Een tweedehands vintage kast in ons kantoor?

Al tijden speur ik marktplaats af naar een mooie tweedehands vintage kast voor op ons kantoor. Ik heb me bedacht dat de witte kantoorkasten plaats moeten maken voor wat meer (oude) gezelligheid. Oude gezelligheid in een nieuw jasje wellicht. En zo komt het dat we afgelopen weekend koers zetten richting Berghem om een nieuwe (oude) vintage kast op de kop te tikken.

vintage kast tweedehands

Wat meer informatie over vintage kasten op internet

In het kader van tweedehands spullen een tweede leven geven en iets meer huiskamer gevoel in ons kantoor heb ik dus besloten dat ik graag een tweedehands vintage kast op ons kantoor wil. Even voor de beeldvorming: ons kantoor ligt aan huis en is ook van binnenuit bereikbaar. Sterker nog, het kantoor is eigenlijk ons ‘domein’ voor de hele dag. Van mij, maar ook van de kinderen zodra ze thuis zijn. En uiteraard ook voor Frank als hij op donderdag en vrijdag overdag thuis werkt.

Via ons kantoor kom je daarnaast in de chillruimte voor de jeugd en vanuit onze keuken kijk je ook het kantoor in. Ik vind het dan ook leuk als dat kantoor er een beetje gezellig uitziet. Om die reden heb ik het dus in mijn hoofd gehaald om een vintage kast te kopen, tweedehands via marktplaats. Om die vervolgens te pimpen.

Vintage kasten super in trek en ook tweedehands rete duur

De insteek is echter wel om niet al teveel geld uit te geven voor de kast. Als je naar een vintage kast op zoek gaat dan kan je terecht op internet, maar ook eventueel bij de kringkloop natuurlijk. En met name shoppen bij die laatste is goed voor het milieu en voor je portemonnee. Daar ben ik dus niet zo lang geleden nog geweest, maar helaas hadden ze daar niet het type kast waar ik naar op zoek was.

En op marktplaats staan bijna geen particuliere aanbieders. Op een paar na, waarvan wij er bij eentje geweest zijn om onze vintage kast te scoren. Achteraf gezien kan je je natuurlijk afvragen waarom deze retro kast nog beschikbaar was. Ik weet de reden inmiddels 😉 . En als je verder leest jij ook!

Vintage highboard

Zoeken naar een vintage highboard kast blijkt uiteindelijk lastiger dan je denkt. Niet alleen omdat er nu eenmaal niet zoveel van dat soort vintage kasten in omloop zijn, maar ook omdat de retro kasten vrij snel door handelaren opgekocht worden. Zij struinen zo’n beetje de hele dag over marktplaats om de beste combinaties te scoren. En dus ben je al snel te laat als het gaat om de mooie koopjes. En als zij hun kasten weer opnieuw aanbieden dan betaal je echt de hoofdprijs. Prijzen van meer dan € 1.000,00 zijn écht geen uitzondering.

Afijn, ik dacht dan toch ‘mijn’ vintage retro kast tweedehands te hebben gevonden. Eentje die niet te duur is (€ 175,00) en een super mooi modelletje. Sterker nog … we hebben hem zelfs afgelopen weekend opgehaald! Allemaal superleuk natuurlijk, alleen thuis wachtte me wel een verrassing. Een verrassing die ik overigens ter plekke prima had kunnen ontdekken. Maar helaas… we hebben niet goed genoeg gekeken. En stiekem, heel stiekem voel ik me een klein beetje opgelicht. Raar eigenlijk, want ik heb deze kast -samen met Frank- gewoon bekeken voordat de koop gesloten is. Alle deurtjes geopend, alle laatjes open gemaakt en alle krasjes bekeken. Dacht ik.

Zwaar gehavende retro highboard kast

De kast komt uit de fifties, de sixties of de seventies. Ik heb eigenlijk geen idee. Het enige dat ik weet is dat hij er aan de voorkant super schattig uitziet. En daar ben ik uiteindelijk ook voor gevallen. Deze tweedehands vintage kast heeft zo’n vitrine deel dat een beetje overeen komt met de tv’s van vroeger.

Bij het ophalen van de kast stond deze buiten onder een donkere overkapping, onder een zeil. Je zou denken… redelijk goed beschermd dus. De verkoper haalde het zeil eraf en Frank en ik hebben de kast bekeken terwijl de verkoper aan een kant van de vintage kast bleef staan. Ik zocht de beschadigingen bovenop de kast op die ook op de foto’s op marktplaats zichtbaar waren om te kijken hoe serieus die beschadigingen waren. Dat viel gelukkig wel mee. Ik opende alle deurtjes en lades. De een ging beter open en dicht dan de ander, maar met een beetje schuurwerk is dat vast wel te fixen denk ik.

Uiteindelijk hebben we besloten de kast mee te nemen. Helemaal blij.

De verkoper heeft ook nog heel netjes geholpen om de kast mee te tillen en in de aanhanger te leggen. Op de achterzijde paste hij er precies in. In een hallelujah stemming kwamen we thuis. Of nou ja, ik vooral, want ik wilde zo graag een tweedehands kast hebben met een vintage uitstraling. Nou, die hebben we hoor 😉 . Moet je kijken hoe de achterkant van de kast eruit ziet:

tweedehands vintage kast

Zou die verkoper ons nu express in de maling hebben genomen?

Vanaf het moment dat we de kast thuis overeind zetten in de aanhanger bleek dat deze aan één zijkant en daar aan achterzijde helemaal verrot is. Het hout is daar door de enorme hoeveelheid vocht tweemaal zo dik geworden. En er zit nogal wat schimmel in de hoek.

Zo stom dat we daar ter plekke niet naar gekeken hebben! En nu bedenk ik me dus dat die verkoper iedere keer daar op de hoek bleef staan. Zou hij dat nu bewust hebben gedaan? Ik voel me dus een beetje opgelicht, maar ook gigantisch dom 😉 . Afijn, één ding is zeker. Dit is echt een tweedehands vintage kast!

Pimpen van dit vintage exemplaar

Ik weet nu in ieder geval wel zeker dat ik deze kast zonder gène kan pimpen. Ik hoef me niet te bedenken dat het wellicht zonde is om zo’n retro kast te schilderen en dat hij hierdoor misschien zijn vintage waarde verliest. Deze kast heeft namelijk niet veel waarde meer, haha. Het wordt dus een heel project om deze kast weer een beetje mooi te maken, maar ik ga mijn best doen. We hebben geen haast, dus ik ga op mijn gemak met deze kast aan de slag. En ik heb één gelukje…. aan de zijkant en de voorkant zie je he-le-maal niets van deze ellende.

Anders had ik bij bij aankoop wel gezien 🙂 .

Wat zou jij doen? De vintage kast behouden of op hoge poten in de telefoon klimmen? En ps… mocht je een idee hebben hoe ik deze schade eventueel kan oplossen, dan hoor ik dat natuurlijk ook graag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven