Viespeukenweek in Dierenrijk: laat je kinderen een poepie ruiken

Was je handen, poets je tanden, en maak geen vlekken in je broek. Normaal gesproken hebben we er een dagtaak aan: het schoon houden van onze kids. Eigenlijk ook onbegonnen werk. Dus wassen we meer dan ons lief is, gewoon om kinderen ook kind te laten zijn. Lang leve de wasmachine en onze middeltjes, die bíjna alles weer schoon krijgen. En lang leve vies worden! Bij Dierenrijk Nuenen hebben ze begrepen dat het voor kids (in tegenstelling tot voor mama’s) juist heerlijk is als de boel eens lekker vies wordt. En bovendien, het is nog leerzaam ook! Daarom hebben ze een heuse viespeukenweek georganiseerd. Iets voor die viespeuken van jou?

viespeukenweek dierenrijk nuenen

Dierenrijk Nuenen

In Noord-Brabant ligt Dierenrijk Nuenen. Het hele jaar door kan je er terecht voor een heerlijk dierentuin uitje. Woon voederpresentaties bij, knuffel met de zeehonden of test je kennis tijdens de dierenquiz. En vergeet dan niet je mooiste foto op te sturen voor de maandelijkse fotowedstrijd!

Deze zomer, van 15 tot en met 22 juli, vindt er in Dierenrijk Nuenen een wel heel bijzonder evenement plaats, waar je kinderen zeker niet vies van zullen zijn. Dus schaf maar vast een familypack wasmiddel aan: de Viespeukenweek staat voor de deur!

Lees ook: kinderen en dieren, 5 voordelen op een rij!

De Viespeukenweek

Hoe lang zijn de darmen van een olifant? Hoe kan het dat een stinkdier zo stinkt? En wie bouwt de hoogste toren van olifantendrollen? Je hoort het al: wie bang is voor vieze handen kan Dierenrijk Nuenen beter even mijden tijdens de viespeukenweek. Insecten proeven of op de tast op zoek naar slijmerige beestjes – niets is te gek. Gelukkig kan je van al die viezigheid stiekem een heleboel leren! Zelfs papa en mama zullen er wat van op kunnen steken… als die het restaurant tenminste uit durven met al die viezigheid 😉 . Maar wees niet bang: voor echte noodgevallen kan je altijd terecht bij Professor Poets en Dokter Doek: de helden van Dierenrijk Nuenen tijdens de Viespeukenweek (in ieder geval voor mama’s).

Professor Poets en Dokter Doek

Nee nee, je oma’s hoef je niet per sé mee te nemen. Professor Poets en Dokter Doek zijn namelijk net zo goed in het schoonboenen van kinderen als jullie oma’s. Gewapend met poetsdoeken en schoonmaakmiddeltjes gaan ze in Dierenrijk Nuenen op zoek naar vieze kindertjes, om ze weer helemaal schoon te krijgen. Hoeft papa zich geen zorgen meer te maken over de terugrit 😉 .

Wil jij ook naar de Viespeukenweek? Bestel dan je kaarten online. Als je tickets op datum bestelt, krijg je ook nog korting. Scheelt toch weer een portie sprinkhanen 😉 . Ook Joyce gaat met haar eigen viespeuken een kijkje nemen, je leest daarna hier wat zij er van vonden!

tip:Komt het niet uit in deze week, of woon je écht niet in de buurt? Check dan alle andere dierentuinen in Nederland in dit handige overzicht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven