De meest gevraagde cadeautjes op het verlanglijstje van Sinterklaas

Nu Sinterklaas weer in het land is, zetten kinderen weer massaal hun schoentje in de hoop hier een leuk cadeautje in te vinden. En in die schoentjes bevindt zich dan ook vaak een verlanglijstje voor Sinterklaas, zodat hij precies weet wat ze graag willen hebben 😉 .

Het jaarlijkse Sinterklaas verlanglijstje

Ieder jaar laten we jullie weten wat de populairste schoencadeautjes zijn die op het verlanglijstje voor Sinterklaas staan. En ook dit jaar is daar weer onderzoek naar gedaan. Lees snel verder en wie weet doe je nog wat inspiratie op!

Hier lees je trouwens ook meer over het maken van verlanglijstjes zoals jullie kinderen dat doen!

verlanglijstje sinterklaas

Verlanglijstje Sinterklaas 2022

Dit jaar zijn kaart-, denk- en actiespelletjes, kinderboeken en puzzels de populairste cadeautjes die gevraagd worden, blijkt uit data van bol.com.

Met het heerlijk avondje in aantocht is óók het maken van een verlanglijstje voor Sinterklaas voor veel kinderen weer één van de hoogtepunten van het jaar.

Dankzij ‘Het Grote Speelgoedboek’ en de bijbehorende app van bol.com krijgen hulp-Sinterklazen snel inzicht in de wensenlijstjes van kinderen. Vooral interactief speelgoed en spelcomputers staan bovenaan de (digitale) verlanglijstjes voor pakjesavond.

Ook zijn kaartspelletjes, denkspelletjes en puzzels, waarbij kinderen spelenderwijs leren, dit jaar erg populair. Verder blijkt dat ouders dit jaar kiezen voor functionelere schoencadeaus dan voorgaande jaren, zoals pyjama’s, lunchtrommels en sportartikelen.

Terwijl dit niet altijd op het Sinterklaas verlanglijstje van de kinderen staat.

Start aankoop schoencadeautjes week voor intocht Sinterklaas

De meeste bol.com klanten beginnen in de week voor de intocht met het kopen van sinterklaas cadeautjes van het verlanglijstje. Dit zijn dan vooral laaggeprijsde cadeautjes, schoencadeautjes tot 2 euro bijvoorbeeld.

Ondanks het feit dat we het financieel niet allemaal even makkelijk hebben lijkt Sinterklaas zich toch druk te maken om de verlanglijstjes en gewoon zijn inkopen te doen.

10 meest populaire schoencadeautjes van 2022, volgens het verlanglijstje van Sinterklaas:

 1. Pokémon Sword & Shield: Lost Origin Sleeved Booster (Pokémon Kaarten)
 2. LEGO Minecraft – De Vossenhut
 3. Dobble Classic (Kaartspel)
 4. LEGO DUPLO – Wilde Dieren van Afrika
 5. Beverbende (Kaartspel)
 6. De Zoete Zusjes – De Zoete Zusjes Helpen de Natuur (Boek)
 7. SmartGames – IQ Puzzler Pro (Denkspel)
 8. Bruynzeel Viltstiften – 50 kleuren
 9. Fisher-Price Leerplezier Game & Leer Controller
 10. Toren van Pisa Original (Actiespel)

Via de Grote SpeelgoedApp kunnen kinderen al sinds een maand urenlang speelplezier beleven met het speelgoedboek.

Bijvoorbeeld door speelgoed in het boek te scannen en via de AR functie tot leven te brengen. Vervolgens verschijnen beelden en filmpjes over het gekozen artikel.

Dit maakt het voor kinderen makkelijker om het perfecte verlanglijstje voor Sinterklaas samen te stellen. Hun favoriete speelgoed kunnen ze via de app op een digitaal verlanglijstje zetten.

Dat is óók een uitkomst voor ouders die zo de sinterklaascadeaus kunnen kopen waar hun kinderen écht enthousiast over zijn.

Het ideale verlanglijstje voor de feestdagen

Via de app is duidelijk te zien welke items het vaakst op de Sinterklaas en Kerst verlanglijstjes gezet zijn. Interactief kinderspeelgoed en kinderboeken staan hoog op de wensenlijstjes voor Sinterklaas en Kerst.

Ook spelcomputers als Playstation en Nintendo Switch doen het onveranderd goed.

Top 10 Sinterklaas en Kerst verlanglijstjes van 2022

 1. Magic Mixies Roze – Magische Ketel (Interactieve Knuffel)
 2. Pokémon Sword & Shield: Lost Origin Sleeved Booster (Pokémon Kaarten)
 3. Purse Pets – Interactieve Tas en Knuffel
 4. Minecraft – Nintendo Switch (Game)
 5. Nintendo Switch Console – Blauw/ Rood
 6. De avonturen van Rutger, Thomas en Paco 2 –   De Tijdmachine (Boek)
 7. Sony Playstation 5 Console
 8. Gabby‘s Poppenhuis
 9. Pokémon Charmander (Knuffel)
 10. Barbie Dreamtopia Barbie Pop met Eenhoorn

Meer aandacht voor klimaat en diversiteit

De speelgoedexperts van bol.com hebben ook de speelgoedtrends van 2022 volgens de verlanglijstjes van Sinterklaas verder in kaart gebracht.

Opvallend is dat maatschappelijke ontwikkelingen, zoals meer aandacht voor het klimaat, een duidelijke rol spelen in de trends van dit jaar.

Dit is onder meer terug te zien in de populariteit van het veel verkochte Playmobil Wiltopia – een nachtlampje dat symbool staat voor de schoonheid en diversiteit van het Amazone regenwoud.

Ook diversiteit is dit jaar terug te zien in de verkoopcijfers. Dat is bijvoorbeeld terug te zien aan de populariteit van het boek “De Tijdmachine” waarin influencers Rutger Vink, Thomas van Grinsven en hun hond Paco de hoofdrol spelen. Het boek staat al weken in de top 10 van de verlanglijstjes. 

Inspiratie opdoen voor de verlanglijstjes van Sinterklaas

Heeft jouw kind nog niet zo heel veel wensen en kan het verlanglijstje van Sinterklaas nog wel wat aanvulling gebruiken? Wellicht kan je dan bovenstaande inspiratie gebruiken om toch leuke schoencadeautjes en gewone cadeautjes aan te schaffen voor de kids.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven