Verjaardagsuitnodigingen zelf maken, DIY met verschillende voorbeelden

Dochterlief en kleine vent zijn beide in dezelfde maand jarig de ene op de 21e de andere op de 25e (januari). Het eerste jaar hebben we de verjaardagen apart gevierd, maar afgelopen jaar hebben we dit samen gevierd. Dit was veel fijner. Alle drukte op een dag en alle voorbereidingen eenmaal. Nou ja ….. eenmaal?! De verjaardagsuitnodigingen zelf maken doen we dubbel 😉 , want beide kids willen uiteraard graag een eigen uitnodiging. Naast alle kinderfeestje ideeën die ik heb super leuk om te doen.

verjaardagsuitnodigingen zelf maken

Verjaardagsuitnodigingen zelf maken

Ik maak (lees: knutsel) de uitnodigingen voor de verjaardagen dus altijd zelf. Het volgende heb ik al gemaakt voor dochterlief: 1e jaar: Pip, 2e jaar: Winnie the Pooh en (voor gasten of) Teigetje, 3e jaar: Hello Kitty 4e jaar: Olaf en 5e jaar: handspiegel (zo een die Prinsessen ook hebben).

Voor kleine vent: 1 jaar: Woezel en 2e jaar: Jokie. Voor dit jaar heb ik gekozen voor dochterlief Botje (die vis van Ariel de Kleine Zeemeermin) en voor kleine vent Paw Patrol.

Wanneer begin je met de verjaardagsuitnodigingen zelf maken?

Ruim op tijd, dat snap je vast wel 😉 . Ook al zijn de kinderen (pas) in januari jarig, ik begin altijd in de zomer al met bedenken en het maken van een sjabloon van de uitnodigingen. Dan heb ik voldoende tijd en hoef ik niet op het laatste moment nog aan de bak om ze te maken. We geven we de uitnodigingen altijd tijdens de Kerstdagen en Oud & Nieuw al af. Dan zien we bijna iedereen van de familie altijd, dus dat is erg handig om te doen. Vooral aan familieleden die ver weg wonen 😉 .

Zoek je ook nog leuke ideeën voor een kinderfeestje?

Botje verjaardagsuitnodigingen zelf maken

Het idee voor de verjaardagsuitnodiging van dochterlief wilde ik vorig jaar al doen. Toen wilde dochterlief echter iets anders en is het uiteindelijk een handspiegel van een prinses geworden. Ook leuk 😉 , maar dit jaar wordt het dus wel Botje.

verjaardagsuitnodigingen zelf maken

Verjaardagsuitnodigingen zelf maken, wat heb je nodig ?

  • internet
  • stevig karton voor sjabloon
  • schaar
  • gekleurd karton / foamrubber
  • lijm
  • glitters
  • fineliner
  • potlood

Bij de Hema vind je van alles om uitnodigingen zelf te maken en te pimpen, zoals bijvoorbeeld deze mooie foam glitter stickers waar je fantastisch mee kan versieren!

foamstickers voor zelf maken verjaardagsuitnodigingen

Werkwijze

Begin bij het verjaardagsuitnodigingen zelf maken met het uitzoeken van een goede afbeelding op internet van Botje. Print deze eenmaal uit, knip hem uit én trek de buitenlijnen over op een karton. Zelf gebruik ik hiervoor karton van een doos of stevig karton wat wel eens in nieuwe kleding in gevouwen zit. Dit wordt dan mijn sjabloon.

Vervolgens trek je dit sjabloon meerdere malen overgetrokken op een vel geel karton (4 Botjes per A4). Daarna teken je de lijnen over in de gele Botjes met een potlood om ze vervolgens over te trekken met een fineliner. Je kan in plaats van het karton foam rubber gebruiken; hiermee worden de verjaardagsuitnodigingen nóg beter en is de kans op stuk gaan kleiner.

Om het blauw van Botje te kleuren heb ik gekozen voor glitters. Nou ja ik, in opdracht van dochterlief uiteraard. Met glitterlijm kleur je eenvoudig de blauwe vlakken van Botje in (of laat het je dochter zelf doen). Vervolgens goed laten drogen. Op de achterzijde komen de details van het feestje te staan.

Zo simpel is het! Je kan de verjaardagsuitnodiging natuurlijk zo mooi maken als je zelf wilt, of laten versieren door je kind, nóg leuker!

verkjaardagsuitnodigingen zelf maken

Verjaardagsuitnodigingen zelf maken van Paw Patrol

Voor Paw Patrol geldt eigenlijk hetzelfde als voor Botje. Je kan natuurlijk héél véél verschillende verjaardagsuitnodigingen zelf maken op deze manier.

Voor het embleem van Paw Patrol had ik wel meerdere sjablonen nodig: voor het buitenste schild, het binnenste schil én de pootafdruk. De hondjes heb ik ook van internet afgehaald en uitgeknipt. En natuurlijk is dit een PAW-TY ipv Party 😉 . Op dit “ontwerp” is het ook mogelijk om bijvoorbeeld de leeftijd voorop te vermelden. De rest van de details van het feestje komen ook hier weer achterop te staan.

tip: Ben jij niet zo’n DIY type? Dan moet je er er gewoon lekker makkelijk van af maken, ieder zijn ding toch? Je kan het ook heel eenvoudig online regelen! Zoek je trouwens nog een leuke traktatie? Marjolijn had veel succes met haar traktatie cupcake ijsje van hieronder!

traktatie cupcake

 

REVIEW OVERVIEW
creatief
eenvoudig
Kim de Jong
Hoi ik ben Kim, moeder van een dochter (januari 2011) en zoon (januari 2014). Ja, beide in januari geboren en er zitten maar liefst 3 hele dagen tussen hun verjaardagen in. Samen wonen wij met mijn partner (hun vader) en onze kater in een appartement in het midden van Brabant. Ik werk part-time in het toerisme. Ik werk dus onregelmatig en soms in de weekenden, ook mijn partner werkt onregelmatig en soms in de weekenden ivm zijn diensten. Het is voor ons dus wel eens een gepuzzel. Ik ben heel erg sportief en speel in competitie verband op zaterdagavond. En verder ben ik erg creatief. Zo knutsel ik vaak met de kinderen en vind ik het leuk om mijn stulpje op te fleuren met eigen gemaakte spulletjes. Ik ga jullie meenemen in mijn creatieve, sportieve leven. Het leven met mijn partner, mijn gekke lieve spontane dochter en mijn kleine draak van een ventje in ons appartementje.

1 COMMENT

  1. Wat ben jij toch creatief! En wat leuk dat jouw dochterlief en ik tegelijk jarig zijn! 🙂 Wie doen altijd een kaart met foto, maak ik op internet en klaar. Ik ben niet zo’n knutselmoeder. Dat is wel heel lastig aangezien ze in december een suprise moet maken voor Sinterklaas op school.Dat kan ik echt niet. Dus ik ga binnenkort op zoek naar iemand die wel kan knutselen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here