Een trendy verzwaringsdeken maken: mooi en nog leuk om te doen ook!

Het is al weer even geleden dat ik een blog schreef over het maken van een grof gebreid plaid. Jullie waren toen super enthousiast en nog steeds krijg ik wel eens vragen in de mail over het kleed dat ik gemaakt heb en het krukje dat ik zelf bekleed heb. Het was ook super tof om te doen. Zo tof dat ik me niet in kon houden en weer opnieuw aan de slag ben gegaan, haha. Maar nu om zelf een verzwaringsdeken te maken.

Want wist jij dat je zo’n grof gebreid kleed heel goed als verzwaringsdeken kan gebruiken?

verzwaringsdeken maken

Een verzwaringsdeken maken, waarom zou je dat doen en hoe doe je dat?

Het is helemaal niet zo moeilijk om een verzwaringsdeken te maken. Je maakt zo’n deken om te verzwaren bijvoorbeeld door stof dubbel te stikken en te vullen.

Je moet dan alleen wel overweg kunnen met een naaimachine én het maken van zo’n deken kost de nodige tijd. Daarnaast zijn ze over het algemeen niet echt mooi om te zien. Ook niet als je een verzwaringsdeken zou kopen.

Maar hier dus een tip voor een verzwaringsdeken dat je nóg simpeler zelf kan maken. En dat ook nog eens heel tof staat.

Koop je bollen katoen bij Wolletje Bol en je kan al direct aan de slag. Sterker nog, je bent binnen een paar uurtjes klaar met het maken van dit verzwaringsdeken.

En de grootste plus is dus dat het er mega gaaf uit ziet als je op deze manier je bed styled. Super trendy en helemaal van deze tijd. Ik vind het vooral ook tof om te combineren met andere materialen op je bed.

Neem bijvoorbeeld een wollen sprei als basis die je over je hele bed heen legt en drapeer je zelfgemaakte verzwaringsdeken er overheen.

Zo ziet het er overdag uit als een chique hotelkamer en in de avond trek je je verzwaringsdeken even recht over het bed om er ook echt profijt van te hebben.

Tenminste, als je het zelfgemaakte plaid schuin drapeert bij het opmaken van je bed natuurlijk. Want ben jij meer van recht en strak? Dan maak je een verzwaringsdeken van de bollen katoen dat langer is dan de breedte van je bed en leg je hem er gewoon mooi recht overheen.

Kan allemaal, want je hebt zelf in de hand hoe groot je je deken maakt.

Wil je geen verzwaringsdeken zelf maken? Check dan eens deze verzwaringsdeken Action review, misschien dat je er dan beter eentje kan kopen.

Het maken van een verzwaringsdeken van grove katoen bollen

Weet jij nog niet hoe je met deze bollen katoen aan de slag gaat? Lees dan zeker even mijn blog over mijn zelfgemaakte plaid. Daarin leg ik het je een beetje uit. Of lees de handleiding van Wolletje Bol, want die is natuurlijk nog een stuk duidelijker 😉 .

Het groene plaid dat ik de vorige keer gemaakt heb is van de chunky big cotton gemaakt. Super easy en heel mooi. Maar inmiddels is de webshop al even aangevuld met midi cotton.

Bollen van katoenen draad van 18-20 mm dik. Een stukje dunner dus dan die van de vorige keer. Voor het verwerken ervan maakt dit echter niet veel uit. Het is allebei even makkelijk om mee te werken.

zelf een plaid maken van midi cotton

Midi cotton gebruiken voor een plaid in plaats van de big cotton

De reden dat ik dit keer voor de midi cotton heb gekozen is omdat de plaids die je hiermee maakt net wat flexibeler zijn dan een plaid gemaakt van de big cotton.

Voor het modieus draperen is dat dus wat fijner. Voor beide plaids geldt overigens dat je ze -na het maken- uitstekend als verzwaringsdeken kan gebruiken. Ze blijven allebei heel goed liggen.

Waarom zou je een verzwaringsdeken gebruiken?

Niet iedereen kent het principe van een verzwaringsdeken, dus ik wil daar nog graag even op in gaan.

Door het gebruik van een verzwaringsdeken verlaagt je cortisol niveau, het stresshormoon dat je lichaam produceert. Tegelijkertijd wordt de afgifte van serotonine -het gelukshormoon- bevordert. Die twee gevolgen van het gebruik van een verzwaringsdeken maken dat je beter slaapt, samen met een perfect matras natuurlijk!

De lichte druk die het verzwaringsdeken uitoefent op je lichaam zorgt tevens voor een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Door een verzwaringsdeken te maken en dagelijks te gebruiken zal je in de ochtend dus beter uitgerust zijn.

Heb jij dus problemen met slapen, voel je je niet echt fit in de ochtend en wil je graag je nachtrust verbeteren? Ga dan aan de slag en maak een verzwaringsdeken! Uiteraard is het ook van belang om een goed matras te hebben en een fijn hoofdkussen 😉 , maar ik ga er even vanuit dat je die al hebt beoordeeld op hun kwaliteit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven