Verrassing!

Een tijd geleden ging een vriendin van ons naar Londen.  Ze gaat daar vaak naartoe, kent mensen die in musicals spelen, en ik geniet elke keer weer van haar foto’s.  Ze is fotografe dus het is telkens een streling voor het oog!

Maar vorige keer viel het mij op… Londen is écht DE stad voor onze zoon… Science Museum, Dinosaurussen, Koninklijk Paleis met de wachters, de Tower, … en ik zei al lachend: volgende keer gaan we gewoon mee. Wat als grap begon, werd eigenlijk al heel snel werkelijkheid.  Ik zei tegen mijn man: vind je het goed als ik volgende keer mee ga met haar?  Hij zei “doe maar”… dus… dat is voor mij een “oké”!

Maar volgende keer was al tijdens de paasvakantie!  Oeps!  En de carnaval vakantie en de paasvakantie lagen wel heel dicht bij elkaar!

We besloten alles in het geheim te regelen en het als verrassing te houden voor Broer.  Hij is altijd een superbroer, superzoon, doet ongelofelijk zijn best op school, haalt de hoogste resultaten, is op voetbal altijd een voorbeeld… Hij verdient het zo om eens “weg te zijn van alle zorgen” en blijkbaar, als ik iedereen moet geloven verdien ik dat ook hahaha…

En Papa blijft bij Meisje… Die gaat dat zelf niet zo leuk vinden maar dat zien we dan wel weer… ze gaat naar de opvangmama overdag dus ze gaat zich niet vervelen.

We gaan 4 volle dagen citytrippen.  Met de Eurostar onder de zee, spannend!  En dan op hotel, samen met mama in het grote bed (vinden ze hier féést als ze dat eens mogen), lekker op restaurant eten wat hij wil… we hebben de  tickets voor Madame Tussauds alvast besteld, dan kan hij Einstein zien (zijn held), en Obama want die zou hij graag eens in het echt zien (welja… nu dan bijna).  Verder hebben we niets op voorhand vastgelegd.  We moeten ook een beetje het weer bekijken.

Zondag komt de Paashaas en die brengt bij ons niet echt veel chocola, maar altijd boekjes.  Hij brengt onder andere een Stadsgids van Londen voor kinderen.  Dan gaat hij het weten en kan hij zelf dingen beginnen uitzoeken.  Dingen die hij zelf graag wil bezoeken ofzo.  En dat zijn lievelingsjuf (onze vriendin) meegaat zal het allemaal nog veel leuker maken.

Ik ben benieuwd naar zijn reactie!  En het verslag… dat komt nog natuurlijk!

Hoe kan ik mezelf best omschrijven? Als de keicoole mama zoals zoonlief van 9 vorige week mij nog omschreef? Of eerder de allerliefste schattigste van heel de wereld zoals mijn lieve dochter van net 6 me altijd noemt?

Ik zal het maar gewoontjes houden denk ik. Ik ben Hilde, 34, en Belgische, jawel. Ik ben een uitzondering op dit platform omdat ik momenteel een niet-werkende mama ben. Sinds 2009 heb ik het etiketje “chronisch vermoeidheidssyndroom” opgeplakt gekregen samen met de andere fijne en minder fijne ziektebeelden maar dat houdt ons niet tegen om van elke dag te genieten. En dat doen we volop, van de kleinste dingen eerst! De eerste vlinders in de lente, de zon die binnen schijnt, de poes op onze schoot.

We, dat zijn mijn man en ik, gelukkig getrouwd sinds 2001. Broer en Zus hebben nog een Sterrenzusje dat tussen hen in geboren werd en overleed tijdens de geboorte.

Dat ons gezin geen doorsneegezin is zullen jullie al snel merken. Ons meisje is autistisch, heeft syndroom van Asperger en parasomnie, dat is een slaapstoornis. Haar broer is hoogbegaafd en hoogsensitief hetgeen ook de nodige zorg met zich meebrengt.

2 gedachten over “Verrassing!”

 1. Hilde Cortebeeck

  Hoi Kathleen (die ik ken trouwens zag ik hihi 😀 )
  Het was héérlijk!!
  De verrassing was ongelofelijk geslaagd! Even helemaal ontspannen…

  Ik heb nog geen tijd gehad voor een verslagje… druk met de dochter 😉
  Very soon!

 2. Enne, enne, enne, … Was de verrassing groot? En de Zoon blij? En de mama tevreden met de trip Londen? Je houdt ons in spanning 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven