Spannend boek voor tieners, ‘Vermist’

Lezen. Een van mijn eerste levensbehoeften. Als kind las ik graag spannende boeken. Niets is fijner dan je eigen, soms niet zo leuke wereld, even te ontsnappen en op te gaan in een veel spannender leven. Mijn oudste dochter is al net zo’n boekenwurm als haar moeder en nu ze bijna 10 is, mag ze van mij ook spannende boeken gaan lezen. ‘Vermist’ van Sophie Mc Kenzie is een goed begin. In Engeland werden er al meer dan 200.000 exemplaren van verkocht en sinds kort is het ook verkrijgbaar in het Nederlands met een POLITIE NIET BETREDEN-elastiek.

review vermist

Vermist slaat aan

“Wauw, vet, is dat boek voor mij?” Het uiterlijk van het boek slaat aan bij dochterlief, nu de inhoud van ‘Vermist’ nog. We besluiten het ‘samen’ te lezen. Als ik naar bed ga, pak ik het boek van haar kamer en lees het stuk dat zij eerder die dag heeft gelezen. De volgende dag praten we even bij. Voor mij is het boek te makkelijk, ik zie van mijlenver aankomen hoe het afloopt, maar mijn dochter is gegrepen door het verhaal. De schrijfster weet goed hoe ze de jonge lezers meeneemt in het verhaal. Dat gaat over Laura, een meisje dat een opstel moet schrijven met de titel ‘Wie ben ik?’. Ze komt daar niet goed uit. Als ze haar adoptiemoeder vraagt naar haar echte ouders, reageert die kribbig dat Laura haar adoptiedossier niet mag inzien voor haar 18e.

Daar neemt ze geen genoegen mee. Samen met ‘niet mijn vriendje’ Jam start Laura een spannende zoektocht naar haar biologische ouders. Wanneer ze op het punt staan een louche kinderhandelaar te ontmaskeren, worden hun levens bedreigd.

Volgens de uitgever Fontein is Vermist “onmogelijk om weg te leggen!”. Dat lukt mijn dochter wel, maar met moeite. Vermist is een leuk en spannend boek voor lezers vanaf 10 jaar.

 

Een dag niet geschreven is een dag niet geleefd. Nou ja, als ik geveld ben door een griepje wil er nog wel eens een dag voorbij gaan dat er geen zin op papier verschijnt. Verder is schrijven, het spelen met woorden, het delen van mijn gevoelens, mijn hersenspinsels mijn lust en mijn leven.
Beroepsmatig, ik ben eindredacteur van een lokale krant, en privé, ik hou hier een blog bij en op mijn facebookpagina is ook van alles te vinden dat uit mijn pen komt. Of eigenlijk toetsenbord.
Mijn leven als werkende moeder, ik mag zorgen voor twee dochters van 10 en 6 jaar en een zoon van 8 jaar, en echtgenote levert mij doorgaans genoeg inspiratie. En anders de wereld om mij heen wel. Met een brede interesse voor kunst, cultuur, literatuur, films, beauty & lifestyle, mode, heel soms een beetje sport, tja wat eigenlijk niet, valt er altijd wel iets te schrijven voor mij. En wellicht dus iets te lezen voor jou!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven