VR kinderfeestje; super tof en weer eens wat anders

Twijfel jij of dat een VR kinderfeestje iets is voor jouw kinderen? Dan neem ik je graag even mee in de de belevenis van ons VR kinderfeestje zodat je kan zien hoe leuk het is voor ze.

Wat ik je wel op voorhand mee wil geven… een Virtual Reality kinderfeestje is niet heel goedkoop. Beoordeel dus eerst of dat je dit geld ervoor op tafel wilt leggen voordat je het met je kinderen bespreekt. Want ik weet zeker dat -als je het er met ze over hebt- ze super enthousiast zullen zijn.

tip: ga je een kinderfeestje boeken, doe dat dan via deze pagina, dan is het goedkoper.

VR kinderfeestje bij The Park Playground

VR kinderfeestje; genieten van Virtual Reality met je vrienden en vriendinnen

Waar je bij jonge kinderen nog heel goed een thema feestje kan geven, of een van deze andere leuke kinderfeestje ideeƫn kan doen zijn de mogelijkheden voor oudere kinderen al wat lastiger.

Een 12 jarige vindt een fuif vaak zelfs al te kinderachtig en brugklassers (of ouder) willen natuurlijk graag een ‘stoer’ kinderfeestje. Nou dan schiet je met een VR kinderfeestje helemaal raak.

In ons geval letterlijk en figuurlijk, haha.

Griezelen met Virtual Reality bij Park Playground

Wij zijn afgelopen zondag met Lotte en een aantal vrienden en vriendinnen naar The Park Playground geweest voor the Hallow.

Nu zijn ze allemaal 13 jaar, dus dat is inderdaad een leeftijd waarbij ze de gewone kinderfeestjes niet meer zo leuk vinden.

Een slaapfeest kan nog, en ook onze grote mensenparty vonden ze te gek. Maar eigenlijk mocht ik dit VR uitje al geen kinderfeestje meer noemen.

Maar genieten? Dat hebben ze dubbel en dwars gedaan. Wat een lol hebben ze gehad zeg. Hieronder laat ik je graag wat meer zien over de experiences die ze hebben en hoe Lotte en haar vrienden het ervaren hebben.

Niet lezen maar gelijk zelf boeken? Dat kan hier.

Een aantal Virtual Reality games om te spelen

The Park Playground zit in verschillende grote steden en je kan er diverse soorten VR games spelen tijdens een kinderfeestje, maar ook als gewone groepsactiviteit natuurlijk.

VR experiences

  1. The Hallow – jagen op zombies en buitenaardse wezens
  2. Mission Planet X – als ruimtereiziger een avontuurlijke reis maken
  3. De Mol – past goed bij een wie is de Mol kinderfeestje
  4. The Heist – een escape room variant
  5. K3 – bevrijd K3 uit een piramide in Egypte

In eerste instantie wilden ze graag Mission Planet X spelen, maar die game was helaas nog niet beschikbaar in Eindhoven op dat moment. Eind 2022 kan deze game in heel Nederland en Belgiƫ gespeeld worden. Als vervanger kozen de meiden (en jongen) voor The Hallow.

Een VR game variant die je misschien niet in de vorm van een kinderfeestje voor kleinere kinderen zou willen spelen. Het is dan ook een Virtual Realtity game voor 12+.

Maar wil je met kleinere kinderen een VR experience doen, dan is de K3 VR game al geschikt vanaf 7 jaar en het de Mol kinderfeestje in VR experience vanaf 9 jaar.

Hieronder neem ik de experiences nog even kort met je door:

1. The Hallow voor 12+, een tof VR kinderfeestje

Voor kinderen ouder dan 12 jaar is The Hallow echt prima te doen. Ja, het is spannend, maar kinderen van die leeftijd kunnen dat volgens mij prima handelen. Lotte en haar vrienden wel in ieder geval.

Allereerst werd er boven bij The Park Playground geoefend. Welke VR experience je ook kiest, je begint eerst met oefenen.

Oefenen hoe de VR bril werkt en hoe je met de controllers om moet gaan. Je kan zo een half uurtje jezelf trainen zodat je bij het spelen van de Ć©chte VR game tijdens het kinderfeestje precies weet wat je moet doen.

Na het oefenen kan het grote plezier beginnen.

De missie binnen de VR experience The Hallow is als volgt:

Je gaat samen op jacht naar angstaanjagende zombies en buitenaardse wezens, samenwerking is vereist om het tot een goed einde te brengen! Wie heeft de meeste zombies geƫlimineerd en staat bovenaan op het scorebord?

In deze trailer krijg je een voorproefje van The Hallow Experience

Hier vind je meer informatie over The Hallow

Gezonde spanning vooraf

De kids waren een beetje gespannen bij de start van VR experience The Hallow. Ze hebben elkaar van te voren natuurlijk al een beetje op stang gejaagd en bij de start van het VR kinderfeestje stonden ze dan ook op scherp.

Even wat uitleg over hoe deze VR bril werkt en wennen aan het ‘geweer’ dat je in handen krijgt.

Ze krijgen te horen dat ze verschillende wapens kunnen kiezen gedurende het spelen, maar volgens mij hebben ze niet veel geswitcht in het VR spel. Geen tijd šŸ™‚ .

Hieronder zie je hoe ze de VR game tijdens het feestje spelen.

2. Mission Planet X experience

Planeet Aarde is bijna uitgeput en energie is schaars. Volgens theorieƫn bevindt zich op Planeet X een krachtig Energie Kristal met een onuitputtelijk bron aan energie.

In deze trailer krijg je een voorproefje van Mission Planet X

Commander Dawson stuurt je troep op missie naar Planeet X. Slagen jullie er in het Energie Kristal te vinden? Werk goed samen, wees voorzichtig en bereid je voor op het ergste.

Wat voor vijandige buitenaardse wezens zal je daar tegenkomen?

Hier vind je meer informatie over Mission Planet X

3. VR kinderfeestje met de Mol

Deze experience is gecshikt vanaf 9 jaar ook, dus ook super leuk voor een VR kinderfeestje voor iets jongere kinderen. Binnen de VR experience de Mol is de missie als volgt:

Gilles De Coster wacht alle kandidaten op in Nieuw-Zeeland. Tijdens de zoektocht naar De Mol krijg jij samen met je team een aantal uitdagingen. Als jullie deze uitdagingen winnen, verdienen jullie geld.

Pas op en houd je teamgenoten in de gaten, want Ć©Ć©n van hen zal de groepsopdrachten proberen saboteren.

Na enkele opdrachten is er een eliminatieronde. Wie het minste weet over De Mol, valt onherroepelijk af.

De overgebleven kandidaten spelen het finalespel. Ontmasker jij De Mol? Wie vertrouw je en hoe bescherm je de groepspot? Niets is wat het lijkt!

In deze trailer krijg je een voorproefje van de Mol

Hier vind je meer informatie over de Mol

4. The Heist

De bank binnendringen is het makkelijke gedeelte. Eenmaal binnen moet je samenwerken om als team elke verdieping uit te kammen, de gijzelaars zitten ergens verstopt, dus pas op waar je schiet!

In deze trailer krijg je een voorproefje van The Heist

Hier vind je meer informatie over The Heist

5. K3 VR kinderfeestje met deze experience

Vanaf 7 jaar kan je deze VR experience al doen, dus ook deze Virtual Reality game is zeer geschikt voor een kinderfeestje.

De missie:

K3 zit gevangen in een piramide in Egypte! Kunnen jullie Marthe, Hanne en Klaasje bevrijden? Werk als een team samen om de verschillende avontuurlijke opdrachten op te lossen.

Vind de sleutel die jullie van het museum naar de piramide brengt, los puzzels op, toon je beste ritme, loop over lava en bevrijd zo K3. Veel succes!

In deze trailer krijg je een voorproefje van K3 VR experience

Hier vind je meer informatie over de K3 experience

Is een VR experience ook leuk als toeschouwer?

Ja. Omdat de eigenlijke experience ongeveer 30 minuten duurt (de game die ze na het oefenen spelen) is het ook als toeschouwer leuk om te kijken.

Je kan lekker op de bank zitten en kijken naar het ‘speelveld’ waar de deelnemers bezig zijn. Zo hebben Frank en ik genoten van alle opwinding en het gegil van Lotte en haar vrienden tijdens het VR kinderfeestje.

Leuk om naar hen te kijken, en als je jezelf even omdraait dan kan je op een groot scherm het spel zelf zien.

Je ziet dan de deelnemers als individuen in het spel en kan precies zien wie wat aan het doen is en wat er in het spel gebeurt. Daarnaast kan je ook de scores tussentijds zien.

Als vader of moeder is het dus helemaal prima om mee te gaan en te blijven kijken. En de kinderen?

Die riepen toen ze klaar waren alleen maar ‘Wow, dit was vet!’, ‘Ć©cht super gaaf!’ en ‘dit ga ik ook met mijn kinderfeestje doen’.

Ik zeg: Missie geslaagd!

Wil je meer weten over alle mogelijkheden en de tarieven? Kijk dan op de website van The Park Playground

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven