Voordelen van thuiswerken; het worden er steeds meer!

Alhoewel thuiswerken steeds normaler wordt is het voor de meeste mensen nog zo dat het bij één of twee dagen in de week blijft. Toch zijn er heel veel vrouwen die gewoon een volledige baan van huis uit zouden willen oppakken. Fulltime of voor een paar dagen in de week. En ik snap dat wel want de voordelen van thuiswerken zijn enorm als je het mij vraagt. De vraag is natuurlijk of dat je ondernemer wilt worden en thuis aan het werk wilt, of dat je op zoek gaat naar een baan voor een baas waarbij je op afstand kan werken. Zodat je op die manier van huis uit kan werken voor een baas of opdrachtgever.

Niet alleen eigen tijd indelen, maar nog veel meer: de voordelen van thuiswerken!

Sommige vacatures voor thuiswerk klinken te goed om waar te zijn, dat ben ik met je eens. Vandaar ook dat ik al eens eerder een artikel heb geschreven over betrouwbaar thuiswerk. Maar als je dan eenmaal een fijne baan hebt gevonden waarbij je kan thuiswerken dan stapelen de voordelen zich op! Ik werk zelf inmiddels al 12 jaar van huis uit en ik moet je zeggen, ik heb geen moment gehad dat ik liever buitenshuis zou willen werken. Natuurlijk heeft thuiswerken ook een aantal nadelen, maar de voordelen nemen wat mij betreft toch de overhand. Daarnaast is het zo dat voor (bijna) alle nadelen een goede oplossing is!

Voordelen van thuiswerken

Dit zijn de voordelen die je in de loop der jaren zal ervaren met thuiswerken:

1. Je eigen tijd indelen

Er zijn natuurlijk banen waarbij het niet altijd makkelijk is om je eigen tijd in te delen. Mocht je bijvoorbeeld call center activiteiten doen dan zal dat niet zo makkelijk gaan. Maar andere internet gerelateerde thuiswerk jobs hebben als groot voordeel dat je wel vaak zelf je tijd kan indelen. Dat betekent dat je – als je nog kleine kinderen hebt- overdag tijd aan je kind kan besteden en in de avond je werk kan doen. Ideaal! En worden je kinderen groter en gaan ze naar school? Dan kan je tijdens schooltijden werken maar wel op het schoolplein staan om ze op te halen als je wilt. Check als voorbeeld deze thuiswerk vacature maar eens voor het checken van advertenties op internet. Wat je nodig hebt is een pc, een goede internetverbinding en een telefoon, maar niet heel veel meer. Toch fijn als je dan van huis uit aan de slag kan gaan.

2. Je bent minder brandstof kwijt

In deze tijd van stijgende brandstofprijzen is het ook een groot voordeel als je niet naar je werk hoeft te rijden maar gewoon thuis kan werken. Geen extra kilometers die je hoeft te maken en geen tank die je hoeft vol te gooien waar je portemonnee van schrikt.

3. Je kan zelfs je auto misschien wel de deur uitdoen

Ik heb er zelf lang over gedaan, over deze beslissing. Maar een half jaar geleden heb ik onze tweede auto de deur uitgedaan en eerlijk gezegd mis ik hem niet eens zo erg. Tuurlijk, zo nu en dan zou een auto voor de deur best even handig zijn, maar omdat ik toch meestal thuis ben is het geen must. Scheelt niet alleen brandstof, maar ook heel veel andere kosten.

4. Je hebt geen reistijd meer bij thuiswerken, wat een voordeel!

Werkte jij eerts buiten de deur? En hoe lang was je onderweg om op je werk te komen? Gemiddeld zijn de meeste werknemers al gauw 20 minuten tot een half uur bezig om op hun werk te komen. Ik deed er in de tijd dat ik nog in de IT werkte ruim een uur over om op mijn werk te komen. Zonder file dan hè, want anders was het al gauw 1,5 uur. Voor mij is dit een van de grootste voordelen van thuiswerken. Geen eistijd meer en dus veel tijd over op een dag.

5. Geen gehaaste ochtendspits in huis; een van de voordelen van thuiswerken

Je werkt staand aan het aanrecht een boterham naar binnen. Je partner is de deur al uit want die moest naar een afspraak en bij jou begint ook de tijd te dringen. Maar de kinderen zijn nog niet klaar en weigeren soepeltjes mee te werken. In een rap tempo verandert je humeur. Kon je maar thuiswerken, dan was die hele planning in de ochtend niet zo’n drama iedere keer. Herken je dit? Dan kan ik je op je hart drukken dat dit inderdaad een van de grote voordelen van thuiswerken is.

Je begint je dag op een compleet andere manier. De stress van op tijd op kantoor komen is weg. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je dan maar lekker moet doen waar je zin in hebt, je moet immers wel je uren maken. Maar of je nu een kwartiertje eerder of later begint? Geen probleem! Dus pak eerst nog even lekker een kop koffie voor je aan de gang gaat 😉 .

6. Meer balans tussen werk en privé

Dit is een gevaarlijke. Want ja er is meer balans tussen werk en privé en dat kan zeker een van de voordelen van thuiswerken zijn. Maar er schuilt ook een gevaar. Als je namelijk tussendoor veel andere dingen doet (wasje aan zetten, wasje ophangen, even die vriendin bellen die ook thuis is, de hond uitlaten en ga zo maar door), dan is je dag ook voorbij voor je het in de gaten hebt. En als je altijd alle avonden moet werken omdat je overdag teveel tijd ‘verlummelt’ dan bekruipt je het gevoel dat je nooit tijd voor jezelf hebt. Hou dit voordeel dus in de gaten, voordat het een nadeel van thuiswerken wordt.

7. Thuiswerkers zijn productiever

Uit onderzoek is gebleken dat thuiswerkers over het algemeen productiever zijn dan mensen die op kantoor werken. Dat is niet allene prettig voor je baas, maar natuurlijk ook als je als zzp’er aan de slag gaat. Je kan dit natuurlijk ook aankaarten bij je baas als jij nog wel buitenshuis werkt en hij de voordelen van het thuiswerken nog niet helemaal ziet.

8. De lekkerste koffie heb je thuis!

Of niet dan? Als het over goede koffie gaat, en over de voordelen van thuiswerken, dan is dit een 1 + 1 situatie wat mij betreft. Persoonlijk vind ik dat wij thuis de lekkerste koffie hebben, op Starbucks na misschien, maar hé dit zitten ook lang niet altijd in de buurt!

Tips om fijn thuis te kunnen werken

Om fijn thuis te kunnen werken en van alle voordelen van thuiswerken te kunnen genieten zijn er een paar dingen die je in de gaten moet houden. Denk daarbij aan:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven