van huis uit werkt is het een drukke bedoening. Alhoewel ik wel moet zeggen dat wij echt niets te klagen hebben sinds het verbouwen van ons kantoor. Na onze verhuizing hebben wij er zoveel ruimte bij gekregen en ons kantoor hebben we net op tijd klaar! Ik laat jullie graag zien hoe het geworden is.

Van huis uit werken; onze schuur verbouwen tot kantoor

Een tijdje geleden schreef ik al een blog over tips voor een fijne werkruimte aan huis. Op dat moment zaten we nog volop in de verbouwing van ons kantoor. Inmiddels hebben we al heel wat stappen gezet in het verbouwen en laat ik je graag zien hoe het geworden is. Hou in je achterhoofd dat we nog niet helemaal klaar zijn hè. Er moeten nog wat lampjes opgehangen en de kast van mijn ouders wil ik nog schilderen en een plekje geven. Maar het belangrijkste is een feit, we hebben een heerlijk kantoor om van huis uit te kunnen werken, ontzettend fijne en mooie bureaustoelen (of uhhh eigenlijk vergaderstoelen) en zelfs meer dan voldoende plek voor ons alle vier in deze kantoorruimte. Bizar eigenlijk!

Met het nodige verbouwen achter de rug in de afgelopen maanden heb ik de dag voordat we allemaal thuis kwamen te zitten (15 maart) de laatste muren van ons kantoor geschilderd. Alsof het zo had moeten zijn waren we daarmee net op tijd klaar voor de lockdown.

Oude schuur verbouwd tot kantoor aan huis

De ruimte waar we nu ons kantoor hebben was vroeger de schuur en zag er zo uit:

werkruimte aan huis

Achter de plek van waaruit de foto genomen is was nog een smalle slaapkamer op de begane grond. De slaapkamer hebben we uitgebroken waardoor er nu na het verbouwen een kantoor is ontstaan van ruim 40m². Verder hebben we een muur doorgebroken naar een ander deel van het bijhuis, waar we een soort van chillruimte hebben gemaakt met biljart, flipperkast, pacman kast en boksbal. Van huis uit werken was nog nooit zo leuk 😉 .

Het doorbreken van de dragende muur hebben we door een aannemer laten doen, maar verder hebben we best veel zelf gedaan. Van de electra tot aan het maken van een verlaagd plafond (zodat we ook gelijk konden isoleren). Hieronder een paar foto’s ten tijde van de verbouwing.

Sleuven frezen voor de electra
tegels afbikken waar een oud keukentje gezeten heeft
Regelwerk voor het plafond maken
Plafond isoleren en gipsplaten aanbrengen
Puien plaatsen waar eerst alleen staldeuren zaten (laten doen)
Stucwerk is aan ’t drogen (laten doen)

Na maanden van slopen en smerige zooi zijn we eindelijk zover dat we kunnen inrichten en opbouwen. Super tof!

Inrichting kantoor om cosy van huis uit te werken; het leukste van verbouwen!

Waar ik zelf heel erg naar uit heb gekeken is natuurlijk het inrichten van het kantoor. En ook al moeten we nog wat puntjes op de ï zetten, ik ben al enorm blij met wat we hebben neergezet. De vloer laten we voorlopig zoals hij is, een betonvloer op zandbed. Met een lekker vloerkleed erop geeft dit een mooie industriële uitstraling en is het toch cosy. En lekker warm aan de voetjes. In ieder geval warm genoeg denk ik, want de kids zitten hier regelmatig met blote voeten achter hun bureau.

Knutseltafel en mooie bureaus met stoelen

De tafel waar Lotte aan zit is eigenlijk bedoeld als knutseltafel maar doet op het moment dienst als haar bureau. Ze zou ook bij ons kunnen zitten, maar wilde liever ‘alleen’; het voordeel van dit kantoor na al dat verbouwen is ruimte. Frank en ik zitten samen aan dezelfde tafel, maar dan een ovalen variant en Luc zit ‘om het hoekje’, je ziet zijn bureau nog net voor het linkerraam staan. De groene velvet stoelen heb ik via Facebook marktplace bij een particulier vandaan en de bureaustoelen komen bij Bureaustoeldiscounter vandaan. Enorme keus daar! We hebben overigens niet de meeste praktische gekozen (er zitten bijvoorbeeld geen wieltjes onder) maar ik wilde zo graag een mooie uitstraling houden in ons kantoor dat we toch de gok hebben genomen met deze design bureaustoelen. En gelukkig zitten ze prima. Met de prachtige houten fineer aan de achterzijde en de zwarte leren bekleding vind ik het echt plaatjes. De enige ‘maar’ is dat ze nu verspreid over de ruimte gebruikt worden, en niet netjes met zijn vieren aan een tafel staan.

Nou, Karel kennen jullie inmiddels ook, onze Schotse Hooglander van Nikkel Art. Ook heel blij mee, van huis uit werken is zo echt een feestje in dit kantoor! Verder is het vintage vloerkleed van Volero en wil ik nog heel graag een vloerkleed onder de knutseltafel hebben. Liefst een ronde variant van jute. Iemand nog suggesties?

Door de grote kozijnen kijken we op onze oprit uit en zo over het weiland met bomen aan de overkant. Heerlijk uitzicht! Het allerfijnste van dit kantoor vind ik dat we onze eettafel gewoon met rust kunnen laten. Nu alleen nog een clean desk policy doorvoeren in ons kantoor en dan ben ik helemaal happy 😉 .

Cute! Zie je onze kittens lekker boven op de kast liggen in hun mandjes?

Hoe werken we nu met zijn vieren thuis?

Ik heb gewoon een vaste pc, die had ik al. Lotte werkt nu op mijn laptop en Luc gebruikt zijn eigen vaste pc (als gamer kan je natuurlijk niet zonder dat begrijp je vast wel). Frank heeft een laptop van de zaak en kan daar op zich goed mee uit de voeten. Verder hebben we deze week nog wel een extra scherm besteld zodat Frank met 2 schermen tegelijk kan werken. Dat is hij gewend en vindt hij een stuk fijner. Het scherm wat we besteld hebben is een lekker groot beeldscherm. Die nieuwe gebruik ik nu en Frank heeft mijn oude 😉 . Zo zijn we allemaal blij en goed uitgerust om de komende maanden van huis uit te werken.

De puntjes op de i

Er moeten nog een aantal zaken gebeuren om dit kantoor helemaal af te maken en dan kunnen we stoppen met verbouwen van dit deel van het huis (want er wacht nog meer kluswerk):

  • Er moet nog een mooie hanglamp boven de knutseltafel komen
  • Het witte tafeltje onder mijn bureau moet nog weg, hier hebben we een CPU houder nodig om de pc op te hangen onder de tafel. Maakt ook wat makkelijker schoon.
  • Op de foto hierboven waar je Lotte en Frank ziet zitten zie je nog draden uit het plafond komen. Omdat deze bureautafel in de ruimte staat hebben we daar bewust voor gekozen. We willen dit afwerken met een zinken regenpijp, daar laten we de draden doorheen lopen en die komt dan onder de tafel uit, richting de pc.
  • De radiatoren wil ik nog graag ombouwen met blank hout voor een mooie uitstraling
  • Vloerkleed onder de knutseltafel
  • Lampje hangen bij Luc zijn bureau (hebben we al)
  • De kast van mijn ouders schilderen

Wat vinden jullie ervan?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven