Verjaardagsuitnodigingen zelf maken; DIY voorbeelden voor de leukste uitnodigingen

Dochterlief en kleine vent zijn beide in dezelfde maand jarig. De ene op de 21e de andere op de 25e (januari). Dat betekent dus dubbel verjaardagsuitnodigingen maken!

Het eerste jaar hebben we de verjaardagen apart gevierd, maar afgelopen jaar hebben we dit samen gevierd. Dit was veel fijner.

Alle drukte op een dag en alle voorbereidingen eenmaal. Nou ja ….. eenmaal?! De verjaardagsuitnodigingen zelf maken doen we dubbel, want beide kids willen uiteraard graag een eigen uitnodiging.

Naast alle kinderfeestje ideeën die ik heb vind ik dit zelf ook super leuk om te doen.

verjaardagsuitnodigingen zelf maken

Verjaardagsuitnodigingen zelf maken

Ik maak (lees: knutsel) de uitnodigingen voor de verjaardagen dus altijd zelf. Het volgende heb ik al gemaakt voor dochterlief:

 • 1e jaar: Pip,
 • 2e jaar: Winnie the Pooh en (voor gasten of) Teigetje,
 • 3e jaar: Hello Kitty
 • 4e jaar: Olaf en
 • 5e jaar: handspiegel (zo een die Prinsessen ook hebben).

Voor kleine vent: 1 jaar: Woezel en 2e jaar: Jokie. Voor dit jaar heb ik gekozen voor dochterlief Botje (die vis van Ariel de Kleine Zeemeermin) en voor kleine vent Paw Patrol.

Wanneer begin je met de verjaardagsuitnodigingen zelf maken?

Ruim op tijd, dat snap je vast wel. Ook al zijn de kinderen (pas) in januari jarig, ik begin altijd in de zomer al met bedenken en het maken van een sjabloon van de uitnodigingen.

Dan heb ik voldoende tijd en hoef ik niet op het laatste moment nog aan de bak om ze te maken. Wel geven we de uitnodigingen altijd tijdens de Kerstdagen en Oud & Nieuw al af.

Dan zien we bijna iedereen van de familie altijd, dus dat is erg handig om te doen. Vooral aan familieleden die ver weg wonen.

Op welk moment je ook jarig bent… zorg ervoor dat je zeker een maand van te voren start met het zelf maken van de verjaardagsuitnodigingen.

Zo kan je alles in alle rust oppakken en ben je iets vergeten? Dan is er nog tijd genoeg om dat bijvoorbeeld in de winkel te halen.

Wil je liever uitnodigingen bestellen? Suus heeft hele leuke thema uitnodigingen die niet te duur zijn.

verjaardagsuitnodigingen zelf maken

1. Botje verjaardagsuitnodigingen zelf maken

Het idee voor de verjaardagsuitnodiging van dochterlief wilde ik vorig jaar al doen. Toen wilde dochterlief echter iets anders en is het uiteindelijk een handspiegel van een prinses geworden. Ook leuk.

Maar dit jaar wordt het dus wel Botje.

Wat heb je nodig om deze uitnodigingen te maken?

 • internet
 • stevig karton voor sjabloon
 • schaar
 • gekleurd karton / foamrubber
 • lijm
 • glitters
 • fineliner
 • potlood

Bij de Hema vind je van alles om uitnodigingen zelf te maken en te pimpen, zoals bijvoorbeeld deze mooie foam glitter stickers waar je fantastisch mee kan versieren!

Werkwijze voor de uitnodigingen van Botje

Begin bij het verjaardagsuitnodigingen zelf maken met het uitzoeken van een goede afbeelding op internet van Botje.

Print deze eenmaal uit, knip hem uit én trek de buitenlijnen over op een karton. Zelf gebruik ik hiervoor karton van een doos of stevig karton wat wel eens in nieuwe kleding in gevouwen zit. Dit wordt dan mijn sjabloon.

Vervolgens trek je dit sjabloon meerdere malen over op een vel geel karton (4 Botjes per A4).

Daarna teken je de lijnen over in de gele Botjes met een potlood om ze vervolgens over te trekken met een fineliner.

Je kan in plaats van het karton foam rubber gebruiken; hiermee worden de verjaardagsuitnodigingen nóg beter en is de kans op stuk gaan kleiner.

Om het blauw van Botje te kleuren heb ik gekozen voor glitters. Nou ja ik, in opdracht van dochterlief uiteraard.

Met glitterlijm kleur je eenvoudig de blauwe vlakken van Botje in (of laat het je dochter zelf doen). Vervolgens goed laten drogen. Op de achterzijde komen de details van het kinderfeestje te staan.

Zo simpel is het! Je kan de verjaardagsuitnodiging natuurlijk zo mooi maken als je zelf wilt, of laten versieren door je kind, nóg leuker!

verkjaardagsuitnodigingen zelf maken

2. Verjaardagsuitnodigingen zelf maken van Paw Patrol

Voor Paw Patrol geldt eigenlijk hetzelfde als voor Botje. Je kan natuurlijk héél véél verschillende verjaardagsuitnodigingen zelf maken op deze manier.

Voor het embleem van Paw Patrol had ik wel meerdere sjablonen nodig: voor het buitenste schild, het binnenste schild én de pootafdruk.

De hondjes heb ik ook van internet afgehaald en uitgeknipt. En natuurlijk is dit een PAW-TY ipv Party 😉 .

Op dit “ontwerp” is het ook mogelijk om bijvoorbeeld de leeftijd voorop te vermelden. De rest van de details van het feestje komen ook hier weer achterop te staan.

tip: Ben jij niet zo’n DIY type? Dan moet je er er gewoon lekker makkelijk van af maken, ieder zijn ding toch? Je kan het ook heel eenvoudig online regelen!

Zoek je trouwens nog een leuke traktatie? Dan kan je deze Paw Patrol traktatie maken en Marjolijn had veel succes met haar traktatie cupcake ijsje van hieronder en voor leuke ideeën voor een kinderfeestje kan je bij Voormijnkleintje terecht.

3. Monster uitnodigingen maken

Er zijn uiteraard nog veel meer leuke ideeën om een verjaardagsuitnodiging te maken.

Zo vond ik bijvoorbeeld bij Batboy op de website een diy om monster uitnodigingen te maken voor een verjaarda. Ook een heel leuk idee. Vind je ze niet cute?

Wil je weten hoe je ze maakt? Check het diy blog voor deze monster uitnodigingen bij Batboy!

Bron: Etsy

4. Lieveheersbeestje uitnodigingen maken voor verjaardag

Bovenstaande verjaardagsuitnodiging vonden we op Etsy, maar deze is natuurlijk ook goed zelf te maken.

Je hebt een kaart nodig, rood en zwart papier en wit papier voor het lijfje van het lieveheersbeestje.

Bij het zelf maken van deze verjaardagsuitnodigingen kan je ervoor kiezen de details voor het feestje te printen, óf je schrijft ze.

In ieder geval is het van belang dat je voor deze uitnodigingen splitpennen in huis hebt.

5. IJsjes verjaardagsuitnodiging zelf maken

Deze ijsjes zijn ook hartstikke leuk, om te maken én om te krijgen.

Je kan een mooie variatie aan ijsjes maken voor de verjaardagsuitnodigingen en uiteraard gebruik je echte ijsstokjes om het geheel mooi af te maken. Binnenin het ijsje kan je alle details van het feestje kwijt.

6. Slippertje voor je verjaardag?

Deze slippertjes maak je door de vorm van een slipper tweemaal te tekenen en uit te knippen op verschillend papier.

Knip de binnenste vorm wat kleiner zodat je een mooi geheel krijgt zoals hierboven. Gebruik lintjes voor de teenslipper zelf en werk af met een mooi knoopje of bloemetje. Uiteraard hebben de bloemetjes de voorkeur, die zijn wel heel vrolijk zo.

Al het knutselmateriaal van hierboven vind je zo bij de Xenos of de Hema.

traktatie cupcake

1 gedachte over “Verjaardagsuitnodigingen zelf maken; DIY voorbeelden voor de leukste uitnodigingen”

 1. Wat ben jij toch creatief! En wat leuk dat jouw dochterlief en ik tegelijk jarig zijn! 🙂 Wie doen altijd een kaart met foto, maak ik op internet en klaar. Ik ben niet zo’n knutselmoeder. Dat is wel heel lastig aangezien ze in december een suprise moet maken voor Sinterklaas op school.Dat kan ik echt niet. Dus ik ga binnenkort op zoek naar iemand die wel kan knutselen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven