Voldoende groente voor je kleintje: heb jij daar altijd voor gezorgd?

voldoende groente voor je kleintjeOlvarit en het kindermerk Woezel & Pip zetten zich gezamenlijk in om kinderen meer groente te laten eten. Blijkbaar is dat hard nodig. 70% van de peuters in Nederland krijgt te weinig groente binnen. Weet jij hoeveel groente je kind per dag nodig heeft om de juiste start te maken? Dat gaat om gemiddeld 75 gram per dag. Zorg jij voor voldoende groente voor je kleintje? Om groente ‘leuk en aantrekkelijk’ te maken, staan de beste vriendjes Woezel & Pip op de maaltijdpotjes van Olvarit. Daarnaast is de website elkedaggroente.nl gelanceerd waarop ouders hun kinderen spelenderwijs kennis kunnen laten maken met groente.

Voldoende groente voor je kleintje

Uit onderzoek van Nutricia blijkt dat maar liefst 70% van de deelnemende peuters in de leeftijd van 1 tot 3 jaar te weinig groente eet. Zorgwekkend, want in de eerste levensjaren wordt de basis gelegd voor het voedingspatroon op latere leeftijd. Een gezond en gevarieerd voedingspatroon op jonge leeftijd voorkomt dan ook overgewicht in de toekomst. Groente is een belangrijk onderdeel van dit gezonde voedingspatroon. Dit werd nogmaals bevestigd tijdens het Nationaal Groentecongres ‘Broccoli voor Beginners’. Verschillende professionals belichtten hier het belang van het eten van groente. Zij bespraken de laatste stand van de wetenschap en lieten zien dat het eten van groente heel belangrijk is. Zowel voor jonge kinderen als zwangere vrouwen.

Samenwerking Woezel & Pip

Het gegeven dat zo veel Nederlandse peuters te weinig groente eten was voor Olvarit en Woezel & Pip een aanleiding een driejarige samenwerking aan te gaan. Samen zijn ze op zoek gegaan naar manieren waarop ouders/verzorgers hun kinderen kunnen helpen van groente te gaan houden met een positieve en educatieve inslag. ‘Elke dag groente, het klinkt zo logisch. Ik ben heel blij dat Woezel & Pip samen met Olvarit campagne gaan voeren om dit ook meer logisch te gaan laten zijn. “Elke dag groente voor de kindjes van Nederland.” We gaan ervoor!’ aldus Dinand Woesthoff van Dromenjager (het bedrijf achter Woezel & Pip).

Woezel & Pip op de verpakking

De campagne bestaat uit verschillende onderdelen. Één van de onderdelen is het aanpassen van de verpakkingen. Woezel & Pip staan op het etiket van de Olvarit maaltijdpotjes om ouders te helpen hun kinderen groente te laten eten. De Olvarit maaltijdpotjes met daarop de bekende hondjes zijn in de winkels te vinden. Nu weet ik niet of dat de kindjes daardoor meer groente gaan eten, maar dat er aandacht aan besteed wordt is goed nieuws, toch?

Ook de nieuwe website draagt een steentje bij om voldoende groente voor je kleintje te stimuleren. Elkedaggroente.nl biedt ouders handvatten om hun kind beter groente te laten eten. Zo vind je er gezonde recepten van Tante Perenboom, tips van de Wijze Varen en leuke weetjes over Hollandse seizoensgroenten die ze hun kinderen kunnen vertellen. Verder zijn er materialen voor ouders om met hun kinderen op een speelse manier aan de slag te gaan met groente, bijvoorbeeld via een groenteplacemat, kleurplaten en een groentediploma. Lets eat!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven