De voordelen van een PVC-vloer

Diegene die mij al langer volgen die weten dat wij een pvc vloer in huis hebben, ik heb er namelijk al eens vaker wat over gepost. Nog steeds ben ik erg enthousiast over onze pvc vloer en ik wil jullie graag wat meer vertellen over de voordelen van een PVC-vloer zoals ik ze ervaar. Want ervaringen uit eerste hand zijn geven toch vaak wat meer duidelijkheid, vind je niet?

Ben jij flink aan het verbouwen, of ga je verhuizen? Dan ben je misschien ook wel toe aan een nieuwe vloer. Bij dergelijke projecten komen een hoop dingen kijken. Het kiezen van de juiste vloer is ontzettend belangrijk, omdat je er de komende jaren aan vast zit en je vloer nou eenmaal van grote invloed is op de sfeer bij jou in huis en op het wooncomfort.

Zeker als je kinderen (en/of huisdieren) hebt moet je even goed nadenken, want als je een huis hebt waar in geleefd mag worden, dan is een goede vloer zeker van belang. Heb je al eens overwogen om een PVC-vloer te leggen bij jou in huis? De PVC-vloer wordt steeds populairder, bijvoorbeeld in de vorm van PVC-tegels. PVC kent als vloer veel voordelen.

voordelen van een pvc vloer

Goedkoop een vloer leggen

Een PVC-vloer is in eerste instantie ‘goedkoop’. Voor een beetje fatsoenlijke vloer kom je ongeveer uit op een prijs tussen de 45 en 60 euro per vierkante meter. Klinkt veel, maar vergelijk het maar eens met een vloer van hout. Daar kan de prijs al snel oplopen tot 100 euro per vierkante meter.

Ook voor mooie tegels kun je echt de hoofdprijs betalen. PVC is daarom een ideale vloer voor bijvoorbeeld starters in een huurwoning. Het is immers zonde om direct al je spaargeld uit te geven aan een vloer in een huis waar je toch maar enkele jaren zal wonen.

Maar een PVC-vloer kent nog meer voordelen.

Snel

Een klik PVC-vloer zoals wij zelf ook hebben is makkelijk en snel zelf te leggen. Het handige aan een PVC-vloer is dat je niet allemaal ingewikkelde gereedschappen nodig hebt. Je kunt de verschillende vloerdelen van een klik PVC-vloer namelijk gewoon op maat knippen. Afhankelijk van het type PVC-vloer dat je kiest en de kwaliteit ervan kan het overigens ook zo zijn dat je beter met een klein zaagje kan werken. Dat laatste hebben wij gedaan omdat onze PVC-vloer best een dikke ondervloer heeft.

Het grote voordeel van een klik PVC-vloer is dat deze meestal met een geïntegreerde ondervloer komen. Hierdoor zijn ze makkelijk zelf te leggen. Bij een verlijmde PVC vloer moet je er namelijk wel voor zorgen dat deze strak tegen de ondervloer wordt gelegd, anders kunnen vervelende luchtbellen en hobbels ontstaan. Die krijg je niet meer weg. Ze zijn niet mooi en bovendien kan je, als het de spuigaten uitloopt, hier zelfs over struikelen.

Wat in beide gevallen wel van belang is, is dat de ondervloer glad afgewerkt is, zodat je de PVC-vloer vlak kan leggen.

Een duurzame vloer

Het lijkt misschien een beetje tegenstrijdig om te zeggen dat je met een PVC-vloer een duurzame vloer in huis gehaald hebt, maar dat is zeker het geval. PVC is een kunststof, dus geen natuurlijk materiaal. Maar PVC-vloeren met klikverbinding gaan, mits ze goed gelegd zijn, ontzettend lang mee en kunnen eventueel hergebruikt worden in een nieuw huis. Ook zijn ze tegenwoordig heel goed recyclebaar.

Dat draagt natuurlijk enorm bij aan de duurzaamheid van het materiaal.

Een van de grootste voordelen van een PVC-vloer; makkelijk schoonmaken

Tot slot heb je bij PVC weinig onderhoud. Je moet natuurlijk wel uitkijken met de typen reinigingsmiddelen die je gebruikt. Een PVC vloer kun je prima schoonhouden met een speciale PVC reiniger. Wel eerst even stofzuigen.

Dat laatste gaat heel makkelijk natuurlijk, omdat de oppervlakte van een PVC-vloer vrij glad is, waardoor je er makkelijk overheen glijdt. Omdat een PVC-vloer zo makkelijk schoon te houden is, is het ideaal voor ruimtes die snel vies worden, zoals de keuken, de badkamer of een kinderkamer.

Of zoals bij ons als je veel huisdieren hebt. Ik zou persoonlijk niet snel meer voor een andere type vloer kiezen dan een PVC-vloer. De naden van de vloer kunnen mooi strak tegen elkaar gelegd worden waardoor er geen vuil in de naden kan komen en stofzuigen/dweilen is bij deze vloer een eitje. Toch handig met 2 grote honden en 4 katten in huis!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven