Een Fimsbag verzorgingstas is er een met klasse

We laten ons graag inspireren door andere werkende moeders. Wat drijft hen en waar houden ze zich mee bezig? Deze keer vertelt Fimke over haar bedrijf Fimsbags en de door haar ontworpen verzorgingstas.

verzorgingstas_fimkeMijn naam is Fimke en ik ben moeder van 2 meiden: Laila van 3 jaar en Neomi van bijna 2 jaar. Samen met hen en met mijn vriend woon ik in Hardenberg en naast mijn eigen onderneming werk ik parttime bij een bank. Ik hou (teveel) van shoppen en doe graag leuke dingen samen met mijn familie en vrienden. Ik zou graag nog heel veel leuke hobby’s zoeken en sporten staat ook al een tijd op de planning, maar helaas zijn de dagen en weken te kort dus hier is het nog niet van gekomen.. 😉

Wat voor bedrijf heb je en hoe ben je daarbij gekomen ?

Op mijn website www.fimsbag.nl verkoop ik mijn eigen lijn met “incognito verzorgingstassen”.  Een jaartje geleden ben ik officieel gestart, maar sinds april dit jaar is de webshop online gegaan en kan je een verzorgingstas ook gewoon online bij mij bestellen.

Tijdens de zwangerschappen van mijn kinderen kwam ik er achter dat er maar weinig (naar mijn mening) mooie en hippe luiertassen op de markt waren, die ook nog eens betaalbaar waren. Ik heb uitgebreid gezocht, maar niets was naar mijn smaak. Ik ben daarom zelf aan het tekenen geslagen om een verzorgingstas te ontwerpen en hier zijn de eerste 4 modellen het resultaat van! Het basis idee van een Fims Bag is dat hij er altijd uitziet als een “normale” handtas, maar de praktische indeling heeft van een verzorgingstas. Spullen (en met name babyspullen) zijn al duur genoeg, dus het zou zonde zijn om een mooie tas alleen maar aan te schaffen voor de baby-tijd, nietwaar?

Wanneer ben je begonnen met je onderneming, en wat was je drijfveer om voor jezelf te beginnen ?

In mei 2014 ben ik officieel gestart met Fims Bag. Ik wilde al een lange tijd graag voor mezelf beginnen, maar had toen nog geen flauw idee wat ik wilde gaan doen. Ik heb veel verschillende ideeën gehad, maar bij geen enkele had ik het gevoel van: ja! Dit is het! Totdat ik dus voor de zoveelste keer aan het zoeken was naar een mooie verzorgingstas en ze wéér niet kon vinden. Voor ik het wist had ik diverse tassen op papier staan en toen is de zoektocht naar een producent begonnen. En nu is het 2015 en staan de tassen niet alleen maar op papier, maar ook in mijn eigen webshop 🙂 .

verzorgingstas

Waar haal jij de meeste voldoening uit als je kijkt naar je eigen bedrijf ?

Ik vind het fantastisch om positieve reacties te lezen. Ik was natuurlijk al een hele poos bezig met de ideeën, maar de uitwerking hiervan kon ik lange tijd aan niemand laten zien. Nu de website online is kan ik eindelijk resultaat laten zien en kan ik ook echt horen of anderen mijn tassen net zo mooi vinden als ikzelf. Als je voor jezelf start ben je natuurlijk overtuigd van je eigen ideeën, maar of anderen het daar mee eens zijn weet je pas later. Ik krijg door de leuke reacties steeds meer vertrouwen en ik hoop dat er nog vele modellen zullen gaan volgen. 

Heb je nog een baan naast je bedrijf, of heb je je handen vol aan het runnen ervan ?

Naast Fims Bag werk ik parttime bij een bank. Ik steek wel veel tijd in mijn eigen onderneming, maar momenteel is dit voornamelijk in de avonduren en in de weekenden. Door de week overdag ben ik óf aan het werk of ik breng tijd door met mijn kinderen. Ik wil niet een moeder zijn die alleen maar aan het werk is, dus ik probeer daarom ook zoveel mogelijk werk te verrichten op de momenten dat zij bijvoorbeeld al slapen.

Hoe verdeel jij je tijd tussen je werk en je privéleven, is er een balans ?

Tijd te kort heb ik echt enorm veel last van. In alle aspecten (werk, moeder, vriendin) wil ik goed zijn en ik wil iedereen genoeg aandacht geven. Dat is soms erg lastig, want er zitten nou eenmaal niet meer uren in een dag en niet meer dagen in de week. Gelukkig heb ik door de week soms wat dagen vrij en kan ik dan volledig de aandacht aan mijn kinderen geven en dit kan soms ook in combinatie met afspraken met vriendinnen. De zondag hou ik wel vaak vrij om samen te kunnen zijn met mijn vriend. Hij is ook erg druk met zijn werk, dus ik vind het belangrijk dat we dan in ieder geval 1 dag samen kunnen zijn.

Wat is je ‘ultieme’ doel als je kijkt naar je eigen bedrijf en je gezin ?

Wil je je beperken tot een paar dagen per week aan je eigen bedrijf besteden van huis uit, of wil je juist uitbreiden en groeien? En hoe ga je dit combineren met je gezin?

Ik zou het echt fantastisch vinden als ik uiteindelijk volledig bezig kan zijn met mijn eigen bedrijf, maar dat zal niet op de korte termijn zijn. Ik vind het nu al heel erg leuk om iets van mezelf naast mijn huidige baan te kunnen doen en hier haal ik al heel veel voldoening uit.

Wat zou je andere mama’s voor advies geven als je hoort dat ze overwegen om voor zichzelf te beginnen ?

Doen! Als je dromen en mooie ideeën hebt ga ze dan zeker op papier zetten en proberen uit te werken! Ik denk dat iedereen die met passie en zelfvertrouwen een idee heeft dat tot een succes kan maken.

Wil je nog graag iets toevoegen aan bovenstaande waar wij niet aan gedacht hebben ?

Ik hoop veel (aanstaande) moeders en misschien ook vaders blij te kunnen maken met deze nieuwe modellen van Fims Bag. Ik sta altijd open voor feedback en leuke ideeën, zodat ik in de toekomst verbeteringen kan aanbrengen. Dus heb je tips of ideeën over hoe ik mijn vezorgingstas nog verder kan verbeteren? Laat het zeker even weten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven