Vijftig…..met tinten grijs

Nee hoor, geen nieuw boek van E.J. James, maar iets totaal anders.

Het is officieel! Op 7 april 1963 om 11.35 u. zag ik het levenslicht en daarmee ben ik zojuist toegetreden tot de groep der vijftigers. Daarbij is mijn (van oorsprong donkerbruine) haar inmiddels al jaren grijs, dus ben ik waarlijk “vijftig, met tinten grijs”.

Vijftig! Het is me wat. Het klinkt misschien oud maar dat is het niet. Tenminste, het voelt voor mij beslist minder oud dan het klinkt. Ik voel me goed, kan van heel veel dingen enorm genieten en heb nog veel plannen en wensen. Dat is natuurlijk een heel fijn gegeven. Daarbij ben ik ook erg dankbaar, want ik weet dat velen van mijn generatie het niet gehaald hebben. Deze dag te mogen beleven zie ik dan ook als een prachtig geschenk.

Hoe de dag zal gaan verlopen, weet ik niet. Ik zie het wel, laat het gewoon op me afkomen. Ik geef niks om grote feesten met toeters en bellen, ik hou het liever klein. In die sfeer heb ik iets georganiseerd en daar verheug ik me op.

Ik ben wel erg benieuwd hoe Sara er nou precies uitziet en vraag me af of ik nu ook te weten kom waar Abraham de mosterd haalt. Alhoewel….laat maar, want ik hou eigenlijk totaal niet van mosterd. Of zou hij ook Joppiesaus hebben??

Jeanne van Dijk, 52 jaar, weduwe, moeder van Mark (1999), uit mijn eerste huwelijk. Mark woont bij mij en gaat om de week een weekend naar zijn vader.
In september 2010 verloor ik mijn baan ten gevolge van de crisis. Wat ik niet meer had verwacht, gebeurde toch: na meer dan twee jaar solliciteren vond ik een nieuwe baan. Sinds januari 2013 werk ik met veel plezier als telefoniste/administratief medewerkster bij een praktijk voor fysiotherapie. Ik doe dit vier ochtenden in de week.
Vorig jaar maart overleed mijn man Wilco aan een acute hartstilstand. Hij was pas 50 jaar. We waren 7 jaar samen, waarvan 5,5 getrouwd. De wond is nog enorm vers en ik worstel er dagelijks mee. Wilco was/is vader van 2 dochters (1995 en 1997).
Eén dag in de week ga ik naar mijn moeder. Ik doe haar administratie en we maken het gezellig samen. Na mijn vaders overlijden in 2011 is dit zo gegroeid. Nu we beiden weduwe zijn, hebben we meer steun aan elkaar dan ooit. Het helpt ons bij de verwerking en dat is heel waardevol.
Het schrijven van blogs voor Mams at Work heeft me duidelijk gemaakt, hoe leuk ik schrijven vind en hoe graag ik het doe. Ik ben ook erg blij met mijn eigen site: Dagelijkse dingen en dromen. Hier kan ik heel veel van mezelf kwijt en dat voelt goed.

1 gedachte over “Vijftig…..met tinten grijs”

  1. Pingback: Zieke Sara | Dagelijkse dingen en dromen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven