vingerverf van SES: als een van de weinige WEL veilig!

Niets is zo leuk als lekker kliederen met je handen. Moeders zijn namelijk nooit zo dol op vieze handjes, dus áls het dan mag…dan nemen we het ervan! Maar mij maak je niet gek. Bij het testen van de SES vingerverf nam ik  mijn voorzorgsmaatregelen:

vingerverf
De tafel bedekt met een afwasbaar kleed en vervolgens volgeplakt met papier om op te vingerverven, schortjes aan en de verf (nog even) buiten handbereik. En ik liet het los….op hoop van zegen.

Er mist echter nog 1 ding op de tafel, bleek later. Poetsdoekjes voor snoetjes en handjes! Ondanks de zorgvuldige voorbereiding zat alles onder. Van tafelkleed tot wangen, stoelen en neuzen.

Maar o wat een lol!! Heerlijk om je kinderen zo’n plezier te zien hebben en geconcentreerd met hun vingers in de potjes te zien dopen en uit te smeren over het papier. En uiteindelijk is alles heel eenvoudig schoon te maken want de verf is eenvoudig uit- en afwasbaar. Daarbij maak ik me met SES Vingerverf ook geen zorgen over hun gezondheid wanneer er per ongeluk zo’n blauw vingertje langs zijn mond veegt.

vingerverf

SES Vingerverf als beste uit de test

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) deed onlangs onderzoek naar de veiligheid van vingerverf op de Nederlandse markt. De uitslag was schrikbarend. Bijna de helft van de geteste vingerverf voldoet niet aan de norm. Alle vingerverf van SES Creative kwam wel goed uit de test.

Voor de test onderzocht de NVWA drie varianten verf: SES Creative basic, SES Creative Eco en SES Creative Girly vingerverf. Alle verf blijkt aan de regels te voldoen en heeft geen enkel veiligheidsrisico. En dat is geen toeval. Kwaliteit en veiligheid staan hoog in het vaandel bij de Nederlandse speelgoedproducent. SES Creative ontwikkelt, produceert en test haar speelgoed zorgvuldig in haar fabriek in Enschede.

Eerder al werden de basic vingerverf en Eco vingerverf van SES beoordeeld als ‘zeer goed’ in de Duitse Öko-test. Samen met twee andere merken kwam de basic verf daar als beste uit de test. Alle SES vingerverf is goed mengbaar en smeerbaar en makkelijk uitwasbaar. Bovendien is de vingerverf parabenenvrij, glutenvrij en hypoallergeen.

Prijs en verkrijgbaarheid

De vingerverf van SES Creative is zowel online als bij speelgoedwinkels voor een prijs vanaf € 6,95 verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie op www.ses.nl .

Vertel eens eerlijk, kan jij je kinderen ‘loslaten’ als ze willen vingerverven?

 

vingerverf

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven