Vragen omtrent je huid? Verzorgen ervan of huidproblemen?

Je huid

Ondanks het feit dat onze huid gemiddeld maar iets meer dan een halve millimeter dik is, weegt zij in totaal toch meer dan 2,5 kg. De huid is het zwaarste en grootste orgaan van ons lichaam! Daarnaast is de huid is een belangrijk orgaan van het menselijk lichaam en heeft een veelzijdige functie.

De functie van je huid is:

  • Bedekking en bescherming van het lichaam; je huid beschermt je lichaam tegen mechanische geweld, uitdroging, schadelijke stoffen, micro-organismen en straling.
  • Handhaven van de lichaamstemperatuur; je huid regelt je lichaamstemperatuur door verdamping (zweet) en bloeddoorstroming. Bij koude vindt er vaatvernauwing plaats waardoor het lichaam de warmte vast kan houden.
  • Zintuigfunctie; je huid kan koude, warmte, vocht, tast, druk en pijn signaleren.
  • Productie van vitamine D; Vitamine D is belangrijk voor je calcium/bot-huishouding.
  • Psychosociale functie; je huid is meestal het eerste wat gezien wordt.

Wonderbaarlijk toch? Zo groot, zo zwaar en zoveel functies! Een goede verzorging van je huid is dus erg belangrijk, dat begrijp je wel. Maar we weten ook dat wij werkende moeders, de neiging hebben om te weinig aandacht aan onszelf te besteden…

Nu is er op MamsatWork al eens eerder wat geschreven over de verzorging van je huid, daarover lees je hier meer.

Maar we willen je ook graag in de gelegenheid stellen om ècht vragen te stellen die voor jouw van toepassing zijn! Zit je met vragen of onduidelijkheden over de verzorging van je huid? Mail ons dan (eventueel met foto erbij) zodat onze professional Kim Berkers jouw hier verder mee kan helpen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven