Villages Nature Paris; review prachtige Center Parcs bij Disneyland Parijs

Villages Nature Paris, een prachtige nieuwe Center Parcs locatie die dichtbij Disneyland Parijs ligt én ook op mooie afstand om Parijs te ontdekken. Ik vertel je graag hoe wij een verblijf op dit unieke park van Center Parcs beleefd hebben en wat je allemaal kan verwachten.

Onze reis gaat dus naar Villages Nature Paris. Op nog geen vijf uur rijden van ons huis doemt er een spraakmakend Center Parcs park op, waar wij een hele midweek op uitnodiging mogen verblijven. Overigens direct na een weekend dat we ook al op pad waren, koffers uitpakken en weer inpakken kan ik inmiddels als de beste. Zodra we Villages Nature Paris binnenrijden hoor ik de ohhhhhs en de ahhhhsss al van de achterbank van de auto. Het avontuur kan beginnen en ik neem jullie graag mee op onze reis!

village nature paris zwembad

Villages Nature Paris, een beleving om nooit te vergeten

Je kan er niet omheen, Villages Nature Paris voldoet niet aan het ‘standaard’ beeld wat je misschien hebt van Center Parcs. Niet dat dat standaard beeld niet oké is, maar deze nieuwe Center Parcs locatie doet toch wel even anders aan dan de huisjes die je in Nederland ziet staan. Niet zo gek ook, want Villages Nature Paris is gebouwd met één gedachte in het achterhoofd: architectuur en natuur lopen in elkaar over om zo een wereld te creëren waar ontdekkingen en belevenissen centraal staan tijdens je verblijf. En dat hebben we gemerkt, je hebt in dit park een andere beleving dan op andere Center Parcs locaties.

Niet verder lezen maar direct boeken bij Center Parcs? Dat kan hier.

Allereerst zal ik je wat vertellen over hoe Villages Nature Paris in elkaar zit en uiteindelijk lees je tussen de regels door uiteraard ook onze review

Lees ook: een stedentrip Parijs met kinderen

Villages Nature Paris en haar werelden

Het Center Parcs park is ‘verdeeld’ in vijf werelden: Aqualagon, BelleVie Farm, Forest of Legends, Extraordinary Gardens en Lakeside Promenade. In deze werelden word je betoverd, verrast en in de watten gelegd en ik vertel je er graag wat meer over.

village nature zwembad

1. Aqualagon

Voor de waterratten onder ons; dit deel sla je uiteraard niet over. Voor de niet waterratten onder ons; ook dan sla je dit deel niet over. Uiteraard, als je in het absoluut enorme zwemparadijs van Villages Nature Paris bent, dan ga je genieten. Zelfs al ben je geen mega waterliefhebber dan nog wil je je laten verrassen door de spectaculaire glijbanen. Kan jouw kind je echt niet zo ver krijgen om met hem van zo’n glijbaan af te gaan? Ga dan op zijn minst mee kijken naar de klimrots, ga aquajumpen of zoek de watertuinen op. Of doe net als ik… en geniet van de openlucht lagune.

Ook al heb ik me voor deze vakantie voorgenomen om vaker ‘ja’ te zeggen tegen de kids, ik had nu natuurlijk wel een goede ‘smoes’ om de glijbanen van de Aqualagon aan me voorbij te laten gaan, dat kan mijn knie namelijk ab-so-luut nog niet handelen. Gelukkig hebben de kinderen elkaar. En ook al vliegen ze elkaar met regelmaat in de haren… die glijbanen die bedwingen ze samen.

Maar die lagune? Hemels! Dit openlucht deel van Villages Nature Paris wordt op natuurlijke wijze verwarmd tot een standaard temperatuur van 30°.  Ook het deel waar extra stroming staat in dat buitenzwembad waarin je wordt meegenomen door het warme water. Heerlijk natuurlijk, en dat uitzicht? Dat doet het hem.

village nature farm bellevie

2. BelleVie Farm

De Farm van Villages Nature Paris is voor ons de kers op de slagroom. Wij mogen dan graag zo nu en dan ontspannen, inspanning is ook leuk. Vooral als er dieren bij betrokken zijn! Iedere zaterdag verzorgen we normaal gesproken de dieren in een dierenpark bij ons om de hoek, dit keer zoeken we de dieren op in Villages Nature Paris!

Super leuk dat de kids zo een beetje de boer uit kunnen hangen. Pony’s verzorgen en eitjes rapen, of in de moestuin/tuinkas werken en de bijen checken. Naast dat je zo leuk met de dieren bezig kan zijn kan je ook nog eens leerzame workshops volgen. Wat denk je bijvoorbeeld van een workshop brood bakken? Of laat je kinderen een workshop creatief knutselen doen en ga zelf voor de workshop wijnproeven, dat lijkt me ook wel wat!

village nature tuinkas

Genoeg gelezen van mijn review en ook zin om te geaan? Boeken kan bij Center Parcs.

Naast dit leerzame deel bevindt zich in deze wereld van Villages Nature Paris ook een fantastische binnenspeelplaats met trampolines van hooibalen, traptractoren en ga zo nog maar even verder. Ook fijn met slecht weer natuurlijk. Onze kids zijn er net iets te groot voor (vonden ze zelf), maar ze hebben het toch heel even gecheckt. Hun conclusie: voor kleinere kinderen is dit te gek!

villages nature paris bellevie farm

Daarnaast kunnen papa en mama hier ook prima vertoeven. Terwijl de kinderen naar hartelust spelen drink jij hier een overheerlijke cappuccino met iets lekkers erbij!

koffie en lekkers bij binnenspeeltuin village nature

3. Forest of Legends

Dit is the place to be voor onze kinderen. Een vakantie is voor hen eigenlijk geen echte vakantie te noemen als ze niet een beetje kunnen ravotten in bijvoorbeeld een klimbos. Ze hebben dat dan ook al meerdere keren gedaan, volledig gezekerd en al. Op deze plek bevinden zich touwbruggen, tokkelbanen en glijbanen, om even helemaal los te kunnen gaan.

village nature forest

Maar ook hier is er weer een mogelijkheid tot spelenderwijs leren. De enthousiaste werknemers van Center Parcs maken een activiteit tot een ware beleving door hun gepassioneerde manier van overbrengen.  In dit deel van het park leer je bijvoorbeeld hutten bouwen met natuurlijk materiaal.

4. Extraordinary Gardens van Villages Nature Paris

Tot rust komen in een van de prachtige tuinen van Villages Nature Paris is ook geen straf. Of laat je inspireren voor hoe je thuis je tuin wilt vormgeven 😛 . Zonder dollen, je kijkt je ogen uit en voor mij geldt zeker: niet overslaan. Het is een heerlijke manier om even de hectiek (bijvoorbeeld na een dagje Disneyland Parijs) van je af te laten stromen.

Leuke tip: zoek een tuinman op en stel hem of haar je vragen. Ze maken graag een praatje met je en jij gaat weer met bruikbare tips voor je eigen tuin naar huis!

village nature lakeside promenade

5. Lakeside Promenade

Ee promenade met leuke boetiekjes, lekkere restaurantjes en een kruidenierswinkel en bakker voor je dagelijkse boodschappen. Kook je liever een keertje in je huisje? Dan vind je hier wat je nodig hebt voor het klaar maken van je maaltijden. Ga je liever een hapje eten, dan kan dat natuurlijk ook. Als je kan kiezen tenminste 😉 .

Van heerlijk Italiaans (in restaurant Vapiano) tot zeer fancy in Cépages. Of écht puur genieten van biologisch eten in Pur. Je kan het zo gek niet bedenken of ze kunnen je bourgondische wensen bevredigen. En dan blijkt het ineens heel fijn dat je hier wat langer bent, zodat je lekker alles uit kan proberen!

Op deze plek bevindt zich ook Game Town met een grote speelhal. Persoonlijk sla ik die liever over. Normaal gesproken trappen mijn kinderen daar niet in, maar in dit geval hebben ze hier helemaal geen woorden over vuil gemaakt. Teveel te doen denk ik 😉 .

village nature aqualon nacht

Villages Nature Paris bij nacht

Ook ’s avonds laat is Villages Nature Paris bijna sprookjesachtig te noemen met alle lichtjes. Niet alleen het zwembad en de promenade zijn mooi verlicht, maar ook tussen de bomen, in het gras en op de heuveltjes vind je verlichting. Al met al levert dit mooie plaatjes op vonden wij!

De activiteiten die je kan ondernemen in Villages Nature Paris

Hierboven heb ik al wat activiteiten opgenoemd die je kan ondernemen in Villages Nature Paris. Het gaat van kano huren tot aan brood bakken en van een escape room tot aan een tripje met een e-car of electrisch bootje. Hou er wel rekening mee dat niet alle activiteiten gratis zijn. Er zijn er een heel aantal inbegrepen, maar sommige moet je ook voor bijbetalen. Logisch natuurlijk, maar dat je het even weet.

village nature paris activiteiten

Op de website van Center Parcs hebben ze een heel handig overzicht van de activiteiten die er te doen zijn. Hier zie je ook meteen voor welke activiteiten je eventueel moet bijbetalen en nóg handiger… wat je eventueel mee moet nemen om de activiteit te kunnen bijwonen. Zo lees je bijvoorbeeld dat je voor een survival in de bossen rekening moet houden met dichte schoenen en kleding die vies mag worden. Toch goed om even van te voren te weten.

Wat meer informatie over de restaurants in Centerparcs Villages Nature

Hierboven heb ik al kort uiteengezet wat je op de Lakeside Promenade van Villages Nature Paris aan restaurantjes kan verwachten, maar daarmee doe ik de eetgelegenheden voor mijn gevoel tekort. Dus ga ik er nog even wat dieper op in.

Wij hebben een aantal avonden gegeten op het park van Villages Nature Paris en een aantal avonden hebben we buiten het park gegeten (in Disneyland en in Parijs zelf).

village nature restaurant Cépages

Restaurant Cépages

Dit restaurant werd ons aangeraden door een werkneemster van het Welcome House van Villages Nature. En dat bleek niet voor niets. Buiten het feit dat de manager van het restaurant erg aardig is, is het eten er écht verschrikkelijk lekker! Daar wordt mijn bourgondische maag wel blij van. En ik heb zelden een foto van ons gehad/gemaakt waar we alle vier leuk op staan 😉 .

restaurant Cépages Villa Nature

Vooraf een lekkere mixed plate met een charcuterie en lekkere kaasjes, gevolgd door een steak die ik nog niet eerder zo mals gegeten heb als hier. Zelfs Luc keek de steak van mijn bord af… en hij is eigenlijk geen echte vleeseter.

restaurant cepages

Restaurant Vapiano

Het merendeel van de mensen schiet eerst bij Vapiano naar binnen, hét restaurant op het park Villages Nature Paris waar je op je gemak zit met kleine kinderen en waar Italiaans eten de klok slaat. De inrichting is ook hier weer heel gezellig en gericht op de natuur, see for yourself.

restaurant vapiano village nature

Van dit restaurant is goed om te weten dat het een self-service restaurant is. Je krijgt bij binnenkomst een pasje waarmee je eten haalt. Je bestelt je eten rechtstreeks bij de kok en je wacht totdat hij je maaltijd bereid heeft. Daarna scant hij op je pasje je bestelling en op het einde van de avond reken je met je pasje af. Op zich een heel handig systeem, maar het houdt wel in dat je vaak om en om eet. Als jouw maaltijd klaar is dan moet die van je partner misschien nog wel gemaakt gaan worden. Dat vind ik zelf even wennen en minder gezellig. Je zit hier dus echt voor het eten, niet om gezellig met elkaar te tafelen. Natafelen kan dan weer wel 😉 .

scampi et spinazi

Maarrrrrr… toch hebben we tweemaal hier gegeten, want ook hier is het eten weer verrukkelijk. Ik had een heerlijke scampi spinazi, een echte aanrader voor de pastaliefhebber. Daarnaast zijn de koks mega aardig en kan je goed je Frans en je Engels oefenen als je op je maaltijd staat te wachten en met de kok aan het kletsen bent.

Nog een voordeel: je ziet precies hoe ze je gerecht maken… Kan je het thuis lekker namaken!

Centerparcs Villages Nature Paris; accommodaties, ligging en omgeving

Buiten alles wat er te doen is in dit fantastisch opgezette park wil je natuurlijk – op het eind van de dag- ook weer even tot rust komen. Alleen op die manier kan je volledig opgeladen de volgende dag weer op pad, nietwaar?

De accommodaties van Villages Nature Paris

 • Cocoon VIP appartement
 • Country Premium appartement
 • Clan Comfort cottage

Nu moet je bij het boeken even goed opletten waar je voor wilt gaan. Wil je de rust? Kies dan voor een cottage die wat verder van het ‘centrum’ van dit park ligt. Wil je wel je eigen stekkie, maar vind je de rumoer wel prima? Dan voldoet een appartement ook uitstekend!

Je kan het hier zo gek maken als je zelf wilt. Van een appartement met een open haard, een Kingsize bed en een spa badkamer tot een huisje met een privétuintje waar je kleine kids nog wat kunnen rondscharrelen.

Alle accommodaties van Villages Nature Paris hebben één ding met elkaar gemeen. Ze zijn modern en voorzien van een wel heel stijlvolle inrichting die je ook weer een stapje dichter bij de natuur lijkt te brengen.

village nature cocoon vip huisje

Cocoon VIP huisje

Wij zaten in een Cocoon VIP huisje, mét openhaard (die niet aan is geweest) en een heerlijk bubbelbad in de badkamer van de master bedroom. Bij binnenkomst ontstond er een kleine discussie met onze minidiva en hoewel ik had bedacht vaker ‘ja’ te zeggen tegen de kinderen ben ik niet gezwicht. De master bedroom met kingsize bed en spa badkamer die is voor papa en mama 😉 . De kids hadden trouwens hun eigen badkamer, dus ook die hadden niets te klagen. En uiteraard mochten ze wel in ons bad, daar doe ik natuurlijk niet moeilijk over.

village nature paris buiten ontbijten

Vrijwel alle huisjes grenzen in dit park aan het water en hebben een fantastisch uitzicht waarvan je vanzelf tot rust komt. Lekker buiten ontbijten als het weer het toelaat is dan ook de perfecte manier om je ochtend te starten. Verse broodjes haal je bij het bakkertje!

En als er dan ook nog een zwaan uit het water rijst om je ontbijt extra bijzonder te maken, ook dan merk je dat je dichter bij de natuur bent. De rest van het gezin stond binnen een wip binnen 😉 .

zwaan village nature

Wat kan je allemaal in de omgeving doen van Villages Nature Paris doen?

Nog veel meer waarschijnlijk dan wat wij gedaan hebben. In de 5 dagen dat wij in het  unieke vakantieresort Villages Nature Paris van Center Parcs hebben gezeten zijn we 2 dagen naar Disneyland geweest (20 minuutjes met de bus) en 2 dagen naar Parijs (uurtje met het openbaar vervoer). Meer tips voor een bezoek aan Disneyland Parijs lees je trouwens bij Yvette.

Eigenlijk hadden we een langer verblijf moeten boeken zodat we meer op ons gemak hadden kunnen doen. We hebben te weinig ontspannen naar mijn zin en te weinig van de mooie faciliteiten van dit bijzondere Center Parcs gebruik gemaakt, maar al met al was het een bijzondere beleving. Dat betekent dus dat we nog een keertje terug moeten naar Villages Nature Paris 😉 .

Net zo enthousiast over deze review als dat wij dat waren? Boek je vakantie bij Center Parcs dan hier.

Ps… ik heb nog een uitstekende tip voor het openbaar vervoer als je vanuit Villages Nature Paris niet alleen naar Disneyland wilt gaan, maar ook naar Parijs. Binnenkort vertel ik je daar meer over in een nieuw blog.

Blijf je liever dichter bij huis in een Center Parcs accomodatie check dan dit blog over Center Parcs het Meerdal America van een van mijn collegabloggers.

2 gedachten over “Villages Nature Paris; review prachtige Center Parcs bij Disneyland Parijs”

 1. Wat leuk om te lezen. Graag zou ik van jou info willen vanaf dit park met openbaar vervoer naar Parijs! Mijn dochter wil naast het zwemmen en Euro Disney graag de eifeltoren willen zien! We zijn er 2 nachten en 3 dagen.
  Alvast bedankt!

 2. Avatar foto
  Edwin Zijlstra

  Wij gaan volgende week naar village Paris en was benieuwd naar je tip over het openbaar vervoer naar parijs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven