Vitamine C voor je huid; hier moet je op letten als daar alles uit wil halen

Vitamine C ken je natuurlijk wel van fruit en groente. Maar het is ook een werkstof in cosmetica. Beter bekend als Ascorbinezuur, hebben we allemaal nodig om gezond te blijven, maar wist je dat dit ook een heel belangrijke werkstof is in huidverzorgingsproducten?! Het effect van vitamine C voor je huid is heel goed voor je. En in dit blog lees je daar meer over.

Lees ook: Vitamientjes voor kids die ze uit zichzelf pakken? Ze bestaan!

Vitamine C voor je huid

De afgelopen decennia zijn er talloze onderzoeken gedaan. En is de werkzaamheid van Vitamine C op de huid inmiddels wel bewezen. Maar wat doet vitamine C voor je huid? Dat lees je hier!

Anti-rimpel en meer….

Vitamine C stimuleert de aanmaak van collagene vezels in de huid, deze zorgen voor de stevigheid. Rimpels en lijntjes vervagen dus langzaam en na een maand moet je zeker verschil zien.

Verder werkt vitamine C uitstekend tegen acne, rocasea en pigmentvlekken. Melanine is een eiwit in onze huid wat onze huidskleur bepaald. Een opeenhoping van melanine ziet er dus uit als sproeten, pigmentvlekken en ook een zwangerschapsmasker valt hieronder. Het enzym tyrosinase is nodig bij de aanmaak van melanine. Vitamine C remt dit enzym waardoor het ook de productie van melanine remt.

Tevens is vitamine C een krachtige antioxidant, versterkt het je huidbarrière, vermindert het ontstekingen en kan het zelfs UV schade beperken. Met dat mooie zomerse weer en een lekkere zonvakantie voor de boeg geen overbodige luxe toch?

Lees ook: Huidverzorging is voor manlief toch echt net zo belangrijk als voor jou

Vitamine C voor je huid; een wondermiddel, maar…

Ren nu niet gelijk naar de dichtstbijzijnde drogist, want er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden met dit ‘wonder ‘ingrediënt. Vitamine C voor je huid moet namelijk aan bepaalde ‘eisen’ voldoen, wil het product ook echt werken.

–        Er moet een stabiele vorm van vitamine C gebruikt worden, dus als er iets op de verpakking staat als: ascorbic acid, L- ascorbic acid, ascorbylpalmitate, sodium ascorbyl phoshate, retinyl ascobate, tetrahexyldecyl ascorbate of magnesium ascorbyl phosphate, dan zit je goed.

–        Het gebruikte percentage moet minimaal 3% zijn, zodat het ook daadwerkelijk iets voor je huid kan betekenen. Dus zodra het bovenaan of op zijn minst in het eerste 1/3de deel van de ingrediëntenlijst voorkomt, dan is het een zinvolle investering.

–        De verpakking moet geen licht en zuurstof doorlaten, kies daarom het liefst voor een product in een tube of pompje. Zo blijft de kwaliteit van de vitamine C gewaarborgd.

–        Ook werkt vitamine C het beste in combinatie met vitamine E (tocopherol), dit is echt een gouden duo op anti-aging, pigmentstoornis en totaal huidverbeteringsgebied!

In mijn salon raad ik mijn cliënten met pigmentvlekken, vlekkerige en vermoeide huid de Essential-C lijn van Dr. Murad aan. Direct na het aanbrengen ziet je huid er gezonder en stralender uit. Deze producten zijn gepatenteerd en voldoen aan de strenge eisen van de Amerikaanse FDA!

Lees ook: Maak je eigen huidverzorgingsproducten met… Banaan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven