Verjaardag vergeten? 3 tips om dit op te lossen

We kennen het allemaal wel; we zijn druk met kinderen, carrière maken, een beetje sporten, gezond eten, een leuke partner zijn en iets van een sociaal leven onderhouden. En daar blijft het niet bij. Het is dan ook niet zo gek dat we regelmatig iets vergeten, zoals bijvoorbeeld een verjaardag.

En echt erg is dat ook niet, behalve als het om een kinderfeestje gaat natuurlijk!

Maar ook die afspraak met een vriendin of de sportdag op de school van je kinderen. Niks ergs, maar wel vervelend als je dingen vergeet in de drukte. Je voelt je er vaak ook ellendig door, zeker als je een verjaardag vergeet!

verjaardag vergeten, dit kan je doen

Een verjaardag vergeten? Heel vervelend!

De voorbeelden van hierboven zijn allemaal vervelend. Maar er zijn dingen die ervoor zorgen dat een relatie onder druk kan komen te staan, wanneer jij ze vergeet. Zoals bijvoorbeeld een verjaardag van een dierbare die je vergeten bent. Dat is er zeker ééntje van, sterker nog, hij staat in de top 3. Toch overkomt het ons allemaal wel eens.

Hoe je dit kunt oplossen? 3 efficiënte tips.

1. Het boetekleed aantrekken, er is niets mis met sorry!

Ben je een verjaardag vergeten? Dan gooien we meteen maar de meest voordehand liggende tip op. Eerlijkheid duurt het langste toch? En dat geldt zeker voor het vergeten van een verjaardag of een afspraak. Het is heel vervelend, maar een flauw excuus – of iemand anders de schuld geven- is echt not done.

Zeg niet; ‘sorry, vergeten’ en doe dit al helemaal niet per WhatsApp. Dat is niet alleen onpersoonlijk maar getuigd ook van desinteresse. Ben je een verjaardag vergeten, dan bel je iemand of ga je persoonlijk langs en leg je uit waar je momenteel zo druk mee bent.

Zeker weten dat ze je vergeven. En je hebt geen smoesjes gebruikt, dat wordt helemaal gewaardeerd.

Geef alsnog een leuk cadeautje voor de verjaardag. Bijvoorbeeld samen een activiteit ondernemen of plan een diner op jouw kosten. Dat kan buiten de deur maar is net zo gezellig om thuis te doen. Zo laat je zien dat iemand écht wat voor je betekent en dat je er moeite in wilt steken, ook al ben je de verjaardag vergeten.

Zo kun je aangeven dat je niet te druk bent voor deze persoon en echt bereid bent om één-op-één tijd vrij te maken.

2. Een slappe smoes voor als je een verjaardag vergeten bent: onbezorgd

Het is een beetje een gemene truc tegenover goede cadeaubezorgers, die eigenlijk altijd op tijd zijn. Maar je kunt natuurlijk alsnog snel online een cadeau bestellen en laten bezorgen. Je geeft vervolgens aan dat jij er écht tijdig rekening mee had gehouden, maar dat de bezorging door drukte bij de post op zich liet wachten.

Zo kom jij er goed vanaf als je een verjaardag vergeten bent, maar eigenlijk vinden wij dit niet de oplossing. Daarnaast zijn er voldoen de webshops, zoals For You Gifts die hartstikke snel leveren. Stel je voor dat jouw vriend of vriendin de reviews leest die allemaal even positief zijn!

Dus ook hier geldt weer voor: wees eerlijk. Liever dat je wat later een leuk cadeautje laat bezorgen (bijvoorbeeld snoep door de brievenbus) en zo het vergeten van de verjaardag goed maakt, dan dat je jokt.

3. De surpriseparty omdat je een verjaardag vergeten bent

Nog een trucje waarmee je het achteraf kunt rechtbreien is door net te doen of het natúúrlijk wel wist. Jij wilde alleen een grapje uithalen met de jarige door een dag (of twee) later een surpriseparty te geven. Dus je bent die verjaardag helemaal niet vergeten!

Dit vergt echter wel veel last minute voorbereiding, maar wanneer jij het weekend na de verjaardag je beste vriendin alsnog met een feestje verrast zal ze misschien wel denken dat dit een vooropgezet plan was.

Beter voorkomen dan genezen natuurlijk

Feit blijft dat het beter is om een verjaardag niet te vergeten!

Kortom, koop een goede verjaardagskalender en zet reminders in je telefoon voor verjaardagen; Dan weet je zeker dat dit leed je bespaard blijft. Gebeurt het toch? Dan zijn er gelukkig nog trucjes om het achteraf op te lossen.

Ben jij al eens een verjaardag vergeten? En zo ja, hoe heb je dat toen opgelost?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven