Vijf prachtige verftrends

Over de jaren heen willen de verftrends nog wel eens veranderen, vandaar dat we voor jullie alvast de verftrends voor 2023 op een rijtje gaan zetten.

Zo weet je zeker dat je helemaal op de hoogte bent van de laatste mode als je iets in huis wilt pimpen of een totale make-over gaat doen.

verftrends 2023

Verven, de één houdt ervan, de ander vindt het niets. Feit blijft wel: met verf kun je op een relatief goedkope manier je hele interieur een andere uitstraling geven. Wie weet krijg je na het zien van deze verftrends spontaan zin om de kwast erbij te pakken.

1. Plafond meeverven

De veiligste en meest gebruikte keuze voor het plafond is wit. En dan vaak ook nog spierwit. We staan er soms niet eens bij stil dat het ook mogelijk is om voor een andere kleur te gaan, omdat wit de standaard keuze is.

Een wit plafond kan voor een te groot contrast zorgen met je zorgvuldig geverfde muren. Een nieuwe verftrend is dan ook om het plafond mee te verven in dezelfde kleur als je wanden.

Als jij een liefhebber bent van woonprogramma’s dan heb je dat misschien ook al wel terug zien komen. In 2023 gaat deze verftrend nog verder uitbreiden.

Dit kan heel veel doen voor een ruimte. Zo geeft het meer eenheid en maakt het de ruimte knusser, heel fijn voor bijvoorbeeld de slaapkamer. Dus, heb je zin om er helemaal voor te gaan? Ga dan mee met de huidige trend en schilder je plafond!

2. Mat, matter, matst als het over de verftrends van 2023 gaat

Eigenlijk geen trend meer te noemen, want mat is here to stay. Niet zo gek ook, want de rustige aanblik van matte verf is simpelweg heel mooi als kleur op de muur.

Mat weerkaatst geen licht en verdoezelt oneffenheden in de ondergrond. Denk eens verder dan alleen matte muurverf.

Moosefarg duurzame matte verf

Tegenwoordig kun je namelijk ook voor je kozijnen, deuren en meubels aan de slag met matte verf. Geef dat oude kastje bijvoorbeeld een opknapbeurt dit najaar!

3. Milieuvriendelijke keuze maken

We zijn ons op allerlei manieren bewust van het milieu. En ook verven zonder je schuldig te voelen over de impact ervan op het milieu klinkt aantrekkelijk. Duurzaam behoort dan ook zeker bij de verftrends van 2023.

Op het gebied van verf kun je een groot verschil maken door chemische verf achterwege te laten. Kies voor een watergedragen verf die geen giftige stoffen bevat. Die wil je immers niet in je huis aanbrengen. De milieuvriendelijke, volledig matte verf van Moose Färg heeft een aangename geur.

Zo blijft je huis bewoonbaar tijdens de verfklus, wel zo fijn. En wat denk je van je huisdieren? Die kunnen ongemerkt ook veel last hebben van een verf die niet duurzaam en milieuvriendelijk is.

Vergeet niet om je overgebleven verf goed luchtdicht te bewaren op een droge en koele plek. Zo kun je er later nog eens mee aan de slag en hoef je niets weg te gooien. 

4. Verftrends 2023; Zachte groentinten

Waar eerder alles grijs, wit en zwart moest zijn, kiezen we tegenwoordig veel meer voor kleuren. Voor zachte kleuren welteverstaan.

We zien veel zachte groentinten voorbijkomen in de huidige verfcollecties en ook voor 2023 zetten deze verftrends door. Groentinten combineren heel mooi met natuurlijke elementen, zoals hout. En vergeet vooral niet om dat plafond mee te schilderen!

5. Panelen creëren en verven

Het geeft een luxueuze uitstraling: paneling.

Voor wie er nog niet bekend mee is: het is het plaatsen van houten panelen of sierlijsten op de wand wat vakken creëert op je muur. Een regelrechte hit op het moment en deze mag dan ook zeker niet ontbreken bij de verftrends voor het aankomende jaar. Check ook dit blog over houten latjes tegen de muur maar eens).

houten latten tegen muur met hongaarse punt patroon

Plaatsen kun je eenvoudig zelf, bijvoorbeeld met behulp van sierlijsten. Verf ze vervolgens mee in de kleur van je muur en het resultaat is een prachtig luxe ogend geheel. Een soort hotelkamergevoel thuis.

Welke trend is jouw favoriet? Of ben jij zelfs een trendsetter en heb je allang weer iets nieuws bedacht?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven