Verkopen op Marktplaats van je net nieuw gekregen cadeau

Zou jij het doen? Een gekregen kado weer verkopen op Marktplaats? Of zou je een kado kopen op Marktplaats, dat kan natuurlijk ook 😉 ?

Het verkopen op Marktplaats is in de Decembermaand helemaal hip and happening. Op de eerste avond nà pakjesavond is het drukker dan druk op de website waar je allerhande artikelen kan kopen en verkopen. Gingen er vorig jaar gemiddeld 350.000 artikelen per dag online bij deze grote aanbieder… op de dag nà pakjesavond waren dat er 500.000!

Verkopen op marktplaats van je Sint en kerstkado

Voor veel mensen is het een ‘moreel dingetje’ om een kado wat ze gekregen hebben uiteindelijk te verkopen. Het voelt misschien ‘oneerbiedig’, maar wat vind je ervan als je dit kado niet zou verkopen op Marktplaats, maar gewoon achter in de kast legt? Om het vervolgens drie jaar later -bij een eenmalige opschoning van je kast- door te verwijzen naar de kliko? Dát is pas oneerbiedig, en nog geldverspilling ook.

Nee, een steeds groter worden deel van Nederland volgt gewoon zijn gevoel. Leuk dat je iets gekregen hebt, maar als de Sint je uiteindelijk toch niet zo goed blijkt te kennen, dan mag je daar toch gewoon afstand van doen? Wat moet je met een luchtje wat he-le-maal niet bij je past? Of met een dubbel setje speelgoed? Dan is het leuker om van het geld wat je er nog voor krijgt iets anders te kopen toch? En iemand anders is er weer blij mee.

Het verkopen op Marktplaats van een sint- of kerstkado is bij ons niet aan de orde, in ieder geval niet hetzelfde jaar 😉 . Wij kopen namelijk alles zelf, de kado’s voor de kinderen èn voor onszelf een kleinigheidje. Maar ook de kado’s die opa en oma sponsoren namens de Sint 😀 . Op deze manier wordt er niets dubbel gekocht, en hoeft er ook niets verkocht te worden. In ieder geval niet hetzelfde jaar. En hoeven de opa’s en oma niet te zoeken naar een kado.

verkopen op marktplaats

Een jaar later verkopen op marktplaats doen we dan weer wel, zo ook dit jaar. Nadat we het vorig jaar op marktplaats gekocht hebben voor 5 December 😉 .

Er zit een heel verhaal aan vast, aan deze aankoop. Vooral voor onze oudste is het soms lastig om te bedenken met welk cadeau we hem blij kunnen maken. Vorig jaar hebben we uiteindelijk bedacht dat we voor hem een boxpaal wilden aanschaffen, zo eentje waar je tegenaan kan blijven rammen en die geen centimeter van zijn plek wijkt. Een ‘heavy dudes’ boxpaal zeg maar. Zoonlief zit op Krav Maga dus dat leek een leuk, passend kado.

Afijn, gezocht en gevonden op marktplaats (nieuw zijn ze ècht niet te betalen) en manlief gaat op pad na overleg met de verkoper. Jeuj! De boxpaal is voor ons! Dat Frank eerst nog even wat overtollig angst speeksel moest wegslikken en met klotsende oksels een huiskamer binnen zou gaan, daar was hij van te voren niet op bedacht 😉 .

Man, wat heb ik moet lachen om het verhaal waarmee hij thuis kwam. Voormalig eigenaar van de boxpaal was inderdaad een heavy dude. Een heavy dude waar je normaal gesproken misschien wel een ommetje voor zou maken, zeker als er ook nog een groot mes op de keukentafel ligt, waarvan je ziet dat het geen gewoon broodmes is 😉 . Maar manlief zou manlief niet zijn als hij zijn vooroordelen niet aan de kant zou zetten om vervolgens gewoon tot zaken over te gaan. Want het Sint kado moest mee voor zoonlief, en de kinderen gaan voor alles, ook al heb je knikkende knieën, haha.

Dat we de boxpaal nu weer verkopen op marktplaats is niet zo vreemd. Wij hebben wel vaker de behoefte om wat te veranderen. Ik wissel graag wat in mijn interieur, we veranderen graag regelmatig de opstelling en blijkbaar zijn onze kinderen ook hiermee besmet. Ook zij raken uitgekeken op speelgoed waardoor we dat uiteindelijk een tweede leven gunnen bij iemand anders. Iedereen blij toch?

Afijn, ik ben benieuwd of we ook aan de verkoop van de boxpaal een verhaal overhouden wat we nog jaren zullen aanhalen 😉 .

Vertel eens, wat is jouw meest aparte ervaring met het verkopen op marktplaats? Of met het kopen en afhalen van iets?

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven