Vertellen dat je zwanger bent? Doe dat maar niet bij Amazon

Zwanger worden is spannend, zwanger zijn is nog spannender, maar vertellen dat je zwanger bent kan helemaal het toppunt van stress zijn, zo geven werknemers van Amazon aan.

vertellen_dat_je_zwanger_bent

Bijna 11 jaar geleden werd ik voor het eerst zwanger. Ik werkte destijds in een mannenwereld. Een wereld van techniek en logistiek. Ik had het er geweldig naar mijn zin, maar ook mijn biologische klok tikte door. Dus toen ik eenmaal vertelde dat ik zwanger was, was dat voor niemand een verrassing. Bij het uiten van mijn ambitie werd ik gerustgesteld, maar werd er ook direct aangegeven dat we wel zouden zien als ik eenmaal bevallen was. Met maar weinig vrouwen in dienst waren de ervaringen met zwangeren bij mijn werkgever niet omvangrijk, toch vond ik dat ze er goed mee omgingen.

Vertellen dat je zwanger bent bij Amazon

Vertellen dat je zwanger bent blijft echter een ‘dingetje’ en mijn ervaring is dat veel aanstaande moeders het moeilijk vinden om dit met hun werkgever te delen. Zo ook bij Amazon. Onlangs werd naar aanleiding van honderden interviews met managers en ex-werknemers door de New York Times bekend dat Amazon het niet zo nauw neemt met haar relatie tot werknemers. Een werkneemster die de dag na haar miskraam al weer aan het werk was kreeg te horen dat ze, als ze dan toch persé kinderen wil, ze maar een andere baan moet gaan zoeken.

Overigens houdt Amazon er niet alleen met haar zwangere werkneemsters een nare relatie op na. Ook werknemers die herstellende zijn van kanker krijgen te horen dat die ziekte geen excuus is om slechter te presteren.

Het klinkt bijna ongeloofwaardig, vind je niet? En even wat anders dan het artikel wat we onlangs publiceerden over Netflix, waar je zomaar een jaar bevallingsverlof krijgt!

Weet jij nog hoe het bij jou ging? Was het vertellen dat je zwanger bent ook een beladen onderwerp, of zag je er helemaal niet tegenop ?

Joyce van de Pas
Druk, druk, druk. Bij mij zit er te weinig uren in een dag. Herken je dat? Ik ben getrouwd en heb 2 schatten van kinderen die ik ook graag zo nu en dan achter het behang zou willen plakken. Daarnaast ben ik zelfstandig ondernemer, eigenaar van MamsatWork.nl, en van Zazou.eu een webshop met hippe kinderkleding. Heb je vragen voor me? Mail me, ik geef je graag antwoord.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here