Handige verzekeringen voor ouders met kinderen

Als ouder weet je waarschijnlijk als geen ander: kinderen kunnen soms best lomp zijn. Heb jij een echte kleine rauwdouwer? Dan zit een ongelukje en de kans op schade soms in een klein hoekje. In dit artikel gaan we in op een aantal veelvoorkomende soorten schades in en aan je huis en vertellen we je welke verzekeringen slim zijn voor ouders met kinderen.

Deze verzekeringen zijn handig voor ouders met kinderen

Uiteraard moet je voor jezelf bepalen of dat deze verzekeringen ook voor jou als ouder met kinderen handig zijn, maar we zetten ze gewoon even voor je op een rijtje zodat je duidelijk voor ogen hebt wat de risico’s zijn en hoe je die eventueel kan ondervangen.

verzekeringen met kinderen

Vlekken door vieze schoenen

Je kind heeft lekker buiten gespeeld en komt enthousiast naar huis. Helaas vergeet hij of zij de schoenen uit te doen en stampt met vuile schoenen en al naar binnen. Klinkt vast bekend hè?

Dit veroorzaakt vieze vlekken op het kleed die je er niet meer uit krijgt. Enorm balen natuurlijk. Als je kind schade in en aan je huis veroorzaakt draai je helaas zelf voor de kosten op. Maar met een woonverzekering kan je dit in sommige gevallen voorkomen.

De verzekering bestaat uit een opstal- en inboedelverzekering. De opstalverzekering vergoedt schade aan spullen die aan je huis vastzitten. De inboedelverzekering dekt schade aan ‘losse spullen’ die je kan verhuizen.

Hou er rekening mee dat je schade die je kinderen zelf veroorzaken meestal alleen vergoed krijgt met een allrisk dekking van de verzekering.

Je kind stoot een vaas om in het huis van een vriend of vriendinnetje

Ook buitenshuis kan er wel eens iets mis gaan, bijvoorbeeld tijdens het spelen bij een vriendje of vriendinnetje. Je kind stoot bijvoorbeeld een dure vaas om die in duizend stukken breekt. Heel vervelend, want jij bent verantwoordelijk voor de schade.

Met een aansprakelijkheidsverzekering hoef je de kosten in veel gevallen gelukkig niet zelf te betalen. Hebben andere kinderen juist schade bij jou in huis veroorzaakt? Check dan of je het kan verhalen op de aansprakelijkheidsverzekering van de ouders.

Hebben die ouders geen extra verzekeringen afgesloten toen ze kinderen kregen en kan je niets verhalen, dan kan je altijd je eigen verzekering nog bellen hierover natuurlijk.

Bovenstaande verzekeringen zijn voor ons altijd een logische keuze geweest, omdat zoiets kan gebeuren voordat je er erg in hebt en -als je niet verzekerd bent- de situatie best wel vervelend kan worden omdat je anderen met de schade laat zitten. Dat voelt nooit lekker.

Garage beschadigd tijdens het voetballen van je kinderen, wat zegt de verzekering?

Waant jouw kind zich de nieuwe Messi of Ronaldo en gebruikt hij of zij de garagedeur om te oefenen? Op zich geen probleem, behalve als de garagedeur hierdoor beschadigd raakt. Met een opstalverzekering met allrisk dekking krijg je deze schade in de meeste gevallen gelukkig vergoed.

Je huis en spullen goed verzekerd

Is jouw kind niet altijd even voorzichtig? Dan is het verstandig om je woonverzekering nog eens goed onder de loep te nemen. Misschien ben je namelijk wel beter af met een uitgebreidere dekking.

Kijk daarom goed wat bij jullie situatie past. Zo hoef je je in de meeste gevallen geen zorgen te maken over financiële tegenvallers als je kleine bengel onverhoopt schade aanricht en lost jouw verzekering de situatie op die je kinderen hebben veroorzaakt.

Denk ook aan je verzekeringen voor de kinderen qua zorg

Als laatste wil ik nog even de verzekeringen aanhalen waar je zeker naar moet kijken als je kinderen hebt. De zorgverzekering. Je kind mag dan wel automatisch meeverzekerd zijn op jouw verzekering als hij nog jong is, maar een beugel valt over het algemeen niet standaard onder de normale verzekering. En weet je wat een beugel kost?

Gelukkig zijn er veel tandartsen die je op tijd waarschuwen dat de beugel er aan zit te komen zodat je je verzekering nog aan kan passen, maar het is in ieder geval iets om met kinderen in de leeftijd vanaf 10 jaar in de gaten te houden.

En wat dacht je van eventuele vergoedingen voor nachtlenzen of andere aandachtspunten op het gebied van je ogen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven