Vliegreis met kinderen; met deze tips ga je onbezorgd de lucht in

Het zou de meest ontspannen tijd van het jaar moeten zijn: vakantie! En zo lang je nog met je verkering gaat kamperen gaat dat vaak nog op ook. Maar dan krijg je kinderen… Een vliegreis met kinderen levert voor veel ouders bij voorbaat al kopzorgen op. Lees maar eens over de ervaringen met vliegen van Danielle en haar gezin. Een paar uur in de auto dat is één ding. Maar wat als je je vervoermiddel met nog een paar honderd mensen moet delen? Dan is het maar te hopen dat je kids zich nog iets van hun opvoeding herinneren 😉 . Gelukkig zijn er een aantal dingen waar je voor kan zorgen om toch (redelijk) zorgeloos de lucht in te gaan 😉 . Gaan jullie dit jaar vliegen met de kinderen? Dan lees je hier tips.

En hier is alvast een eerste tip: laat je door de komst van kinderen vooral niet tegenhouden om de wereld te ontdekken! Vietnam met je gezin bezoeken? Geen probleem, wel een prachtige ervaring.

Lees ook: Vakantiestress – alleen de reis is al een hel

Vliegreis met kinderen: waar let je op?

Met je gezin een paar weken op vakantie is natuurlijk heerlijk en goed te doen nu je voor bijna elke bestemming een goedkoop vliegticket kunt krijgen. Als je een vliegreis met kinderen gaat maken zijn er een aantal dingen waar je goed op moet letten om narigheden te voorkomen. De eerste tip: doe je uiterste best om te zorgen voor een directe vlucht. Iedereen die wel eens is overgestapt op vliegveld Charles de Gaulle (Parijs) weet wat hiermee wordt bedoeld. Dat werkt al behoorlijk bloeddruk verhogend als je alleen reist… Laat staan met je kids.

Eisen van vliegmaatschappijen

De regels die gelden voor meevliegende kinderen verschillen nogal per vliegmaatschappij. Zo is het vaak mogelijk om kinderen jonger dan twee jaar gratis of voor 10% van de kosten van een regulier vliegticket mee te laten vliegen. Je kan dan geen stoel voor ze reserveren, hetgeen betekent dat ze op schoot zullen moeten reizen. Voor een vlucht naar Barcelona is dat natuurlijk geen probleem, maar als je naar Thailand vliegt is dat verre van comfortabel.

In sommige gevallen kan een wiegje voor baby’s tot 6 maanden worden gereserveerd. Doe dit wel op tijd, want het aantal beschikbare wiegjes is beperkt. Voor oudere kinderen zou je een autostoel mee kunnen nemen. Dit is veilig voor je kind en handig als je van plan bent om op de plaats van bestemming een auto te huren. Ga je een vliegreis met kinderen maken en wil je je eigen stoeltje meenemen, informeer dan vantevoren bij de vliegmaatschappij of dat is toegestaan.

Keuze van vliegtuigstoel

Zoek van tevoren een plaats uit. Kinderen willen aan het raam zitten. Zonder uitzondering 😉 . Als je kind noodgedwongen naast een vreemde moet zitten, kies dan voor het gangpad om te voorkomen dat ze over anderen heen moeten kruipen als ze naar het toilet moeten gaan. De zenuwen willen nog wel eens zorgen voor een knappende blaas.

Vliegreis met kinderen? Zorg voor entertainment

Zeker tijdens een wat langere vlucht is het slim om te zorgen voor wat entertainment. Gelukkig krijgen kinderen in het vliegtuig vaak ook al een ‘kalmerings-pakket’ 😉 . Maar het is natuurlijk altijd slim om zelf ook wat entertainment mee te nemen. Let er wel op dat het speelgoed geen herrie maakt… Anders zijn je medepassagiers nog niet tevreden 😉 .

Oefening baart kunst

Hebben jouw kids nog nooit gevlogen? Maar staat er wel een lange vliegreis met kinderen op het programma? Dan kan je ook voor een proefvlucht gaan. Als je de aanbiedingen een beetje in de gaten houdt kan je vaak voor een prikkie een binnenlandse vlucht maken. Zo kunnen je kids vast wennen aan het vliegen. En ik spreek uit eigen ervaring: dit werkt ook bij oma’s.

Heb je zelf nog tips voor ouders die met hun kids het vliegtuig in ‘moeten’? Dan kan je die hieronder delen 🙂

Lees ook: ’n Lange autorit met je dreumes? Met deze tips komt het goed!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven