Squla Ouder App: volg je kids in hun leren met handige smartphone app voor ouders!

Squla is het online oefenprogramma voor kinderen om thuis spelenderwijs te oefenen voor school. Zij hebben een handige smartphone app voor ouders bedacht: de Squla Ouder App. Met deze app voor Android en iOS kan je alle vorderingen en de inzet van je kinderen op Squla volgen. Ook kan je ze met motiverende berichtjes belonen. Eerdere apps bevatte voornamelijk leerzame quizzen, games en instructiefilmpjes voor kinderen op de basisschool. Squla heeft met de Ouder App als doel ouders te stimuleren om actief betrokken te zijn in het leerproces van hun kind.

Squla Ouder AppSqula Ouder App stimuleert de betrokkenheid van ouders bij educatie kinderen

Uit een onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) naar ouderbetrokkenheid bleek dat het belang van een goede relatie tussen school en ouders breed in de samenleving wordt gedeeld. Leerlingen presteren beter als ouders en school samenwerken. Het zorgt voor een plezierig en veilig leerklimaat voor iedereen. De Ouder App van Squla speelt hierop in door ouders de mogelijkheid te bieden actief betrokken te zijn bij het leerproces van hun kinderen.

André Haardt, oprichter en directeur Squla geeft aan zich bezig te hebben gehouden met het creëren van een stimulerende lesomgeving. Een omgeving die kinderen op een speelse manier motiveert de lesstof die op school voorbijkomt thuis te oefenen. Kinderen presteren nu eenmaal beter als de ouders actief betrokken zijn bij het leerproces. De ouder app zorgt ervoor dat ouders op een nieuwe manier betrokken te zijn bij dat leerproces. Ouders kunneSqula Ouder Appn nu niet alleen persoonlijke berichten sturen. Ze kunnen hun kind ook belonen en aanmoedigen om te blijven oefenen. Geen vervanging van persoonlijk contact, maar juist als aanvulling.

Wij merken thuis al dat zoonlief het leuk vindt om ‘zomaar’ een berichtje van ons te krijgen. In combinatie met leren zal hij daar helemaal blij van worden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven