Vluchtelingen noemen wij gelukszoekers! En verder maken wij ons druk om Zwarte Piet.

Volgens Wikipedia is een vluchteling iemand die zijn woongebied is ontvlucht uit vrees voor geweld of zijn leven. De meeste vluchtelingen komen uit gebieden met oorlog of dreiging daartoe, of uit staten waar grove schendingen van de mensenrechten plaatsvinden.

Wikipedia kan dan algemeen geaccepteerd zijn als het om alle andere zaken gaat, maar niet met dit onderwerp. NEE, want ‘wij’ hebben een nieuwe term bedacht die we beter vinden passen. GELUKSZOEKERS. Ik vind het een verschrikkelijke term met enorm negatieve lading. Alsof zij ook maar enige keus hebben. Alsof de vluchtelingen huis en haard achterlaten voor hun eigen plezier. Alsof zij zonder er bij na te denken hun hele gezin in een rubber bootje over de oceaan laten dobberen met alle risico’s van dien. Niet wetend waar ze precies gaan aankomen en hoe ze ‘ontvangen’ worden.vluchtelingen

Als ik rondkijk op Social Media dan begin ik me steeds meer voor die Nederlanders te schamen. Komt het onderwerp ‘vluchtelingen’ ter sprake, dan trek je een beerput open, dat wil je niet weten. Een beerput vol mensen die zich Nederlander mag noemen. Nederlanders waar ik me totaal niet mee wil identificeren. Mensen die geen greintje fatsoen in zich hebben en waar je hard moet zoeken naar een klein beetje liefde. Liefde voor wat leeft.

Niet bang voor vluchtelingen

Het zijn niet de vluchtelingen waar ik bang voor ben, het zijn die Nederlanders! Zíj zijn beangstigend, niet alleen in hun uitspraken, maar ook in aantallen. Onder het mom van ‘Nederland mijn Vaderland’ tieren ze er flink op los en laten ze stuk voor stuk zien dat ééncelligen zich nog steeds voortplanten op deze aardbol. Gatverdamme.

En dan de foto’s die rondgaan over vluchtelingen en het vergelijk wat met Zwarte Piet getrokken wordt. Om kotsmisselijk van te worden. Ja, ik hou ook van de Sint en Piet traditie, maar als de discussie op deze manier ‘gewonnen’ moet worden dan geef mijn portie maar aan Fikkie. Want als ik iets geleerd heb in mijn gepamperde leventje, dan is het wel dat honden véél verdraagzamer zijn dan al deze Nederlanders bij elkaar…

8 gedachten over “Vluchtelingen noemen wij gelukszoekers! En verder maken wij ons druk om Zwarte Piet.”

 1. Wat ben je toch een stomme trut, denk dat je alles zo maar op het internet neer kan zetten mama is boos.
  Heb jij vluchtingen naast je wonen? Realiseer je eens dat er ook Nederlanders zijn in echt geen geld hebben om te eten en van alles doen om voor hun gezin te zorgen. Niet terecht kunnen bij een voedselbank en afhankelijk zijn wat mensen iedere avond over hebben en dat ze dat op mogen halen, schaam je! En de ouderen die er steeds slechter aan toe zijn, doet dat je niets? Kom op mama kan boos zijn maar ik ben boos op jouw, want jij ben ook een egoïst van de hoogste orde en dit vindt ik een reclamestunt voor je website en webshop!

  1. Joyce van de Pas
   Joyce van de Pas

   Wij zijn ons hier heel goed bewust van alles wat er speelt binnen Nederland, maar wat ons betreft is dat nog geen excuus om dan schaamteloos te reageren naar mensen die hun land ontvluchten om te overleven. Leven en laten leven, zou mooi zijn als we daar met elkaar toe in staat zijn. En dan doel ik op vluchtelingen maar óók op Nederlanders die het in ons eigen land niet makkelijk hebben. Als je onze website zou volgen, dan zou je weten dat we ook daar aandacht aan besteden.

 2. Wij noemen ze gelukzoekers???? dus voor jou zijn een stelletje debielen op internet DE NEDERLANDERS
  hou toch eens op met discrimineren. haat en nijd zijn niet ras gebonden. ik schaam me er nog steeds niet voor om een nederlander te zijn enkel omdat een stelletje mongolen op internet niets beters te doen hebben dan haten. Ik schaam me wel voor mensen zoals jij . die dan alle nederlanders over 1 kam scheren.Heel syrie ligt met elkaar overhoop verschillende Syrische groeperingen die elkaar het leven niet gunnen waar door iedereen op de vlucht slaat, en dan moet ik me schamen . Rot toch op joh. Mensen die elkaar hun eigen land uit jagen met wapens moeten zich schamen. Maar er zijn van die mensen die weten overal De nederlanders de schuld van te geven ..nog even en dan is het mijn schuld dat er oorlog is. doe me toch een lol en beperk je bij personen die zich in jou ogen fout uiten, zonder daarbij een heel ras zwart te maken. De mensen die minder minder riepen bij wilders heb je wel eens goed gekeken wat daar allemaal tussen stond…dat waren niet alleen maar nederlanders. Ik schaam me rot voor domme mensen die maar alles op kleur en ras gooien,.

  1. Joyce van de Pas
   Joyce van de Pas

   Als je goed zou lezen worden niet alle Nederlanders over een kam geschoren, er wordt gesproken over ‘die’ Nederlanders.

 3. Pingback: GRENZEN DICHT – frits fritsen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven