Van zeekoe naar gazelle; 2 apps die je kunnen helpen met vet verbranden

Ik ga heel eerlijk zijn….ik was een koe….en dan niet een koe op het land, maar een echte zeekoe. Voor mijn zwangerschap woog ik 52 kilo en maatje 36. Heerlijk! Nooit nadenken over een truitje die strak aansloot, want hey, vet zat er toch niet. Nu is dat wel anders. Tijdens mijn zwangerschap vrat ik alles wat los en vast zat. Ja, je leest het goed, vrat. Ik ben 21 kilo aangekomen….en dan wordt er gezegd dat een vrouw tot maximaal 12 kilo mag aankomen….oeps. En dat vet verbranden, dat is momenteel mijn doel!

Je volledig laten gaan tijdens de zwangerschap

Ik was er heilig van overtuigd dat als een vrouw zwanger was, dat de enige tijd was dat een vrouw zich mocht laten gaan. Geen gezeur van niemand, just eat. En natuurlijk begon ik met netjes veel groente, veel fruit en water. Maar toen begonnen de hormonen een loopje met mij te nemen. Eten had ik nodig en dan ook echt vet eten: patatjes, pizza, churros, chips, chocola…..get the picture? En niemand durfde iets te zeggen. Ja, een keer probeerde mijn vriend wat aan te geven en dat heeft hij geweten 😉 . Ik wilde op het strand nog langs de Churros- tent lopen, maar ik had net een groot menu van de Mac op. Mijn vriend vroeg toen verbaasd hoe ik in godsnaam nog honger kon hebben, met een grote huilbui tot gevolg. Maar hey, de churros was binnen.vet verbranden apps

Gevolg van al dat eten

Wat was hiervan het gevolg? Foto’s van de keizersnede voor en na met een big mummy in het ziekenhuisbed met een dikke vette onderkin. Echt waar, ik zweer het je. De verpleegsters doen de rugleuning zover naar boven dat je een gigantische onderkin hebt als je leuk naar de camera wilt kijken. Misschien hun wraak voor de duizenden keren dat ik op het belletje drukte, want tja ieder geluidje wat uit mijn pasgeborene kwam was vast iets levensbedreigends, 😛 .

In ieder geval was ik na de keizersnede vast van plan om weer maatje 36 te worden. 2 jaar later zat ik nog steeds 7 kilo boven het gewicht. En toen ging er wel een knopje om: weg met die kwabben die permanent uit mijn broek hingen en weg met de dubbele onderkin en slappe theezakjes (boobs genaamd, maar die naam deden ze geen eer meer aan dus theezakjes). Tijd voor vet verbranden; sporten ging ik en diëten.

2 apps om je vet verbranden te stimuleren

En nu denk jij vast dat ik je 2 apps geef die je maar hoeft te installeren en dat je verder niets hoeft te doen. Helaas, deze fairytale gaat niet op! Toch zijn deze 2 apps inmiddels mijn twee heilige bijbels: Runkeeper en Lifesum.

App Runkeeper voor vet verbranden met hardlopen

Ik heb de grootste hekel aan hardlopen….nee dat drukt het nog niet goed genoeg uit….ik haat hardlopen. Als er een pistool tegen mijn hoofd wordt gehouden en ik moet kiezen tussen hardlopen of neergeschoten worden….laat ik dan maar zeggen…ik haat hardlopen. Ik krijg last van mijn oren en keel (ook bij warm weer), hou het niet lang vol en krijg steken in mijn zij. Hoe bedoel je dan leuk om even te rennen? Heerlijk ontspannen? Klinkklare onzin dacht ik dan.

vet verbranden app hardlopen

Maar goed mijn schoonzus ging aan de slag, mijn vriend ging aan de slag en een vriendin van mij. Dan kan ik niet achterblijven, want competitief ben ik dan weer wel en dan is Runkeeper een uitkomst. Je kunt hiermee elkaar uitdagen door middel van doelen stellen tot een bepaalde datum. Een voorbeeld is dat iedereen, die in de groep zit waar de uitdaging voor geldt, binnen twee weken in totaal 12 kilometer moet hebben gelopen. Je ziet dan iedere keer elkaars vorderingen en geloof mij, dat werkt super motiverend! Zelfs ik, die niet eens een halve kilometer kon hardlopen, ren nu 5 kilometer zonder te stoppen. Moe? Zeker. Voldaan? 100%. Ga ik ermee door? Uiteraard. Al moet ik natuurlijk nu nog wel even de winter afwachten, maar goed daar is mijn fitness-abo weer voor.

tip:Je vindt de runkeeper app voor Iphone hier in de app store of voor Android in de Google Play store.

Lifesum om calorieën te tellen

Daarnaast gebruik ik dus Lifesum om calorieën te tellen. Je kunt hierbij precies aangeven wat je wilt afvallen binnen hoeveel tijd (en of dit verantwoord is). Daarbij hoef je niet zelf calorieën te gaan berekenen enzo, maar kan je simpelweg het product scannen en klaar.

tip: Je vindt de Lifesum app voor Iphone hier in de app store of voor Android in de Google Play store.

Ik was zo blij, het afvallen ging goed en ik voelde mij fitter dan ooit. Alleen nu ben ik dus uitgeschakeld! Ik begon steeds meer last te krijgen van mijn rug, steken rond mijn navel en ongelofelijk veel pijn aan mijn stuitje. Zitten gaat, of scheef met mijn benen onder mijn billen, of op een kussen. Oordeel van de fysio: door de zwangerschap is mijn stuitje anders gaan staan waardoor, bij overbelasting, er druk komt te staan op bepaalde wervels die deze klachten veroorzaken. Serieus? Doe ik eens een keer mijn best en nu dit! Het gevolg is dus nu dat ik op mijn kussentje zit met een zak chips en cola naast mij om tv te kijken. Totdat, door oefeningen, alles weer goed staat en het feest weer kan beginnen om een echte gazelle te kunnen worden in plaats van de zeekoe.

Maar het bovenstaande doe niets af aan de 2 apps, die vind ik zelf geweldig om te gebruiken. Ben jij ook bezig met vet verbranden en gebruik jij ook apps om dingen bij te houden? Dan ben ik benieuwd naar wat jij gebruikt om jezelf in shape te krijgen!

 

Andere interessante artikelen over vet verbranden en afvallen vind je hier:

*Gebruikte afbeelding van Shutterstock

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven