Een verregende zomervakantie, dat wil toch niemand?

Heb je er dit jaar ook, net als zoveel andere Nederlanders, voor gekozen om de zomer in eigen land door te brengen? Op papier lijkt het zo fantastisch, een zomervakantie zonder echte vakantiestress, je hoeft geen of weinig koffers in te pakken en vermijdt urenlange opstoppingen op de Autoroute du Soleil. Lekker een terrasje pikken om de hoek, dagje strand en met de kinderen naar het zwembad. Prima idee, alleen met regelmaat valt zo’n zomervakantie toch flink in het water en heb je een verregende zomervakantie!

Verregende zomervakantie

En niets vervelender dan een verregende zomervakantie. Ik kan het me nog herinneren van de vroegere vakanties met mijn ouders op Texel. Hoe vaak we daar wel geen geultjes om de tent heen hebben gegraven in de zomervakantie, omdat het regende, brrrrrrrrr. Dan verdwijnt een vakantiegevoel toch wel héél erg snel!

Thuisblijven in de zomervakantie; zo maak je het gezellig

Zomervakantie Frankrijk

Nu, wat let je om nog even een weekje Frankrijk te pikken? Rij bijvoorbeeld naar Normandië of Bretagne. Ook het Loire-gebied is niet zo ver weg. Desnoods vlieg je naar de Côte d’Azur of naar het mondaine Biarritz. Kijk op de buienradar waar het de komende dagen mooi weer lijkt te worden en boek een lekkere camping voor je gezin. Op Lux-camp.nl heb je in een handomdraai een leuke camping frankrijk gevonden en daarnaast kan je handig selecteren op de regio.

verregende zomervakantie

Hoeveel campings Frankrijk precies rijk is weet niemand, maar het zijn er enorm veel. En daar zit vast en zeker een camping tussen die jullie alle regen in Nederland kan doen vergeten.

Ook in Frankrijk is de zomer bijna voorbij, maar als de zon schijnt is deze krachtig genoeg om lekker buiten te kunnen zitten met een boekje of met je gezin of vriendinnen op een terrasje met wat lekkere hapjes en een flesje wijn. Of maak een wandeltocht door een herfstig bos. En dan zonder regen maar met een heerlijke najaarszon…. wie wil dat nu niet in de zomervakantie?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven