Brrr, vilten sloffen aan en opgekruld op de bank

Het ijs staat hier weer op de ramen. Ik hoor mezelf gisteren nog tegen dochterlief zeggen dat zal zo wel weer weg zijn… maar toen ik buiten kwam dacht ik daar heel anders over. Wat is het koud! Vanavond lekker met onze vilten sloffen aan op de bank 😉 .

vilten sloffen

Ècht zo’n winters gevoel vind ik dat. Vanuit de kou binnenkomen na je werk, of als ik de kids uit school ben wezen halen en dan al bedenken dat je niet meer weg hoeft die dag. Dat betekent dat we in ‘luiermodus’ gaan. Luiermodus is eigenlijk niets meer en minder dan gewoon in je kloffie je eigen ding doen. En bij dat kloffie hoort iets fijns aan je voeten, vilten sloffen bijvoorbeeld!

Bij ons thuis zijn vilten sloffen onmisbaar. De schoenen moeten uit als de kinderen binnenkomen, want je weet nooit waar ze gelopen hebben nietwaar? In ons geval wil er nog wel eens eentje in een drol staan en dat hoef ik niet persé door heel mijn huis 😉 . En aangezien wij geen vloerbedekking beneden hebben (wie heeft dat tegenwoordig nog wel eigenlijk) maar een gietvloer, moet er toch echt iets aan de voetjes om het lekker warm te houden.

Waar vind je goede vilten sloffen

Bij Esgii heb je volop keuze in vilten sloffen. Ze hebben er damessloffen, herensloffen èn kindersloffen, dus je kan er voor het hele gezin terecht. Maar dat is nog niet alles! Esgii staat voor duurzame producten en eerlijke handel. Ze importeren hun producten vanuit Mongolië. Deze handgemaakte vilten sloffen leveren een positieve bijdrage aan een betere wereld. De vilten sloffen worden gemaakt van 100% mongoolse schapenwol en daarmee heb je nooit meer koude voeten, dat begrijp je.

De organisatie Mim, die de vilten sloffen produceert, is niet gericht op het maken van winst. In ieder geval niet gericht op het behouden van de winst. Mim wil vrouwen in staat stellen hun eigen leefomstandigheden en die van hun gemeenschap te verbeteren. Deze vrouwen krijgen een eerlijke prijs voor de door hen gemaakte producten. Eventuele winst die door Mim gemaakt wordt gaat naar de non-gouvernementele hulporganisatie Asral die de armste mensen en kinderen in de hoofdstad Ulaanbaatar en in de onherbergzame Gobi-regio helpt aan voedsel, schoon drinkwater, huisvesting, medische zorg en een opleiding waarmee ze op eigen kracht de armoede kunnen ontvluchten.

Een perfecte manier om opgekruld op de bank, met warme voeten, de avond door te brengen, wetende dat de vilten sloffen die je hebt aangeschaft ook bijdragen aan een betere wereld. Fijn voor je voeten en vooral fijn voor de makers!

Wil je nog zien hoe de prachtige vilten sloffen gemaakt worden? Onderstaande foto’s geven je een goed idee!

De wol wordt geverfd en gekaard. Daarna wordt er gestart met het vilten (maken van vilt) wat ontstaat door middel van wrijving met water en zeep. Zoals je ziet is het een behoorlijk arbeidsintensief proces!

vilten sloffen

vilten sloffen

vilten sloffen

vilten sloffen

Ben jij ook zo’n sloffenmens, of hou jij je schoenen aan in huis?

 

radbag post

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven